...už to tak je, že my takmer všetci sme zakliatí v nejakej ideológií. Alebo sme zakliatí v tzv. akademickom poznaní. Može ísť o ornitológiu, iridológiu, mykológiu, sexuológiu ale i numizmatiku. Dovolte vážení znalci z tohto užitočného webu aby som sa na Vás obrátil s týmto prípadom: Slavné numizmaticke katalógy, katalógy ktoré vytvorili tí najfundovanejsí numizmatici vraj (že pří) neobsahujú túto variaciu Heilige Ladislava. A tak to musí byť falzum - povedal jeden rokmy a skúsenosťamy puncovaný numizmatik. Lenže ono to falzum nie je, lebo mám dokazový material. Jedine, že by to bolo falzum dobové a to by bol asi nezmysel - kto by na falzifikát naládoval úplne unbekant značku? Váha je 3.53g. Poraďte prosím, pomožte mi dešifrovať tú značku vpravo od Ladislava. Úctivo Ďakujem o.j.
Obrázky:
Čo myslíš tým dešifrovať? Čo ten objekt akože znázorňuje? Vyzerá to ako píka.
Táto značka je známa minimálne 40 rokov. Podľa mňa ju v Pohlovom katalógu nájdeš ako D 2-4, akurát je tam dosť mizerne zakreslená. V ľavom stĺpci je ale zrovna fotka dukátu s touto značkou. Veď posúď sám...
Obrázky:
to, že je zlatý neznamená, že to nie je falzum. 🙄 V dnešnej dobe sa robia falzá dukátov vo vysokej kvalite. Ten Váš je divne plytko vyrazený. Ak ste ho zakúpili na aukre alebo v menej dôverihodnej aukcii je kľudne možné že sa o falzum jedná.
Značka je Kremnica rok 1423 "mincmajster" Jolsvai Gyorgy
blasko.juraj.ml@gmail.com
Dakujem Vám za osvětu a pripisujem vysvetlenie: Navštívil som Brno a obchod s nazvom "dukát". Muz vo věku asi 75 rokov a dosluzujucou zubnou náhradou v puse mi tvrdil, ze taka zn. NEEXISTUJE... Posobil na MNA ako letitý numizmatik a tak som na základe jeho tvrdenia napisal svoji prosbu o vysvetlenie. Možno nástup senility omamil jeho skusenosti??? Zaregistroval niekto z Vas za posledně roky výskyt Ladislava s touto zn. na aukciach alebo drazbach.? Dakujem o.j.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.