Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
8. 8. 2017
Uměl by někdo poradit? Jakou to má hodnotu?
Obrázky:
Zaregistrován
27. 6. 2014
Dobrý večer.Prosím,neviděl na netu někdo podobný porcelán?Já hledám a nedaří se mi nic objevit.Podle značky je ten hnědý dekor STARÁ ROLE ? a konvička je NOVÁ ROLE ? ale zajímá mě víc....i v jakém období se používalo ono označení "MODERN"....případně zda jsou takto samostatné kusy též prodejné.Miska s pokličkou - celková výška 13 cm , průměr horního otvoru 16 cm , vzdálenost od ucha k uchu 27 cm.Talířek na máslo či sýr? - celková výška 9cm , průměr vnitřní misky 16 cm.Konvička - celková výška 17 cm , horní průměr 13cm.Díky moc🙂
Obrázky:
Zaregistrován
15. 8. 2014
Porcelánka Victoria ve Staré Roli, 30. léta 20. století, tzv. hotelový porcelán, používaný v hotelech a restauracích, jinak je to nádherné art déco. V této době Victoria patřila anglické firmě Lazarus and Rosenfeld, London.
Konvička z porcelánky Bohemia v Nové Roli je také nádherné art déco, opět z 30. let 20. století. Pokud máte kompletní servis, tak Vám ho upřímně závidím.
Adalbert
Zaregistrován
27. 6. 2014
Moc děkuji za Vaši reakci.Něco málo ještě mám ale kompletní servis bohužel nemám:( Snažil jsem se právě hledat na netu něco obdobného ale nic jsem nenašel...že bych si třeba i něco přikoupil ale kde nic tu nic:-)
Zaregistrován
14. 11. 2013
Pekný deň prajem:-) V prvom rade hneď napíšem, že do porcelánu sa vôbec nevyznám. Hľadám jednu peknú šáločku k striebornému sitku do vitrínky a aby to nebola novota. Mám možnosť za lacný peniaz kúpiť túto šáločku s tanierikom. Je mi jasné, že tanierik nepatrí k šáločke, v podstate sa mi jedná hlavne o tú. Pre zberateľa porcelánu to zrejme hodnotu moc nemá, keď tanierik nie je origoš. Podľa značky by šáločka mala byť porcelánka Viedeň, ale vôbec netuším, či to nie je nová replika a ak je to originál, akého dáta zhruba môže byť. Za každú radu vopred moc ďakujem:-)
Obrázky:
Zaregistrován
2. 3. 2015
není to Vídeň.
Zaregistrován
10. 9. 2019
Dobrý den, zajímalo by mne o jakého výrobce porcelánu se jedná a jaké období. Nemůžu nikde najít.
Děkuji
Obrázky:
Zaregistrován
30. 9. 2019
Dobrý den,
můžete mi prosím sdělit něco o výrobci, stáří a ceně tohoto servisu? Je to po babičce, průměr šálku cca 105 mm, talířku 154, výška konviček 140, 180, - bez víček. Domnívám se, že se možná jedná o Horní Slavkov a období první republiky?
Předem děkuji za jakoukoliv informaci.
Obrázky:
Zaregistrován
25. 11. 2018
Dobrý den, mělo by se jednat o Chodov, a to kolem roku 1905.
Zaregistrován
13. 8. 2016
Krásný art déco servis, cca druhá polovina 30.let
Haas & Cžjžek, Chodov
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.