Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován
7. 6. 2011

#111 - 29. 7. 2015, 16:45
To si odporuje! Filatelista nie je clovek, ktory si len nieco precita alebo studuje ked znamky nevlastni a ani ich nezbiera. To je ako som lekar-zubar atd zaujimam sa o to len z clankov casopisov ale v zivote som nevytrhol ani jeden zub. Tato diskusia by mohla skoncit, pride mi to tu ako ked niekto melie dokookola ako obohrata platna.

:mrgreen: 😁 ...ja jsem gynekolog amater ale osetril jsem uz nejake mnozstvi dam.......😋

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#112 - 29. 7. 2015, 16:48

Evropa1 napsal/a:

To si neodporuje. Záliba nemusí být také o snaze něco vlastnit. Jsou lidé bez majetku, kteří si nemohou dovolit budovat sbírku a buďte si jist, že mají znalosti, jaké má málokdo a většina z nás by nebyla schopna něčím konkurovat. Prostě zajímá je určitá problematika, kterou osvětlí v odborném periodiku, ale nemají potřebu známky vlastnit. Je to tak těžké pochopit? Víte kolik lidí touto formou píše do odborných periodik svoje články o mincích, které ale nikdy nevlastnili? Prosím nehledejte ve filatelii něco zázračného. Vše se totiž může točit podle stejného kruhu.

To Vy zo vsetkeho robite vedu, ja osobne som bezny tuctovy zberatel, ktory sa zaobide bez vyssich kruhov a nepotrebujem mat kontakty so spickovymi zberatelmi, ktore tu spominate v kazdom prisopevku. Som v kontakte s par ludmi z tohto fora, aukro predajcami s predajcami znamok, a poviem Vam uprimne nic mi nechyba, som spokojny.

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#113 - 29. 7. 2015, 16:50
:mrgreen: 😁 ...ja jsem gynekolog amater ale osetril jsem uz nejake mnozstvi dam.......😋

no to je tiez dobre prirovnanie... To je ako filatelisticky znalci vystavuju posudky, pisu clanky ale nevlastnia a ani nezbieraju znamky. To je co CHORE a v zasade si to odporuje.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#114 - 29. 7. 2015, 17:11
Evropa1 napsal/a: To si neodporuje. Záliba nemusí být také o snaze něco vlastnit. Jsou lidé bez majetku, kteří si nemohou dovolit budovat sbírku a buďte si jist, že mají znalosti, jaké má málokdo a většina z nás by nebyla schopna něčím konkurovat. Prostě zajímá je určitá problematika, kterou osvětlí v odborném periodiku, ale nemají potřebu známky vlastnit. Je to tak těžké pochopit? Víte kolik lidí touto formou píše do odborných periodik svoje články o mincích, které ale nikdy nevlastnili? Prosím nehledejte ve filatelii něco zázračného. Vše se totiž může točit podle stejného kruhu. ...

Já Vám tuto spokojenost neberu a upřimně Vám jí přeji, Ale také si uvědomte, že jsou lidé, kterým pouhá průměrnost nestačí.
Jestli Vám stačí Aukro, stránky Sběratele atd. respektuji to, ale také Vás prosím, respektujte druhé lidi, kterým tato průměrnost nestačí a chtějí v dané zálibě něčeho dosáhnout a to především v oblasti znalostí, které zde pochytí pouze utžkovitě. To hlavní se nachází někde jinde. A závěrem. věřte, že jsou na těchto stránkách i začínající adepti, na kterých je vidět snaha něčeho dosáhnout a jsou vděčni za kontakty s lidmi, kteří jim jsou schopni něco dát, posunout je o krok výše a otevřít před nimi krásné aspekty historie.
Vám toto stačí, mě by to naprosto nestačilo.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován
12. 10. 2010

#115 - 29. 7. 2015, 18:07
Pan kolega filatelia je veda ktora sa zaobera poštovymi znamkami.Filatelista je osoba ktora sa tou vedou zaobera a cely život žiadnu znamku nemusi vlastnit.V tom ma Evropa1 určite pravdu.

A k tomu jste dospěl jak? 😲

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#116 - 29. 7. 2015, 18:15

No ako ved mame tu odbornikov na slovo vzatych... ale este som ani od jedneho necital nejaky solventny clanok, stat, publikaciu atd....

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#117 - 29. 7. 2015, 18:26
No ako ved mame tu odbornikov na slovo vzatych... ale este som ani od jedneho necital nejaky solventny clanok, stat, publikaciu atd....

Vážený pane, nemyslíte, že již zacházíte do jisté formy vulgarity?

Možná Vás zklamu, ale narozdíl od Vás pouze nezávazně nekecám, ale o něco se snažím. Snad mě a jednomu kolegovi vyjdou v recenzovaném periodiku odborné články, i když na jiné téma.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#118 - 29. 7. 2015, 18:30

Aby to bylo trochu složitější.
Jak se díváte na majitele krásné sbírky, který daným známkám nerozumí?

Neměli bychom jednotlivé lidi posuzovat podle jistého citu?

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#119 - 29. 7. 2015, 18:31

Nie nezachadzam do vulgarity. Pisem to co si myslim. Nikdy som na tomto fore nikomu nenadaval. O co sa snazite ak smiem vediet, pokial to nie je tajomstvo?

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#120 - 29. 7. 2015, 18:32
Aby to bylo trochu složitější. Jak se díváte na majitele krásné sbírky, který daným známkám nerozumí? Neměli bychom jednotlivé lidi posuzovat podle jistého citu?

No jednoducho ma peniaze tak si dovoli kupit co sa mu chce, na peniaze nemysli. Jednoducha logika.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.