Fidzi: Ok, díky za vysvětlení. Bohužel pro ty, kteří žili v dobré víře, že mají jednu medaili z max. 200 to asi dobrá zpráva není, osobně bych se cítil tak trochu podvedený, kdybych si to koupil a pak zjistil, že kromě 3800 nečíslovaných je ještě dalších 200 číslovaných.

Čo sa týka dorazby. Sám autor ide na "trh" so svojím menom. Na tom, že po 20 rokoch sa rozhodne vydať 100ks AU a 100ks AG replík mi nepripadá nič nemorálne. Je to všeobecne uznávaný autor mnohých návrhov mincí a nechce sa mi veriť, že by dorazbou riskoval rokmi vytvorené svoje dobré meno.
Pre mňa osobne by bolo cťou vlastniť túto repliku z drahého kovu z veľkej časti aj kvôli motívu - M.R.Štefánik. A to množstvo vyrazených replík by som bral už ako bonus.
Takže ak sa niekto chce zbaviť repliky buď Ag alebo Au, rád ju od Vás odpkúpim.

Tenzor: Čítaj pozorne. Nikto nebol podvedený. Štruktúra a počet vyrazených kusov je uvedený na letáku priloženom k minci. Je to verejne dostupná informácia. A aj keby to nebola verejná informácia - ak si niekto kúpi repliku z 3800 kusovej emisie, tak ho ďalších 200 kusov nemôže nijak zaskočiť.
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Nebola to ,ale iniciatíva Kremnickej mincovne.😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

A čo by asi tak dorážali? Ďalšie kusy s číslami od 1 po 100? 🙄 Začínam mať pocit, že minimálne polovica diskutujúcich nemá poňatie o čom píšu.

Sbírání novodobých šmuků (omlouvám se za ten výraz, ale tyto "mince" vnímám právě tak) se nezabývám, tak jsem si celou diskuzi přečetl jen z dlouhé chvíle. Je zajímavé, jak se ta diskuze názorově rozštěpila dle státní příslušnosti: Slováci v tom nevidí žádný problém, Češi (samozřejmě včetně Moráváků) takové jednání zpochybňují. Čím to asi bude ...

Zase tie ničím nepodložené keci...
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.