Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
7. 7. 2010
Robi13 napsal/a:
Pre shareman:
Uuuf, skoro som zabudol, aj ja mám pre teba video, a o vrelo odporúčam sa veľmi sústrediť pri 0-3 sekunde a potom pri 44 sekunde :-) .
https://m.youtube.com/watch?v=D1CgGxPWyI0
Robi13
Robi nič v zlom ale video odpisy majú mať hĺbku, scénka z lacného filmu pre teenagerov nie je to pravé orechové.
Aspoň už vieme čo je to tých 13.
Aby bolo jasné, myslia to s tebou skúsení zberatelia dobre, ak sa nechceš držať ľudí čo majú do kopy možno 200 rokov prax zbierania známok tak koho? Robi koho potom?
Zaregistrován
22. 10. 2016
Pre shareman:
To malo byt na pobavenie a nie na urážanie. A bez urážky, ak si takto skutočne vysvetlujes 13ku, tak rovnako môžem si vysvetlit čím/kým si sa inšpiroval pri výbere nickname-u, ale ja si to nemyslím. A nie koho ale čoho sa ja držím sú zdravého rozumu, logické argumenty kt sú podložene neprestrelnymi dôkazmi a samozrejme sám na seba.
Robi13
Zaregistrován
22. 7. 2011
Když jsem sbíral mince tři roky, stále jsem se považoval za naprostého začátečníka, kterému chybí vše podstatné (zkušenosti, znalosti atd.) a který dělá stále mnoho chyb. V tom čase mne oslovil jeden známý a dlouholetý sběratel, který mě na chyby upozornil. Bylo to poměrně nemilé zjištění, ale uznal jsem jeho dobrou vůli, sklopil jsem uši a o jeho výhradách jsem přemýšlel.
Samozřejmě každý má právo na svou cestu, ale každý by se měl zároveň řídit zdravým rozumem. Podle mého názoru v tomto konkrétním případě zdravý rozum spíše vychází z pohledu zde přítomných dlouholetých sběratelů!
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 10. 2016
Zaregistrován
7. 7. 2010
Robi13 napsal/a:
Tieto ego-uspokojujúce praktiky nepestujem, skôr naopak, čiže čím unikatnejsia známka alebo obraz, tak tým väčšia anonymita.
Robi13
A tie desiatky obrázkov tvojich známok a presadzovanie ich vzácnosti? 😉
Niečo iné by bolo keby si sa pýtal, ale ty si ich uviedol ako daný nemenný dogmatický fakt.
A exponáty by som nebral ako nejaké ego-uspokojovanie. Skôr ako zdieľanie, často celoživotnej, práce s kolegami.
Určite sa každý zberateľ chce aj trochu predviesť, no podstatné je brať exponát ako celok, ktorý niečo dáva pozorovateľovi - nové vedomosti, zaujímavosti, poučenie , nejde iba o cenu známok ale kontext - viď pavlinka a jej exponát.
Zaregistrován
19. 4. 2014
Zaregistrován
22. 10. 2016
shareman napsal/a:
A tie desiatky obrázkov tvojich známok a presadzovanie ich vzácnosti? 😉
Niečo iné by bolo keby si sa pýtal, ale ty si ich uviedol ako daný nemenný dogmatický fakt.
A exponáty by som nebral ako nejaké ego-uspokojovanie. Skôr ako zdieľanie...
Pre shareman:
Presadzovanie? Skôr zdieľanie, a pýtal som sa (sám sa presvedč) ale odpovede sa buď nedostavili alebo boli prečítaj si a niektoré boli arogantne a urážajúce atd (dostal som aj cenne rady od niektorých členov (cca 6 pánov)a aj keď sa trocha so smith-om hasterime, tak musím povedať, že mi pomohol a je to trpezlivý človek). Tu sú vystavene a to bez žiadnej emocii z mojej strany, a nikomu nič nevnucujem a nepresviedčam a je to slobodná voľba každého či otvorí môj príspevok alebo nie, a ak sa budem (čo sa aj budem) mýliť ešte rok, tak som stále nováčik a nemám sa prečo hanbiť. Exponát nie je nič pre mna (môj osobný postoj).
Robi13
Zaregistrován
22. 10. 2016
iba doplnam svoj prispevok o normalny sken + trocha vylepseny inverzny sken.
Robi13
Obrázky:
Zaregistrován
22. 10. 2016
iba doplnam svoj prispevok o normalny sken
Robi13
Obrázky:
Zaregistrován
22. 10. 2016
ukazka k prispevku #108 https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/znamka-1959-rakusky-tabakovy-monopol-175-vyrocie-_post_-448661#post448661
Robi13
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.