Karaba

Uživatel

Zaregistrován:
22. 5. 2021

Vytvořeno:
22. 6. 2021, 12:45

Také bych měl jeden ohledně padělků. Mám jednu známku a kolem této mi létá mnoho otazníků. Je možné, že by někdo )třeba pro potřeby své sbírky ) byl schopen okopírovat známku na vytržený list ze čtverečkovaného sešitu a hrát si výrobou zoubků?
Osobně mi přijde jako naprostá hloupost kopírovat běžnou známku, ale po přečtení nedávného dotazu na padělání papíru to možná až taková hloupost není. Ale nedává mi smysl tento způsob. To přeci žádný sběratel nemůže mít pro potřeby své sbírky zapotřebí. Navíc pokud by byl padělek vytvořen za účelem prodeje, je čtverečkovaný papír do očí bijící.
Jen jedna věc mě udivuje. Čtverečkované listy sešitů jsou obvykle čtverečkovány z obou stran. Na té známce však na straně tisku nejsou žádné linky patrné😲
Nebo snad existuje varianta, že na takový papír byla skutečně natištěna ?
Co si o tom myslíte?. Za každý názor předem moc děkuji.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Karaba

Uživatel

Zaregistrován:
22. 5. 2021

Vytvořeno:
22. 6. 2021, 12:53

doplnění...dotaz...

Frantig

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2013

Vytvořeno:
22. 6. 2021, 13:08

Známka je samozřejmě pravá. Čtverečky se tam otiskly při sušení vlhké známky na papíru ze školního sešitu .-)

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
22. 6. 2021, 18:24

Ja nikde nevidím známku Protektorátu... 😉

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Karaba

Uživatel

Zaregistrován:
22. 5. 2021

Vytvořeno:
22. 6. 2021, 18:49

Ja nikde nevidím známku Protektorátu... 😉

:oops: Děkuji! Spletl jsem si pojmy s dojmy 😉 .Přeci jen člověk má v hlavě spíše protektorát.Tedy se omlouvám a příště si dám větší pozor.

Karaba

Uživatel

Zaregistrován:
22. 5. 2021

Vytvořeno:
22. 6. 2021, 18:51

Frantig napsal/a:

Známka je samozřejmě pravá. Čtverečky se tam otiskly při sušení vlhké známky na papíru ze školního sešitu .-)

Děkuji. Tohle by takové linkování vysvětlovalo- Skutečně moc děkuji. Jedna "záhada" díky Vám vyřešena😋 .

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.