Moderátoři: smith
Zaregistrován
25. 7. 2006
paully: souhlas, taky jsem nedělal zadne kategoricke zavery a mince za padelky neprohlasil, ale podle fotek se mi nezdaji, a to velmi.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
29. 8. 2007
mne sa tiež nepozdávajú, majú ten typický "vypraný" vzhľad čínskych kópií
Zaregistrován
19. 11. 2013
Když už jsme u těch padělků, když mi souhlasí váha i rozměry, mince je nemagnetická, existují ještě další způsob jak poznat, že se nejedná o originál? Existuje třeba nějaký test na stříbro bez toho abych minci poškodil? I když asi ani to nemusí vyloučit, že se jedná o falzum. Měl jsem v úmyslu mince prodat, ale teď jsem na vážkách. Nechci být za blbce a nechci mít problém, že nabízím falza. Rád bych získal jistotu. Existuje nějaká zaručena metoda, jak zjistit, že jde o falzum?
Zaregistrován
13. 5. 2013
Ukažte mince někomu,kdo se tím živí a nebo nějakému numismatikovi,který třeba i podobné mince sbírá.I tady na foru se znalci najdou.Též si můžete najít vaše mince v nějaké renomované aukci,stáhněte si obrázek a porovnávejte.Úplně nejlepší by bylo mít v ruce zaručeně pravou minci a pak srovnávat.Třeba ta 5 lirovka-zdá se stejná jako ta vaše?I když něco srovnávat jen dle fotek vždy také nejde.
Obrázky:
Zaregistrován
25. 7. 2006
paully: i srovnani dle fotek potvrzuje moje pochybnosti: napr. pismena V bez patek ve slove PROVVISORIO, prerusene pismeno D v LOMBARDIA, konec olivove snitky nad letopoctem (na padelku je delsi).
Prezentovana mince je podle me totozna se 3.obrazkem (cinsky padelek) zde:
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
25. 7. 2006
Podobna zde:
https://www.aliexpress.com/item/FREE-SHIPPING-Italian-states-1848-5-Lire-copy-coins/32721474189.html
Je tam uveden material copper, uvazoval bych i o mosazi vzhledem k barve minci.
pretorian: test stribra (resp. slozeni) se da udelat spektrometrem. Postribrenim odhali, padelky (napr. US puldolaru) ale nekdy byvaji stribrne.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
4. 7. 2010
ten Booker T. Washington je totálně zmršenej, naprosto hnusnej portrét. To snad dělal "Franta z kotelny".... za tohle by rytce kopli do řiti.
https://www.dhgate.com/product/1946-booker-t-washington-commemorative-half/426871086.html
to je odsud, hnus..
tohle je jiná. (obr.1)
Nejsem numismatik, jen mě zajímaj portréty, rytecká práce atd. Ale ten rozdíl snad musí vidět každej..
Obrázky:
Zaregistrován
13. 5. 2013
Na tom Bookerovi co mám já ,je také ledacos jinak.Mám ho poměrně dlouho-cca 40 let,takže by mohl být pravý.Nevidím na foto tady za Booker T.( Taliaferro) Washington ,za T tu tečku.Já ji tam mám.A ještě pár rozdílností by se našlo.
Zaregistrován
4. 7. 2010
Vykazuje to prostě znaky amatéra, já si nemůžu pomoci...
Zaregistrován
29. 8. 2007
Hmotnosť nie je až tak dôležitá, tam stačí spraviť kópiu trochu hrubšiu a sedí.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.