Zaregistrován
21. 7. 2007
doporučený dopis standard - 26 Kč
doporučený dopis - 34 Kč
Takže ne podle toho, jak se vyspí, ale podle toho, jakým kritériím daný dopis vyhovuje 😉 .
Zaregistrován
23. 10. 2006
Mám to odskúšané;poštovné do Čiech list doporučene prvá trieda váha od 20g bublinková obálka poštovné 2.20€.
Do 50g. 2.40€ .
Zasielam mince dosť často ,čiže cena z reálu.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
6. 5. 2010
No nevím Dejvy, ale používám víceméně jen jeden rozměr bublinkový obálky a když je v tom jen jedna bankovka a jeden den to stojí 26 Kč a druhý 34 Kč, tak je chyba asi někde jinde. 😕
Zaregistrován
6. 5. 2010
To jo, já myslel zkus si někdy poslat od nás k vám.
Párkrát už mi ze Slovenska přišly peníze v obálce za těch 2,20 eur, takže u vás je to v pohodě. Taky jsem se na poště ptal, proč to od vás stojí pár korun a opačně je to drahý jak svině, no nevysvětlili mi to. 😁 😁 😁
Zaregistrován
25. 7. 2006
Sipkar: Mate pravdu, v realu se sazby lisi, protoze postacky se v tom nevyznaji. Hlavni problemy jsou jak uvadite u doporuceneho dopisu standard (do 5 mm tloustky), ktery stoji 26 Kc, dale u zasilek s cenou (pokud nejsou v obalce pro cenne psani, je to automaticky cenny balik) a u vsech zasilek do zahranici. Je treba si zjistit sazby predem a trvat na nich. Vyplati se prostudovat si sazebnik a take postovni podminky.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
21. 7. 2007
Přesně tak, u bublinkové obálky je tloušťka na hraně a záleží na tom, zda to u přepážky přeměří nebo od oka řekne ano či ne. Každopádně pokud vím, že rozměr odpovídá podmínkám pro dopis standard a na přepážce po mně chce více peněz, trvám na přeměření.
Zaregistrován
21. 7. 2007
Tohle jsem nějak nepochopil, pokud tedy ti smajlíci nevyjadřují, že si z toho děláš srandu.
Pokud z ČR do SR je to za 53 Kč drahé a opačně za 2,20 € levné, pak asi vyznávám jiný kurs Kč / €; podle mne jde v podstatě o stejné peníze.
Zaregistrován
12. 1. 2010
S tou obalkou pro cenne psani to slysim prvne, uz mi dochazi, proc stala zasilka pojistena na 1200 Kc takove nehorazne prachy🙂 Nicmene postacce by huba neupadla, kdyby mi to rekla.
Jinak sazebnik znam, ale jeste nikdy se mi nestalo, ze bych platil stejne, vetsinou vice, jednou mene. Zjevne na to nemam potrebnou inteligenci...
Zaregistrován
12. 1. 2010
Zkousim si to predstavit, zvlaste na malomeste, situace typu "pan dela potize a tak musime po 20 minutach cekani jeste chcili pockat" nemusi byt vzdy prijemna 😈
Zaregistrován
6. 5. 2010
Špatně jsem to formuloval, nemyslel jsem úplně to základní psaní a základní váhu. Jde třeba o to cenné psaní pojištěné na 1500 Kč a poštovné bylo 159 Kč (přitom váha docela v pohodě), což mi přijde nepřiměřené. Když ze Slovenska to určitě tolik nestojí. Nehledě na to, že ten samý balíček do USA by stál asi 139 Kč (kde to teda je jen doporučeně a není to pojištěné na plnou částku). Prostě každá koruna a gram navíc tu cenu zvedají až neskutečně. 😞
Nehledě na to, že 53 Kč co uvádíš jsem neplatil ani jednou, vždycky víc, jestli je to jenom díky těm bublinkovým obálkám fakt netuším. 😕
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.