Moderátoři: numismat, smith

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#451 - 20. 6. 2013, 11:58

kdybych mel penize na utraceni, svatovaclavskym dukatem bych sice nepohrdl, ale souhlasim s tim, ze po graficke strance mi jeho provedeni neprijde zdarile a atraktivni. mnohem lepe se mi vstrebava Karel IV. z 80 let.

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#452 - 20. 6. 2013, 13:00

TomL to hezky vystihnul. Mi vzdy tyhlety dukaty pripominaly ty zlate cokoladove mince. Asi v te dobe byl moderni funkcnionalisticky design, protoze kdyz jsem koukal na nejake medaile z 1 republiky, jsou proti tomu nadherne.

swat

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2010

#453 - 20. 6. 2013, 14:12

Mne sa velmi paci tento navrh, len skoda, ze prisiel o niekolko desiatok rokov neskor.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#454 - 20. 6. 2013, 14:18

i ten se mi libi vic🙂

kukvy

Uživatel

Zaregistrován
24. 2. 2012

#455 - 20. 6. 2013, 14:28

Toml a Tovy chtělo by to znát trochu historii o vzniku těchto dukátů.Možná když si zjistíte kdo měl na sobě
tu drátěnou košili když stál modelem tak se na ně budete koukat jinak.

Nofuture101

Uživatel

Zaregistrován
1. 9. 2012

#456 - 20. 6. 2013, 14:42

Samozřejmě, že náklad sv.dukátů není malej, ale oblíbenost je obrovská. A ta je nejdůležitější v určení ceny. A že cena půjde nahoru je jisté. Dukáty jdou s cenou nahoru od jejich vyražení, tak nevidím jediný důvod proč by ted měli jít dolů.A sehnat je v dobrý kvalitě taky není tak jednoduchý. Většinou nějakou chybičku mají.
Starší mince jsou jistě vzácnější, ale zájem o ně je několikanásobně menší. Ted myslím zlaté. Když se kouknete na nějaké starší 5,10, (leopold atd.)tak jejich cena ani ni náhodou nekopíruje jejich vzácnost v poměru vzácnost cena sv. dukátů. Kdyby byly sv. dukáty tak vzácné jako jiné starší mince a objevily by se na trhu jednou za pár let, tak si nedovedu představit kolik by stály.
Když číslovaných jednodukátů se prodává ročně kolem 10 ks(to číslo jen odhaduji asi bude větší) a cena je někde u 500tis, tak je cena obrovská vzhledem k jejich vzácnosti, ale za pár let bude zase větší, tak to prostě je.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#457 - 20. 6. 2013, 15:16

Nechci predikovat cenový vývoj běžných ročníků svatováclavských dukátů, ale chci připomenout, že nic neroste do nebe, tedy ani ceny sběratelského materiálu. Pamatuji si ceny přes 4000 korun, aby se za pár let prodávaly za 2200 korun. Jisté cenové kolísání je přirozené a týká se všeho zboží.
Jiné zákonitosti budou platit u zajímavých mincí. Mezi ně ale běžné ročníky svatováclavských dukátů nepatří.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#458 - 20. 6. 2013, 15:41

kukvy: skaredy chlap zustane skaredym chlapem, i kdyz ho polibi Marilin Monroe🙂
Ted nemyslim ze model byl skaredy, ale ze se mi design zda proste moc funkcnionalisticky, i kdyz jako model by stal kdokoliv. Ale na druhou stranu mam rad komix art. Spise me prekvapuje, ze na to stal nekdo modelem.

Ted jsem naschval na fotky dukatu 3 minuty ziral a zase neni tak spatny. Nekdy se na nej musim kouknout nazivo, jeste jsem jej v ruce nemel.

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#459 - 20. 6. 2013, 15:46

Jeste poznamka k Nofuture101 a k cene vubec:

Ja si nejsem jisty, jestli porad poroste. Slysel jsem, ze sberatelu ubyva. Ted je asi jejich nejvetsi boom pro ceny, kdy je tu dost starsich sberatelu, kteri maji penize. Nedavno jsem koukal na nejake rimske mince vzacnejsi, kdy cena za 8 let vzrostka z 300 USD na 1000-1500 USD, coz je cca ctyrnasobne zvyseni. Porad nechapu, proc to tak je. Bonitou sberatelu? Snahou do neceho investovat? Blaznostvim? At je to cokoliv z toho, tak nevidim duvod, proc by se to nemohlo vratit zpet (samozreme po korekci inflace)

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#460 - 20. 6. 2013, 16:13

Tržní zákon pro velmi drahé zboží bude vždy platit v tomto duchu:

Pokud se cena zvyšuje, bude ubývat potencionálních kupců, protože část ho již bude mít a pro část se již stane nedostupným. Proto musí dojít k cenové korekci, aby se zvýšila poptávka. V poslední době to platí i o několika druzích velmi vzácných mincí a to v desítkách procent.

Samozřejmě jiný vývoj bude platit u uměle velmi drahých mincí a u sběratelsky velmi vzácných ražeb, kde bude převážně vždy poptávka převyšovat nabídku.
U běžných, nebo nezachovalých ražeb budeme vždy svědky cenového kolísání, které se bude také částečně, nebo úplně odvíjet od ceny materiálu.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.