Zaregistrován
15. 5. 2013
Díky, ten rozdíl vůči desetikorunám mě právě zaráží - SV dukát se prodá o 30 % dráž, než zlato silně poškozený, 10K o 20 % krásná. Běžně rozdíl 200 % vs 40 % u lepších kousků.
ceel@centrum.cz
Zaregistrován
15. 7. 2007
za kvalitu (kdo chce), ma smysl si priplatit (ale kdo tomu nerozumi, je casto doslova napalen). pokud chceme kupovat ciste kov, je dobre koupit i poskozenou desetikorunu, ale za cenu velmi nizkou, zcela jiste pod 3 tis. !!!
Zaregistrován
26. 11. 2011
Nevím, jestli mohu sdělit svůj názor, který nemusí být ten správný, ale pokusím se to nějak vysvětlit. V řadě příspěvků se hovoří o tom, zda se vůbec vyplatí koupit zlatou RU desetikorunu, svatováclavský dukát, rubl a pod. Je řada názoru, že jsou předražené ( což je pravda) a pokut nejsou TOP, tak mají většinou hodnotu drahého kovu a ten kdo je koupí tak je "hlupák". Také jsem si koupil pár zlatých desetikorun když byly za 2500, 2800, 3000 a dokonce některé za 3500,-Kč. Když šlo zlato dolů, tak jsem si říkal, to jsem si naběhl. Prodělal jsem nějakou tisícikorunu. Pak jsem přemýšlel a řekl si, co není prodělečné. Před deseti lety jsem si koupil auto - řekněme za 300.000,-Kč. Hned jak jsem si do něho sedl, tak jsem na něm tratil 20.000,-Kč. zaplatil roční pojistku s povinným ručením 12.000,kč a to nepočítám benzin. Jakou má hodnotu toto auto po deseti letech? Co jsem projezdil i zbytečně. Mohl jsem jet třeba autobusem, vlakem. Za pojistku jsem dal dalších 100.000,-Kč. A najednou jsem se uklidnil. Zlaté mince budou mít třeba má vnoučata, ale auto ? Peníze které jsem do něho investoval jsou nadobro pryč. Co by za to bylo zlatých mincí. Je to asi hloupé, co ? No, to jen tak. Někdo řekne, kdybych nesnídal, nechodil na pivko, tak bych také ušetřil. Asi bude mít pravdu.
Zaregistrován
15. 7. 2007
toto je ale v poradku. z hlediska dlouhodobe investice je ten nakup urcite mene ztratovy. presto ale nakupovat nyni za 3500,- co neni v adekvatnim stavu je skutecne prodelecne, kdyz muzete, opravdu ano, v ten samy cas nakoupit totez o 400 - 500 levneji. to mi prece nebudete tvrdit, ze ne?
Zaregistrován
6. 11. 2008
10rubl1895: při tomto překrouceném pohledu je jajákoliv argumentace asi zbytečná...(to pak mohu srovnávat všechno se vším, podle toho o jaký důkaz mi půjde mapř. pronájem, bydlení, pozemek, jídlo, zdraví, manželka či milenka,... )😐
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
12. 1. 2010
Auto si kupujete kvuli zachovani hodnoty nebo proto, ze s nim potrebujete jezdit?🙂
Pokud s nim ale jezdit nepotrebujete (nicmene autobusy, vlaky ani MHD nejsou zadarmo), tak mate pravdu, byla ta v tom pripade hloupa investice.
Zaregistrován
21. 11. 2011
Ja myslim, ze zalezi na tom, zda je to do sbirky ci jako investice. Kdyz nekdo kupuje zlate mince jako 100% investici, je to problem. Ale kdyz si nekdo koupi minci do sbirky a bude ho tesit - je zbytecne, aby se trapil tim, jestli cena mince bude klesat nebo stoupat. Hlavni je radost.
Ja zrovna nedavno premyslel - kupuji antiku, jejiz cena je ted dost vysoko. Kdybych vedel, ze za 10 let bude cena polovicni - prestanu se sbiranim? Ne, je to zabava. Prestanu, az me to nebude tesit. Pripadny pokles cen beru jako cenu za zalibu.
Zaregistrován
26. 11. 2011
Naprosto s Vámi souhlasím. Víte, ta mediální masáž zblbla spoustu lidí. Zajímalo by mne, jak to prodejci investičního zlata vysvětlují těm, kterým mazali med kolem pusy. Když si vzpomenu na jejich reklamy " Nejlepší, nejlacinější, šance pro budoucnost, nejlépe uložené peníze a pod." Tak tomu jsem nepodlehl.
Zaregistrován
26. 11. 2011
Pánové, nesnažil jsem si něco překroutit, byla to tak moje úvaha a také jsem to v poslední větě naznačil a myslím si, že z celého příspěvku to je znát. Něco jiného je investor a něco jiného sběratel. Pokud jde o ty desetikorunky, tak mám ucelenou sbírku / nemám ty dvě nejvzácnější, to se ví) a začnu zase něco jiného. Přeji krásný večer.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Tovy: s antikou bych tohle nesrovnaval.. i kdyz v jednom prece jen, pokud si koupim minci, ktera je sice hezka, ale budu vedet ze jsem za ni zaplatil o polovinu vic, nez by bylo nutne, tak z toho budu mit smisene pocity.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.