Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
17. 11. 2006
Každopádně v tom Robi 13 má guláš.
Zaregistrován
26. 7. 2007
pekne napísané 😎
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
30. 12. 2014
Robi13 napsal/a:
Pre babygulka:
Rakusania maju viac ako 65 rocny naskok vo filatelii ako CSR a preto posuny farieb ako aj dalsie chyby su u Rakusanov o mnoho menej tolerovane ako je to mu u nas (CSR) a preto uprimne chapem, ze sa na tie nedostatky, ktore prezentujem pozeras ze su bezne alebo nestoja za zmienku, alebo mozno je to tym, ze take nezbieras alebo nemas v zbierke a nevies to fyzicky porovnat.
Robi13
Mohl byste my vysvětlit ten náskok ve filatelii? To jakože v Čechách a na Slovensku se začali sbírat známky až po rozpadu monarchie? To se mi nějak nezdá.
Zaregistrován
22. 10. 2016
Pre shareman:
tusim toto boli najpravdivejsie slova o tvrdej realite filatelie, ktore som tu mal moznost precitat a suhlasim s drvivou vacsinou. K tym nedostatkom mozem povedat len to, ze sa riadim podla info z katalogu (a to je najsmerodatnejsie) ako aj porovnaniu jednej s druhou (vacsinou mam dostatok porovnavacieho materialu). Na zaciatku som dobre urobil, ked som celu zbierku CSR, AT a HU oskenoval z predu aj zo zadu (trvalo to takmer 2mesiace) a nasledne som celu zbierku odlozil na bezpecne miesto mimo domova (kedze istota je istota) a pritom stale viem s tymi skenmi plnohodnotne pracovat, a osobne k tomu pristupujem v duchu preskumaj, porovnaj, over (v pripade silneho podozrenia) a az potom sa raduj. Ohladne atestov, tak ako som spominal, tak dal som certifikovat len jednu 2pasku z roku 54 s tou hnedou pretlacou a v blizkej buducnosti sa chystam podobne si overit zopar dalsich, vela krat som ten atest chcel tu prilozit ale kvoli tym debatam ohladne info od znalca k tym VV, tak to nemozem urobit a teraz som si isty, ze zavesit sem akykolvek atest k akejkolvek trocha drahsej znamke je nerozvazne a preto nevyhoviem ti a dufam, ze to chapes a neberes osobne.
Robi13
Zaregistrován
17. 11. 2006
Robi 13, zase jsi poněkud vedle. Ta známka z roku 1954, kterou jsi nechal údajně certifikovat, je zkusmý tisk, nikoliv normální známka. A k té výrobě - jestlipak Ti je známo že tiskárna Česká grafická unie byla nejlépe vybavenou tiskárnou v Rakousku - Uhersku s velmi zkušenými pracovníky?
Zaregistrován
22. 10. 2016
presne tak, volalo sa to rakusko-uhorsko.
idem teda roztrhat atest a 2pasku protestne nalepit na postovu schranku🙂 .
Ale dobre, ze mam este tuto drobnost.
Robi13
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2009
Robi13 napsal/a:
Pre shareman:
tusim toto boli najpravdivejsie slova o tvrdej realite filatelie, ktore som tu mal moznost precitat a suhlasim s drvivou vacsinou. K tym nedostatkom mozem povedat len to, ze sa riadim podla info z katalogu (a to je najsmerodatnejsie) hlúposť slušnej veľkosti, smerodajne by mali byť špecializované štúdie, a nie cenník nejakého obchodníka, čo katalógy súako aj porovnaniu jednej s druhou (vacsinou mam dostatok porovnavacieho materialu). Na zaciatku som dobre urobil, ked som celu zbierku CSR, AT a HU oskenoval z predu aj zo zadu (trvalo to takmer 2mesiace) a nasledne som celu zbierku odlozil na bezpecne miesto mimo domova (kedze istota je istota) a pritom stale viem s tymi skenmi plnohodnotne pracovat, a osobne k tomu pristupujem v duchu preskumaj, porovnaj, over (v pripade silneho podozrenia) a az potom sa raduj. Ohladne atestov, tak ako som spominal, tak dal som certifikovat len jednu 2pasku z roku 54 s tou hnedou pretlacou a v blizkej buducnosti sa chystam podobne si overit zopar dalsich, vela krat som ten atest chcel tu prilozit ale kvoli tym debatam ohladne info od znalca k tym VV, tak to nemozem urobit a teraz som si isty, ze zavesit sem akykolvek atest k akejkolvek trocha drahsej znamke je nerozvazne a preto nevyhoviem ti a dufam, ze to chapes a neberes osobne. V tom prípade to ostáva len v rovine rozprávky, a nehnevaj sa, že nikto ti neverí. Zakri meno znalca aj ostatné údaje, ktoré by viedli k jeho odhaleniu a prilož to tak
Robi13
V texte
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
22. 10. 2016
smith napsal/a:
V texte
tiez v texte
Zaregistrován
12. 10. 2010
Robi13 napsal/a:
tiez v texte
V tom případě ale valná většina tvé činnosti tady na fóru postrádá význam..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.