Zaregistrován
24. 11. 2013
a o to prave mluvim, kacuro!
ale ta Petrolka diva na prazdnou zed s velkymi ocima.
to bych radeji zustavil ji na pokoji, at dela co chce.
a o to prve Dracek i napsal.
nevedi co dela, dala by na charita a byla by klidna.
Zaregistrován
23. 11. 2013
PS: Ackoliv diskutuji a vypada to, ze branim tyto mince, pravdou je, ze Vam davam uvnitr za pravdu..... Pouze potrebuji byt 100% presvedcena uvnitr, nez povim konecne NE na nabidku, abych pozdeji nelitovala, az by se napr. mince MASKA za 20 let. prodavala za $8.000 🙂 Jiz jsem si dosti precetla, a Vase nazory jsou velmi uzitecne.... Prevlada ve mne pocit NEkoupit, prave jiz ze zminene nezlanosti sberatelstvi minci... Dekuji
Zaregistrován
6. 11. 2008
Platit tolik nad zlato je vyhazování peněz z okna.
Ani po 20 letech není nic jisté. Nedávno jsem kupoval českou medaili, která se v době vydání cca před 30 roky dle dobových nabídek u nás prodávala za pevnou cenu 800Kčs. Já jsem ji u obchodníka koupil letos za 695Kč...(a to nepočítám rozdíl platů a kupní síly)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
12. 1. 2010
Ad cena zlata - logicky nesmysl, kdyby byla podhodnocena, tak poleti nahoru. Neni to tak davno, co byla vysoko a pak sletela dolu. Lide jako vy, masirovani medii a spekulanty kupovali za draho ve vire, ze prece musi porad jit nahoru a pak prodavali se ztratou treba 25%, protoze nemeli penize a cena zlata spadla.😁 A verte tomu ze zadarmo nikdo tezit nebude, pokud by se na tom nevydelavalo, tak se tezba zastavi, cena zlata vzroste, tezba se obnovi apod. Mometalne cena zlata stagnuje az mirne klesa, v dlouhodobem horizontu sice poroste, ale to je hlavne dane tim, ze CZK i dalsi meny postupne ztraceji svou hodnotu (inflace).
Pametni hodnota mince - to moc nechapu. Hodnota muze byt sberatelska (v pripade neoficialnich razeb 0), spekulacni (v pripade pametnich minci CNB funguje, ale tady moc ne), citova (ta je subjektivni🙂 ) nebo historicka (ta je de facto vymyslena, pokud nebude poptavka..). Predstavte si, ze si vyrazim 25 ks minci a zacnu je prodavat za dvojnasobnou cenu, protoze jsou prece tak vzacne.. jen blazen to koupi. U neoficialnich razeb nemate jistotu kolik typu se razi nebo jestli nebudou nejake dorazby, jestli nelzou o poctu vyrazenych kusu apod... zadny seriozni sberatel o neco takoveho mit zajem nebude, pokud ta cena nebude kopirovat cenu kovu..
20% nad cenu kovu je dost predrazene. Kdyz napriklad kupuju zlate mince (a nic co je mladsi 100 let me nezajima), tak idealne za cenu zlata, v krajnim pripade +10% nad cenu kovu (obsahu ryziho zlata v minci)... a pochopitelne kdyz je cena zlata nizko jako ted a ne pred padem🙂 A to jde o mince ktere aspon teoreticky (byt ne prakticky) nejakou sberatelskou a historickou hodnotu maji🙂
Bohuzel lide jako vy zacinaji s velkym nadsenim a konci s do konce zivota nesplatitelnymi dluhy. Snad vas to nepostihne.. rady kolegu zatim padaji jako povestny hrach na zed 🙄
Zaregistrován
12. 1. 2010
No, ja z toho citim spis takove to nutkani a pochybovacne to prece musi mit cenu..!, ale treba se mylim. 😋
Kazdopadne tady par lidi kteri tomu rozumi je, osobne bych po druhem nazoru zkuseneho sberatele uz nic neresil.. ale chapu ze tu jste nova a treba tu lidem neduverujete.. tim mene ale chapu proc duverovat nejakym spekulativnim prodejcum kteri chteji vydelat majlant z niceho.
Zaregistrován
24. 11. 2013
doplnim (tenzora), kdyz chcete utracit te penezi na 100%, lepsi dejte na charitu nez nejakemu volovi.
Zaregistrován
1. 9. 2012
Já už jsem pár podobných mincí koupil a zase prodal se ziskem.Dokonce jednu 300dolarovku, ale základ byl v tom, že jsem je vždy koupil kousek pod cenou zlata. A to znamená ted za cenu pod 125tis. bych to koupil jinak né.
Zaregistrován
27. 12. 2010
Petrolka, tyhle ražby jsou spekulativní a silně předražené. Pokud chceš kupovat zlaté mince, kupuj takové u nichž platíš cenu zlata + premium a u kterých máš jistotu vysoké likvidity. Což jsou všehny investiční zlaté mince o hmotnosti 1 troy Oz a dílech (1/2, 1/4, 1/10 troy Oz).
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
28. 2. 2009
Niektore moderne zlate mince naozaj maju dost vysoku hodnotu, vysoko nad cenu zlata - napr. Biafra a ine africke mince, ktore vydali pri vyrociach nezavislosti. Pokial sa viazu k nejakej historickej udalosti su urcite zaujimavejsie. Ale aj tak trvalo cca 50 rokov, kym ta hodnota vystupala.
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku
Zaregistrován
23. 11. 2013
Dobry den. Jsem rada, ze se ozvali i sberatele zahranicnich minci.....ale samozrejme si vazim kazdeho nazoru. Trosicku studuji historii Cookovych ostrovu... Vlastne razba zlatych minci je pro ne ziskem pro fungovani ostrovu, kde zije pouhych 17tis.obyvatel.... K minci 5oz gold Zepelin 2013, kterou uvadim ja, se take vaze historie a jak jsem jiz psala, je historicky prvni 5oz. mince razena ostrovy... Jiz je razena druha zlata mince 5oz., ale rok 2014, za podstatne vyssi cenu, nez byl rok 2013, neboli spise s porovnanim s cenou, za kterou mam moznost koupit 2013(cca $ 8.500) v prepoctu pro lepsi porovnani... No cena za rok 2014 je teda nehoraznost.... A k druhe minci, kterou jsem uvadela MASKA - mint.ca, se take vaze historie.... Je v USA celkem popularni.... Tak se budu tesit na dalsi nazory sberatelu (investor) do zahranicnich modernich minci a i ostatnich.... Dekuji
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.