Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Pane 1234 prosim vas nezlobte se , ta jsem to prolednul ale to co jsem se ptal v pisu zde jsem bohuze odpoved nenasel! Zaprve tam nevidim uherskou celinu, v podstate jsem chtel okomentovat ten posun tisku znamky o Tom se tam nikde nepise aspon ja nic nevidim. Jenom o Tom oramovani atd kdyz se podivete dobre co poslal smith za foto te uherske celiny pozsony , ten tisk je ok nato jsem poslal me foto a jasne vidite aj to popisuji..ze se tisk spojuju s linii rameku . pokud mne muzete prosim nasmnerovat na to tema budu moc rad,dekuji pokud jsem neco prehledl omlouvam se vam
Posun obrazu známky k orámovaniu je podľa mňa len výrobná vada. Zle vložili do tlačiarenského stroja arch. Predpokladám, že samotná tlač bola dvojfázová. Najprv orámovanie a čierne písmo a následne v druhej fáze tlač známky.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
dobrý večer pane tazateli měl by jste si pořídit nějaký katalog kde se pojednává o těchto koresp. lístcích / Hirš - v češtině nebo některý ze zahraničních katalogů a tam se vše dočtete jinak kvalita vámi zobrazených KL není valná krásné máte provedení skenování jsou tam i KL s dofrankovanými známkami a to už je pak jiný kafe Jirka z Moravy
PS mrkněte se na Exponet na exponát pana Zronka tam uvidíte všechny tyto varianty
Samozrejmne souhlasim: katalogy mam a to dokonce skoro svet aj special vydani exponet znam aj jafila, filaso, tomfijala je toho dost kde clovek muze studovat..: to taky delam akorat us toho mam popravde dost chci si popovidat bohuzel nemam tady znamy co se venuji filatelii takze....to byl duvod proc jsem se prihlasil zde 😀
dobré ráno pane kolego omlouvám se za zkratku ale jde o běžně užívanou zkratku pro korespodenční líste a pokud by jste ještě něco potřeboval vědět napište přímo
rád odpovím -jiriwinterling@email.cz mám celkem slušnou sbírku RU -+ Rakouska
Jirka z Moravy
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.