Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101

kolo101

Moderátor

Zaregistrován
22. 10. 2010

#311 - 7. 4. 2017, 00:11

Evropa1: polemika s vami me bavi. Vystavovat nikdy nebudu, ale to neni dulezite. I kdybych mohl, tak bych to neudelal. Nicmene to neni jadrem pudla meho prizpevku.
Dobry exponat je o

• znalostech .... s tim souhlas 100% a vice :-)
  • penezich .... souhlas na 30%
  • stesti .... nesouhlas

zduvodneni: ja jsem sbiral CSR I ** special. Na zacatku prima, super, hitparada, ... ale casem to bylo stale vice a vice jen o penezich. Uz jsem mel vse pod 100.000,- a tehdy jsem si rel DOST. tento typ "sbirani" me fakt nebavi. To je en a jen nakupovani a rekneme si to otevrene, z CSR I si muze kazdy v podstate koupit az na par veci cokoli a kdykoli, a ne jen na aukcich.

Kdezto v klasicken Rakousku to byla tezka adventura. V podstate za malo penez se dal najit poklad. Otazka stesti je dle meho nazoru filozoficky problem. Ja vyznavam styl "vojak se stara - voja ma" aneb clovek musi byt aktivni a dostne se k zajimavym az velmi zajimavym vecem. Ja jsem mel to "stesti", ze mi rukama prosly opravdu zajimave veci. A to jeste nepocitam celistvosti, ktere - nevim proc - nejak nemusim ( muj osobni problem, prosim neresit ).

U penez je 30% zamerne. Uznavam, ze nektere polozky je na "prostem"trhu skoro nemozne sehnat ( objevit,... ), takze se "musi" koupit.
Ale rakouska klasika ma tu jedinecnou krasu, ze zde je mozne nalest temer (!?!?) cokoli. A ja tomu verim !

ale nejdulezitejsi, tedy alespon pro mne, je CAS !!! v dnesni dobe neco, co by se dalo vyvazovat zlatem. CAS je pro mne totalne nedostatkove zbozi. Kdyby byl k mani, treba si ho koupit, tak do nej investuji urcite vice, nez do zname. Protoze CAS mi chybi u mych znamek.
...asi moc pracuju, nebo co :-)

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován
12. 10. 2010

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#313 - 7. 4. 2017, 07:50
Evropa1: polemika s vami me bavi. Vystavovat nikdy nebudu, ale to neni dulezite. I kdybych mohl, tak bych to neudelal. Nicmene to neni jadrem pudla meho prizpevku. Dobry exponat je o znalostech .... s tim souhlas 100% a vice :-) penezich .... souhlas na 30% stesti .... nesouhlas ...

Víte, ono záleží na struktuře exponátu. Mohu tvořit exponát na určité téma ze všeobecného pohledu sběratelského materiálu a pak se může jednat pouze o otázku dostatku finančních prostředků, ale také můžeme tvořit exponát z pohledu regionální filatelie a to bude vážný problém, protože zisk každé položky se bude odvíjet od ohromného štěstí.
Např. si představte exponát, jehož tématem bude regionální filatelie v období platnosti první emise 1850. Motem tohoto exponátu bude zmapování použití známek na třech větších a pěti menších poštovních úřadech. Pak zisk každé kvalitní celistvosti bude otázkou ohromného štěstí. Víte získat dopis poslaný např. z Vídně s půlenou známkou nebude problém, ale v tomto případě ...? I když říkáte, že jde v případě této klasiky získat téměř vše, jsou určité mantinely za které se nedostanete, i kdybyste měl několik životů a vyjimečné štěstí. Ano uvedl jsem extrémní příklad, ale uvedu zcela banální. Např, dopis či výstřižek se známkou o hodnotě 1 krejcaru použitý na malé poště, která zapadá do regionálního exponátu. Zisk takové položky by sice stál "pár" korun, ale budete mít šanci takovou položku získat? Podle mého názoru, který bude hraničit téměř s jistotou, nikoli. A to se nebavíme o dalších možnostech vícenásobných frankatur, barevných frankatur atd. atd.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#314 - 7. 4. 2017, 08:41
Evropa1: polemika s vami me bavi. Vystavovat nikdy nebudu, ale to neni dulezite. I kdybych mohl, tak bych to neudelal. Nicmene to neni jadrem pudla meho prizpevku. Dobry exponat je o znalostech .... s tim souhlas 100% a vice :-) penezich .... souhlas na 30% stesti .... nesouhlas ...

Co jsem napsal výše, to byla má osobní zkušenost s budováním sbírky na regionálním základě, která neměla sloužit jako základ výstavního exponátu.

Souhlasím s Vašim tvrzením, že pokud něčeho chceme dosáhnout, musíme pro zdar věci udělat hodně. Bohužel jsou ale i zcela nedosažitelné příklady, kde nám nepomohou ani peníze, ani sposta času, ani kontaktů na lidí, kteří se ve filatelii pohybují.
A pointa závěrem.
Za několik desetiletí snažení se mně nepodařilo sehnat ani "obyčejný" dopis poslaný v místě!! Kombinace termínu obyčejný a uvozovek je zde použita zcela záměrně. Myslím, že tato kombinace celou problematiku vystihuje zcela přesně.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#315 - 9. 4. 2017, 08:40

1985 ANK1862 s pár posunmi.

Robi13

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#316 - 9. 4. 2017, 08:49

2paska z roku 1961 s jednou DV ANK-1138I.

Robi13

Obrázky:

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#317 - 9. 4. 2017, 08:56

5blok z roku 1962 s jednou náhodnou VV, ANK-1149.

Robi13

Obrázky:

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#318 - 9. 4. 2017, 09:09

2 známky TDB z 1958 ANK-1075 so zaujímavou odlišnosťou.

Robi13

Obrázky:

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#319 - 9. 4. 2017, 09:29

1921 ANK-254 s mierne posunutou pretlačou a výrazným bielym fľakom pri pravom blesku.

Robi13

Obrázky:

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#320 - 9. 4. 2017, 11:40

tato znamka to trocha vychytala 1930 ANK-498, mozno je to iba odrhnuty p.dolny roh ale nepripada mi to tak, cize RZ? vsimol som si i & ! v lavej linke ako aj trocha zdeformovane "E" v rreich ale toto je vsetko jedna vec a druha je ze je vytlacena na lepe.

Robi13

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.