Zaregistrován
24. 2. 2012
Ještě k sv.Václavským 1,2,5 a 10 dukátům.Počty ražených mincí už dávno neodpovídají současnému počtu mincí.Nejvíc jich zmizelo v období II.svět.války.Znám člověka který dělal za komančů v Safině ve výkupu.Ten tvrdí,že se jich vykoupilo mraky a končili střihem a přetavením.Takže dalši velký mínus.Dnes sehnat i ročník
1923 ve stavu opravdu 0/0 je kumšt a to jich bylo raženo přes 61 tisíc.Co potom ty ročníky s podstatně menším počtem ražby?To že jejich cena roste a bude je přirozený vývoj,prostě nejsou.
To že někdo zaplatí za stav 2/2 jako za 0/0 je jiná věc a jeho blbost.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Nevím, jaké máte se Safinou zkušenosti, ale já jsem slyšel názor, který má svojí logiku. Všechny vykoupené mince následně prohlédl odborník, který vyřadil k přetavení pouze mince v naprosto špatné zachovalosti. Ostatní se prodávaly v numismatických obchodech.
Co se týče například ročníků s vyšší nákladem, pak nevidím zásadní problém je sehnat. Jsem si jist, že pokud bych si usmyslel, že chci například dvacet svatováclavských dukátů s letopočtem 1923, v bezvadném stavu, pak je mít budu. Jedná se pouze o problém finanční částky. Vše ostatní jde zvládnout.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
15. 7. 2007
taky si myslim, ze by v safine museli byt padli na hlavu, kdyby na tohle neprisli. naopak verim tomu, ze je to velmi vyhodnej kseft, kterej musej praktikovat. a i kdyby na to neprisli sami, nejsem si jist, zda by vlastne nezakonne nenicili napr. historicky cene zlate razby (neumim si predstavit, ze kdyz tam nejakej pitomec prinese na vykup napr. nejaky floren, ze skonci bez rozmysleni v tavicim tygliku).
Zaregistrován
6. 11. 2008
Mince dle předpisů procházela komise z muzea(snad údajně z NM apod.). Zajímavé mince také jiště měnili podnikavci co dělali s tím výkupem, neb tam bylo důlezité asi jen to, aby sedělo množství kovu. Jistě se nepoškozené věci ve velkém netavily, neb bylo výhodnější je vyvézt např. skrze Artii a další firmy na západ za cenu o kousek vyšší než jen zlato.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
25. 7. 2006
oliver: neni jen Safina - vim o firme, kde opravdu na miste roztavi, cokoliv prineses a nikdo to nezkouma
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
15. 7. 2007
no tak lidska blbost je nekonecna, to ze je to pomyslny vrcholek idiocie jeste neznamena, ze se to nedeje, takze pokud mas duvod tem informacim verit, tak nevidim duvod, proc by sis je tady vymyslel. i kdyz mohou existovat i takove aspekty, ze nekdo prinese zlato jako pagament a necha si to roztavit (?) a chce si to odnest? to same zlato? jako napr. prababicciny zuby na snubni prstynky? mozne to tedy bude. jinak samozrejme mam povedomi i o jinych firmach, nedavno jsme dokonce kupovali ruzne standardy, takze jsme i par firem oslovili, ale kupodivu nejpruznejsi byli prave v safine. proto mi taky prisla hned na jazyk.
ostatne v brne pred safinou uz roky postava dobre ziveny hnedocech (nekdy ho vystrida nekdo z klanu) a ten se nabaluje na duverivych duchodcich (rekne jim, ze mu nahore daj malo a ze on da vic - a samozrejme je okrade). na mne to zkousel, kdyz jsem tam jednou nesl zlaty retizek, co jsem nasel a od te doby, jak jedu kolem, si ho vsimam a je tam "za kazdeho pocasi". kdyz jsem pani u vykupu tehda rikal, jestli vi, ze jim tam dole postava konkurence, tak rekla ze vi, ale ze s tim nemuzou nic delat.
to je krasne, takovych zakonu na kde jakou pakarnu mame, ale aby ty zakony zabranovaly jednem vyje*avat s druhejma, na to uz sou kratky
Zaregistrován
14. 9. 2011
Kolega z práce ma požiadal o ohodnotenie zlatej mince. A kedže sa tomu nerozumiem a nevenujem, prosím o pomoc pri určení a ocenení. Podľa tvare a opisu by to mal byť Friedrich III, ale rok 1887 som nenašiel. V prípade ak by sa Vám na nej niečo nezdalo, prosím o upozornenie. Minca je umiestnená v prívesku.
Dakujem
Obrázky:
bennito@centrum.sk
Zaregistrován
25. 7. 2006
bennito: Prusko 20 mark 1887 - bezny rocnik s 5-milionovym nakladem, mince vypada vylestena a muze byt poskozena vlozenim do sperku. Cenu bych tedy odvozoval od ceny kovu mince + sperku, ktery bude nejspise ze 14K zlata.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
14. 9. 2011
Zaregistrován
6. 6. 2012
neznalý prosí o určení názvu případně i ceny minci viz níže
Děkuji mockrát
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.