Zaregistrován
28. 2. 2009
Ked nie je dopyt, nezalezi kolko kusov bolo vyrazenych
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku
Zaregistrován
24. 11. 2013
Mila divce,
na ceskem trhu neexistuji prave 100% obchodni firmy s nove razenemi mincemi.
Jedna z takovych firem je ta na kterou ukazjete.
Canada takove mince nevydava, musite jit na jeji oficialni stranky.
Mimochodem canadska mince nikdy nebude prodejna pro sberatele, je to neaficialni a je absolutni kyc.
Na ceskem a slovenskem trhu je oficialni mincovni: mint.cz a mint.sk
Jen te firmy je spicka pro kazdeho ceskeho a slovenskeho sberatele.
V ostatnim svete je to prave oficialni mincovny.
Z Afriky, Oceanii, Karibiku jedna jenom o exoticke primo receno nalakovane minci.
Vas pritel mozne po nevedeni dela Vas za bohateho pitomce.
A absolutne vsechny sberatele budou mit stejny nazor.
Prave jeste receno, ze teto firmy nezustanou jen na 170 tisic a budou Vam dokola upominat o prodeji,
volat, psat dopisy a td. to co jste chcete koupit je poradne byznes svinstvo.
A s tim prave mel skusenost i ja sam, ale ne na takovy penezni castky, je to silenstvo.
Zaregistrován
23. 11. 2013
A tato je take kyc???😐
Zaregistrován
1. 9. 2012
Toto asi kýč není, ale je to předražené. Za tu cenu to v budoucnosti neprodáte.
Je tolik jiných mincí, které jsou krásné a s cenou porostou. Zaměřte se na České mince, nebo RU. Za cenu kterou tu píšete už si můžete koupit SV. desetidukát a ten za 20 let určitě prodáte za víc.
Zaregistrován
24. 11. 2013
Petrolka, reknete mne prosim v cim vidite rozdil?
Zaregistrován
23. 11. 2013
Rozdil asi nevidim.... Jen o prvni minci 5oz.,kterych bylo vyrazeno pouze 25ks a zaroven prvni vydanou zlatou minci z tech ostrovu byl takovy zajem, ze ji jiz neni mozne koupit nikde na svete....Druha zlata mince z tech ostrovu coz je rok 2014 s jinym motive, ta se prodava v USA , ale jiz velmi draho ($14.000). Proc je o ne takovy zajem v zahranici???? A jsou vyprodane???? Druha mince 1oz maska je odlisna od jinych pametnich minci svoji vyrobou, zpracovanim, nametem..... a bylo jich vydano jen 500ks. Jeste je mozne ji koupit v zahranici asi za ($2.800). Prvni minci ktera v zahranici se prodavala za $11.000 a v CR za 285.000Kc, mam nabidku odkoupit za konecnou cenu 160.000Kc a druhou minci, ktera se prodava v zahranici za $2.800 a v CR za 85.000Kc, mam moznost odkoupit za 50.000Kc. Vidim ale, ze nikdo zde nesdili nadseni pro nakup a investici do techto minci..... Ano, v CR asi urcite nikdo nebude o tyto mince v budoucnu mit zajem, ale myslite, ze v zahranici take ne, kdyz se tak rychle vykoupily??? Ja osobne se vubec v pamentnich mincich nevyznam, pouze mi to prislo jako vyhodna nabidka pro neznaleho veci..... Dekuji vsem za nazory, ktere mi pomohly a pokud mate trpelivost a dalsi nazory, budu za ne rada. Dekuji.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Pokud jste již plnoletá, je to vše jen na Vašem rozhodnutí.
Trochu chytrý a soudně uvažující člověk se bude asi snažit volné peníze investovat vždy převážně tam(v tom oboru), kde má nějaké nejméně průměrné znalosti a tedy relativně menší šanci prodělat. Cokoliv jiného je jen riskování ovlivněné spíše štěstím a náhodou...
Při zde předváděném stylu úvah doporučuji investovat nejprve do vzdělání, cestování, vybavit si byt...užít ty peníze a nebo na ně raději moc nešahat. 🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
7. 10. 2006
Kolega Dracek to napsal sice dost upřímně, ale pravdivě. Pokud mincím nerozumíte, opravdu do nich raději neinvestujte, protože byste mohla naletět podvodníkům! Existuje mnoho společností, které nechají razit různé mince z drahých kovů, o které však není všeobecný sběratelský zájem a různými praktikami je nutí neznalým ke koupi a různým vyhrožováním si zajišťují odběr dalších a dalších sběratelsky nezajímavých mincí! O podobné firmě tu někde běžela diskuze, kde si stěžovalo několik lidí, kteří přesně tímto způsobem naletěli a zbytečně investovali do něčeho, co nebylo tím, za co se vydávalo. Možná některý z kolegů upřesní a dá sem odkaz na tuto diskuzi ...
Zaregistrován
24. 11. 2013
anebo kdyz privydelat tak do bankovnych akcii (jen ne do fondu), koupe dobrre nemovitosti (byt barak atd),
nebo kdyz tak ja bych te penezi dal i do charity. Protoze ja vyznam lidim je treba pomohat.
Nebo vite ja bych udelal dotaz na oblibena sberatelska temata, a udelal bych sobe 600 tyskovych listu vlastnich znamek, a prodal za trojnasobek.
Zaregistrován
23. 11. 2013
Dracek rozumim, co chcete rict🙂 Plnoleta jsem urcite. Dobre, tak vezmeme jeste jednou cenu: 155.5g (5oz) = nakup za 160.000Kc pametni mince 25ks naklad. Cena zlata je dnes velmi podhodnocene. (Vyrobni naklady na tezbu jsou $1.000-1200) Cena dnes je $1240. Coz pri uvaze marze obchodniku je velmi malo se srovnanim s tezebnimi naklady. Pouze cena zlata u mince je tedy dnes 125.000Kc bez jakeholiv dalsi hodnoty pametni mince. Jedna se tedy o 20% vyssi cena (160.000), nez je dnesni realna cena pouze zlata. Nemyslim si, ze je mozne prodelat napr. za 20.let, pouze za cenu zlata, protoze urite nebude cena jako dnes..... , ale to je jak rikate vy, sazka do loterie, protoze to nikdo nevi presne.... Zeptam se jinak. 20% nadhodnoceni nad cenu zlata je moc hodne u pametni mince?? O druhe minci vim, ze je velmi draha.... , tam je 100% nadhodnoceni nad cenu zlata. Je to sice mint.ca, ale cena je opravdu premrstena.....Zde bych se chtela zeptat, kdyz je zajem v CR o mint.cz a mint.sk, tak v zahranici to bude to same a bude zajem o mint.ca , atd. Je to tak???? Samozrejme, ze se do niceho nezenu po hlave, proto sedim u PC a hledam informace k danemu tematu, nazory zkusenejsich apod.... S financemi hodpodarim myslim celkem obstojne. A jak jsem jiz psala, bylo mi to nabidnuto a ja jen hledam informace a nazory na tuto nabidku.... Nekoupila jsem, neresim nic bezhlave, jen jsem nevedela, zda nabidka je dobra ci ne......Proto si zde piseme. Dekuji, ze se mnou toto tema rozvadite.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.