Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Janett

Uživatel

Zaregistrován:
14. 6. 2015

Vytvořeno:
14. 6. 2015, 23:02

Dobrý den, zdědila jsem tento porcelán, značka Lomonosov Cobalt Net, celkem 22 kusů, mohla bych se zeptat jakou má cenu? Předem moc děkuji

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

dochtor

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2014

Vytvořeno:
15. 6. 2015, 08:03

Janett, žiaľ cena sa nedá určiť. Je to falzifikát.

cap

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2013

Vytvořeno:
15. 6. 2015, 14:46

Janett, žiaľ cena sa nedá určiť. Je to falzifikát.

To mne zaujalo. Mohl byste to rozvést? Já porcelánu moc nerozumím, ale ta značka je podle mne Lomonosov (1989-1992) a ten takový porcelán dodnes vyrábí.

dochtor

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2014

Vytvořeno:
15. 6. 2015, 17:21

cap
To mne zaujalo. Mohl byste to rozvést? Já porcelánu moc nerozumím, ale ta značka je podle mne Lomonosov (1989-1992) a ten takový porcelán dodnes vyrábí.

Pripúšťam aj to, že to môže byť originál. Hodnotil som to narýchlo "z prvého pohľadu". Odtieň farby značky na fotografii sa mi totiž nezdal. Môže to byť aj fotografiou. Podobne je aj dekor sa mi vidí trošku odlišný od originálu. Žiaľ, v posledných rokoch sa od tohto výrobcu, a to je jedno či ide produkciu pred rokom 1917, či po ňom do roku 1991 a až po súčasnosť, na trhu ponúka veľa falzifikátov. Prispievajú k tomu aj pomerne časté zmeny značiek a ich farebných odtieňov. Tuším Po príchode domov sa pozriem na to poriadnejšie a dôslednejšie to porovnám s originálnym značením.

dochtor

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2014

Vytvořeno:
15. 6. 2015, 19:50

Popravde, ešte stále som trošku v rozpakoch. Z predložených fotografií sa nedá na 100 percent potvrdiť, že je to originál. S veľkou pravdepodobnosťou ale tomu tak je.
Tu je zopár značiek Lomonosov Cobalt Net ako sa menili počas histórie:
http://therussianshop.com/blog/tag/Imperial Porcelain Factory
Niečo o falšovaní tejto značky:
http://therussianshop.com/blog/is-it-genuine-cobalt-net-lomonosov-cobalt-net-is-compared-with-fake-cobalt-net-/

Ceny porcelánu ponúkaného na ebay:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=Lomonosov Cobalt Net Porcelain&rt=nc

Janett

Uživatel

Zaregistrován:
14. 6. 2015

Vytvořeno:
15. 6. 2015, 20:57

Moc děkuji za odpověď. Tou první jste mě nepotěšil, strejda dělal obchodního atašé v Rusku, tak mě nenapadlo přemýšlet nad tím, že by to mohl být falzifikát. Je pravda, že z fotografií toho není moc poznat. Po přečtení odkazu, kde srovnávají šálky si pořád myslím, že to originál je. Bohužel já sama porcelánu vůbec nerozumím. Jen mi přišlo škoda, aby se mi takový kousek, válel ve sklepe. Ještě jednou děkuji za ochotu.

Cinda

Uživatel

Zaregistrován:
25. 6. 2015

Vytvořeno:
25. 6. 2015, 13:26

Dobrý den,
prosím, poradíte mi odkud pochází tenhle podtácek?

a tenhle hrnek?

Je to zřejmě restaurační porcelán z období 2. sv. války nebo dřív

Obrázky:

martinson

Uživatel

Zaregistrován:
6. 7. 2015

Vytvořeno:
6. 7. 2015, 14:48

I já jsem zvědavý, cože mi to roky stojí na polici... váza je 30 cm vysoká, ruční malba.

Obrázky:

ina

Uživatel

Zaregistrován:
30. 7. 2015

Vytvořeno:
30. 7. 2015, 19:22

Dobrý den, dostala jsem od babičky pár hrnečků, některé klasické české značky se mi podařilo určit, ale tyhle dvě jsem nenašla, můžete mi prosím někdo říct o co se jedná, tedy jestli se to dá z mých fotek poznat. Na třetí fotce je značka obrácená a vypadá jako nápis Palco. Určitě to není nic vzácného, jedná se mi jen o určení místa odkud hrnečky pochází.🙂 Děkuju

Obrázky:

catena

Uživatel

Zaregistrován:
20. 2. 2015

Vytvořeno:
13. 10. 2015, 02:07

Dobrý den, prosím, poradíte mi odkud pochází tenhle podtácek? a tenhle hrnek? ...

podtácek je znojmo...hrneček netuším..

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.