tocomabyt:
dakujem za tip. Aukcia ukoncena🙂
co by ste potrebovali z tej publikacie Cyrilo-metodska misia na medailach?
Zhrniem to.... Na strane 11 je spomenuta tato medaila iba v bronze a striebre. O zlate ani zmienka. Informacie v tejto publikacii su prevzate z inej publikacie co tu bola spominana. Myslim ze ta od Marcinka.
zdravím endisk,
síce trošku neskôr, ale predsa. zachytil som túto debatu v inej súvislosti. tak aspoň pridám pár informácií (aj pre ostatných).
áno, medaila bola razená aj v zlate:
k informácií o zlatej medaile 1100.výročia príchodu zvierozvestov Cyrila a Metoda na Slovensko asi toto.
k tejto medaile som sa dostal (držal som ju osobne v rukách) v roku 2007, zhodou okolností tiež v júni, cez známeho, ktorý ju zdedil po priamom majiteľovi.
podľa zdroja pochádzaju od p.prof. Williama Schiffera, rodáka z Trnavy (Zvončina). podľa certifikátu štátnej skúšobne má 20,94g, je veľkosti približne súčasnej 10-korunacky (v 2007)
údajne bola razená vo Švajčiarsku v r.1963 v počte cca 50ks (?) a dostávali ju v tom obdobi cirkevní hodnostári resp. nejaké osobnosti.
dúfam, že aj tento nástin vám pomôže rozšiť obzor o razbách týchto medailí.
Janulka_2009 a dal by sa presne špecifikovať priemer tejto zlatej medaily ? Veľkosť približne 10 korunáčky Sk je pre nás zberateľov dosť široký pojem, teda ak to nie je tajomstvo. 10 Sk minca 1993 mala stanovený priemer 26 mm. Nachádzala sa okrem toho na medaile vyrazená aj nejaká značka alebo punc ? Tieto detaily sú totiž okrem hmotnosti rozhodujúce pri určovaní takýchto artefaktov. Viem, že nie každý je hneď naklonený podeliť sa s takými informáciami. No budem rád za odpoveď.
Ďakujem.
Dobré odpoledne,
snažím se určit tento dukát. Mám tu dvě určení, ale nevím, jaké je správné. Hledal jsem a určoval jsem podle aukcí. Předem děkuji za pomoc.
První určení zní takto:
Imitace Holandského dukátu
1768-1849
Mincmistr - značena pochodeň
Mincovna Petrohrad
RUSSISCHE MÜNZEN UND MEDAILLEN
RUSSISCHE IMITATIONEN NIEDERLÄNDISCHER RITTERDUKATEN
Dukat 1840, St. Petersburg. 3,46 g. Imitation eines niederländischen Ritterdukaten. Bitkin 32; Fb. 161; Schl. . GOLD. Vorzüglich
Druhé:
Holandsko
Wilhelm I.,
1813-1840
Dukát
Mincmistr - značena pochodeň
Europa
NIEDERLANDE
Königreich
Wilhelm I., 1813-1840 Dukat 1840, Mmz. Fackel
Friedb. 331, Schulm. 224, Schlumb. 117
Gold Tuschezahl, vz
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.