Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101

blazek007

Moderátor

Zaregistrován
17. 11. 2006

#201 - 28. 3. 2017, 08:44

Každopádně v tom Robi 13 má guláš.

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován
26. 7. 2007

#202 - 28. 3. 2017, 09:17
Robi to je pekné ako ťa to chytilo 😉 ale dávaj si pozor si na veľmi tenkom lade. Chcel by som vidieť aspoň jeden ten certifikát, komu za toto platíš, dalo by sa? Ono totiž tieto moderné nedostatky (to nie sú DV a ani by som to nenazval VV) si vieš overiť sám! Vidím, že máš dobrý skener, veď pri 2400dpi vidíš také detaily pri ofsete a oceľotlači čo ti dnes nikto nevie sfalšovať, pokiaľ by nemal vlastnú tlačiarenskú firmu. A aj taký rozdiel by si poznal. Matricu doma nevyrobíš. ...

pekne napísané 😎

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

pepahavel

Uživatel

Zaregistrován
30. 12. 2014

#203 - 28. 3. 2017, 09:18

Robi13 napsal/a:

Pre babygulka:

Rakusania maju viac ako 65 rocny naskok vo filatelii ako CSR a preto posuny farieb ako aj dalsie chyby su u Rakusanov o mnoho menej tolerovane ako je to mu u nas (CSR) a preto uprimne chapem, ze sa na tie nedostatky, ktore prezentujem pozeras ze su bezne alebo nestoja za zmienku, alebo mozno je to tym, ze take nezbieras alebo nemas v zbierke a nevies to fyzicky porovnat.

Robi13

Mohl byste my vysvětlit ten náskok ve filatelii? To jakože v Čechách a na Slovensku se začali sbírat známky až po rozpadu monarchie? To se mi nějak nezdá.

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#204 - 28. 3. 2017, 09:22
Robi to je pekné ako ťa to chytilo 😉 ale dávaj si pozor si na veľmi tenkom lade. Chcel by som vidieť aspoň jeden ten certifikát, komu za toto platíš, dalo by sa? Ono totiž tieto moderné nedostatky (to nie sú DV a ani by som to nenazval VV) si vieš overiť sám! Vidím, že máš dobrý skener, veď pri 2400dpi vidíš také detaily pri ofsete a oceľotlači čo ti dnes nikto nevie sfalšovať, pokiaľ by nemal vlastnú tlačiarenskú firmu. A aj taký rozdiel by si poznal. Matricu doma nevyrobíš. ...

Pre shareman:

tusim toto boli najpravdivejsie slova o tvrdej realite filatelie, ktore som tu mal moznost precitat a suhlasim s drvivou vacsinou. K tym nedostatkom mozem povedat len to, ze sa riadim podla info z katalogu (a to je najsmerodatnejsie) ako aj porovnaniu jednej s druhou (vacsinou mam dostatok porovnavacieho materialu). Na zaciatku som dobre urobil, ked som celu zbierku CSR, AT a HU oskenoval z predu aj zo zadu (trvalo to takmer 2mesiace) a nasledne som celu zbierku odlozil na bezpecne miesto mimo domova (kedze istota je istota) a pritom stale viem s tymi skenmi plnohodnotne pracovat, a osobne k tomu pristupujem v duchu preskumaj, porovnaj, over (v pripade silneho podozrenia) a az potom sa raduj. Ohladne atestov, tak ako som spominal, tak dal som certifikovat len jednu 2pasku z roku 54 s tou hnedou pretlacou a v blizkej buducnosti sa chystam podobne si overit zopar dalsich, vela krat som ten atest chcel tu prilozit ale kvoli tym debatam ohladne info od znalca k tym VV, tak to nemozem urobit a teraz som si isty, ze zavesit sem akykolvek atest k akejkolvek trocha drahsej znamke je nerozvazne a preto nevyhoviem ti a dufam, ze to chapes a neberes osobne.

Robi13

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#205 - 28. 3. 2017, 09:32
Robi13 napsal/a: Pre babygulka: ...

hovoril som o rakuskej vyrobe a nie o zberatelstve

blazek007

Moderátor

Zaregistrován
17. 11. 2006

#206 - 28. 3. 2017, 09:39

Robi 13, zase jsi poněkud vedle. Ta známka z roku 1954, kterou jsi nechal údajně certifikovat, je zkusmý tisk, nikoliv normální známka. A k té výrobě - jestlipak Ti je známo že tiskárna Česká grafická unie byla nejlépe vybavenou tiskárnou v Rakousku - Uhersku s velmi zkušenými pracovníky?

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#207 - 28. 3. 2017, 10:11

presne tak, volalo sa to rakusko-uhorsko.

idem teda roztrhat atest a 2pasku protestne nalepit na postovu schranku🙂 .
Ale dobre, ze mam este tuto drobnost.

Robi13

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#208 - 28. 3. 2017, 10:47

Robi13 napsal/a:

Pre shareman:

tusim toto boli najpravdivejsie slova o tvrdej realite filatelie, ktore som tu mal moznost precitat a suhlasim s drvivou vacsinou. K tym nedostatkom mozem povedat len to, ze sa riadim podla info z katalogu (a to je najsmerodatnejsie) hlúposť slušnej veľkosti, smerodajne by mali byť špecializované štúdie, a nie cenník nejakého obchodníka, čo katalógy súako aj porovnaniu jednej s druhou (vacsinou mam dostatok porovnavacieho materialu). Na zaciatku som dobre urobil, ked som celu zbierku CSR, AT a HU oskenoval z predu aj zo zadu (trvalo to takmer 2mesiace) a nasledne som celu zbierku odlozil na bezpecne miesto mimo domova (kedze istota je istota) a pritom stale viem s tymi skenmi plnohodnotne pracovat, a osobne k tomu pristupujem v duchu preskumaj, porovnaj, over (v pripade silneho podozrenia) a az potom sa raduj. Ohladne atestov, tak ako som spominal, tak dal som certifikovat len jednu 2pasku z roku 54 s tou hnedou pretlacou a v blizkej buducnosti sa chystam podobne si overit zopar dalsich, vela krat som ten atest chcel tu prilozit ale kvoli tym debatam ohladne info od znalca k tym VV, tak to nemozem urobit a teraz som si isty, ze zavesit sem akykolvek atest k akejkolvek trocha drahsej znamke je nerozvazne a preto nevyhoviem ti a dufam, ze to chapes a neberes osobne. V tom prípade to ostáva len v rovine rozprávky, a nehnevaj sa, že nikto ti neverí. Zakri meno znalca aj ostatné údaje, ktoré by viedli k jeho odhaleniu a prilož to tak

Robi13

V texte

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#209 - 28. 3. 2017, 13:01

smith napsal/a:

V texte

tiez v texte

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován
12. 10. 2010

#210 - 28. 3. 2017, 13:19

Robi13 napsal/a:

tiez v texte

V tom případě ale valná většina tvé činnosti tady na fóru postrádá význam..

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.