Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
23. 12. 2022, 20:14

Dělej jak myslíš. Já tě k ničemu nenutil. Svéprávné snad seš.

opal

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2016

Vytvořeno:
23. 12. 2022, 21:46

A unaven? To je hodně slabý slovo.
Děkuji zaměstnancům pošty za vysoké pracovní nasazení.
Včera objednáno zboží na eshopu, dnes vyzvednuto na balíkovně.
To jsem fakt nečekal.

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
23. 12. 2022, 23:14

Paule nedej se!

ferovyobchodnik@seznam.cz

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
25. 12. 2022, 23:30

A unaven? To je hodně slabý slovo. Děkuji zaměstnancům pošty za vysoké pracovní nasazení. Včera objednáno zboží na eshopu, dnes vyzvednuto na balíkovně. To jsem fakt nečekal.

To poděkuj MikyMu! On po práci třídí balíky!
Já roznáším akorát ty menší. Pravda, v pátek jsem jich měl 25 (to je ta kategorie LF), 3 jsem nechal rovnou na poště, protože se to při té velikosti prostě nedá (dva měly nejdelší rozměr půl metru), leda bych to navázal na šňůru a tahal za sebou, v té břečce, jak kačera, jeden jsem se nedozvonil a zbytek doručil. Je teda fakt, že část z toho se vlezla do schránky. Jednu doporučenou škatulu ze Slovenska (cca 25×25×25) jsem taky s sebou netahal. Není to kam dát. Nedá se vzít škatule a poštu pro 5 paneláků nechat ležet. Kór když auto (rozvoz do schrán) taky funguje jen napolovic.

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
7. 2. 2023, 20:16

Chtěl bych se zeptat sběratelů na zkušenosti se současnou britskou poštou. Od prosince 2022 a z počátku ledna 2023 mi z Velké Británie nepřišla žádná zásilka, třebaže jich očekávám asi 5. Probíhala stávka zaměstnanců britské Pošty, takže nevím, co se ve Velké Británii děje, protože Pošta je instituce, která funguje i za války.
Do toho mi jeden známý napsal, že měl na podzim 2022 lety s British Airways a zpáteční let byl zrušený. Tak si prodloužil pobyt ve Velké Británii. Nám, vystavovatelům se loni v únoru stalo s B.A. to samé, kdy jsme se v noci, několik hodin před odletem dozvěděli, že náš let byl zrušený a narychlo jsme hledali lety s jinou společností a z jiného letiště. B.A. nám sice potom nějaké peníze vrátila, ale stejně to nepokrylo náklady na zpáteční let s jinou společností.

ikanek

Moderátor

Zaregistrován:
23. 2. 2009

Vytvořeno:
7. 2. 2023, 21:16

Britská pošta je od 10. 1. 2023 obětí ransomware, tedy vyděračského software. Nešlo posílat nic do zahraničí. To, co bylo již odbaveno, je teďka už postupně doručováno. Asi od prostředka minulého týdne už pošta nějaké zásilky do zahraničí bere, ale poštovné musí být hrazeno online. Postupně se dá očekávat, že se to snad vrátí do normálu.

Minulý týden mi přišly 2 zásilky z VB, oboje odeslané 9. 1. a poslané normálně. Doporučenou (nebo tracking) poštu jsem ještě žádnou nedostal. A ani jim tracking nefunguje.

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
7. 2. 2023, 21:36

Britská pošta je od 10. 1. 2023 obětí ransomware, tedy vyděračského software. Nešlo posílat nic do zahraničí. To, co bylo již odbaveno, je teďka už postupně doručováno. Asi od prostředka minulého týdne už pošta nějaké zásilky do zahraničí bere, ale poštovné musí být hrazeno online. Postupně se dá očekávat, že se to snad vrátí do normálu. Minulý týden mi přišly 2 zásilky z VB, oboje odeslané 9. 1. a poslané normálně. Doporučenou (nebo tracking) poštu jsem ještě žádnou nedostal. A ani jim tracking nefunguje.

Zajímavé, že o tom nic není v našich vládních mainstreamových médiích.

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
7. 2. 2023, 21:50

Před chvílí mi od jednoho dodavatele z VB přišlo toto sdělení, jež potvrzuje pravdivost Ikankovy informace- cituji:
"The problem is here in the UK Royal Mail suffered a series of strikes just before Christmas and then a cyber attack just after. Mail has been delayed and may take up yo 3 months to be delivered."

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
7. 2. 2023, 21:59

gepost

Uživatel

Zaregistrován:
27. 3. 2009

Vytvořeno:
8. 2. 2023, 09:47

Pánové, chce to asi trpělivost a pevné nervy. Včera mi například přišla zásilka z USA s datem na razítku 9.12.2022. A myslím si, že bude ještě hůř...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.