Karel88

Uživatel

Zaregistrován
8. 3. 2015

#1 - 13. 7. 2015, 14:33

Zdravím po delší době,

měl bych malý, poměrně laický dotaz. Když se koukám na tabulku významu poloh zkušebních značek, nemohu si nevšimnout, že co se týče jakosti, jsou tam znázorněny dvě skupiny: * a razítkovaná.

Přijde mi to logické, pokud se někdo na lep podepisuje nebo orazítkuje, nemůže tím pádem být lep bez jakéhokoliv zásahu či poškození.

Znamená to ale, že když si nechám ozkoušet známky, které jsou původně svěží, mám znich poté *? To je nesmysl, ne? To by to u známek vysokých cen... a vlastně u naprosté většiny všech známek bylo nepochopitelné.

Hlava mi říká, že jde o něco jako: hele, máš tam podepsanýho znalce, bere se to pořád jako , ale nemůžeš si k tomu napsat , když tam ta značka je.

Omlouvám se jestli se jedná o naprostou blbost, ale bohužel (pro mě) mě to vážně zajímá. Děkuji za případné reakce a přeji krásné léto.

Karel

Stan

Uživatel

Zaregistrován
27. 11. 2014

#2 - 13. 7. 2015, 16:21

Pokud budeš kupovat známku třeba za 1,2,3 a více tisíc korun , tak věř ,že budeš rád za to znalecké ověření a nebude Ti vadit ani když známka bude takto ověřena i třeba od tří znalců. Koupit drahou neověřenou známku se může změnit ve velké zklamání.

m1234

Uživatel

Zaregistrován
19. 4. 2014

#3 - 13. 7. 2015, 19:59

len v kratkosti - znamka je aj po umiestneni znaleckej značky stale .

mamabc1234@gmail.com

Karel88

Uživatel

Zaregistrován
8. 3. 2015

#4 - 14. 7. 2015, 12:05
Pokud budeš kupovat známku třeba za 1,2,3 a více tisíc korun , tak věř ,že budeš rád za to znalecké ověření a nebude Ti vadit ani když známka bude takto ověřena i třeba od tří znalců. Koupit drahou neověřenou známku se může změnit ve velké zklamání.

Dekuji za reakci. S tim samozrejme souhlasim. I kdyz jak je znamo, ani zkusebni znacky mnohdy nemaji 100 % garanci. Je to bezesporu slozite tema, na ktere muze reagovat kazdy a kazdy bude mit svuj kus pravdy, mne slo opravdu jen o vliv znalecke znacky na posouzeni kvality lepu.

Karel88

Uživatel

Zaregistrován
8. 3. 2015

#5 - 14. 7. 2015, 12:09
len v kratkosti - znamka je aj po umiestneni znaleckej značky stale .

Vyborne. Dekuji, tohle jsem potreboval a chtel slyset. Znamka tedy zustava **. Dekuji moc, nikde jsem o tom nic nemohl najit.

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#6 - 14. 7. 2015, 14:59

Ahoj Karel.
Tvoja téma (otázka) ma zaujala a bol som zvedavý na odpovede skúsených zberateľov a filatelistov. Podobné odpovede som očakával. Osobne sa k tejto problematike staviam tak, že ak mám záujem o kúpu nejakej známky a mám možnosť si vybrať z dvoch kvalitou porovnateľných exemplárov, tak vždy uprednostním ten bez poškodeného lepu (overenia). Áno známku so znaleckou značkou ja osobne považujem za známku s poškodeným lepom. Viem, že s týmto mojím názorom veľmi veľa zberateľov a filatelistov nebude súhlasiť, ale nejak som cítil potrebu napísať aj názor z "opačnej strany". Dnes sa už overujú (znaleckými značkami poškodzujú) aj úplne bežné známky, čo je podľa môjho názoru škoda. K vzácnej známke patrí atest a nie znalecká značka. Samozrejme kupovať drahšiu známku bez overenia z neovereného zdroja je riziko a keď ešte predajca nedáva do budúcna "záruku na pravosť", tak by som si takúto kúpu poriadne rozmyslel.
Na záver chcem ešte napísať jednu dôležitú vec:
Ak má niekto na túto vec iný názor, ako je ten môj, tak ho plne rešpektujem a nikoho nepresviedčam o správnosti toho môjho. Je to len môj subjektívny názor a postoj.

Stan

Uživatel

Zaregistrován
27. 11. 2014

#7 - 14. 7. 2015, 15:29

Ano Brett, tahle polemika se vede již desítky let. Na jedné straně je filatelie o sbírání čistých nepoužitých známek nebo je to nějaký umělecký výtvor , který dokumentuje určitou dobu , vyspělost lidstva a nějakých historických událostí a tam se argumentuje stím , že nikdo nesbírá známky kvůli lepu. jsou známky kde je zachovalost a neporušenost lepu žádoucí (Masaryk), to je fakt.Že se dnes ale ono to bylo i dříve označují i levné známky , je to pravda. Možná je to taky tím aby se z laciné známky neudělala známka draha tj označení typu, barvy,zoubkování. Takže i tady chápu označování. Ano dnes se používá u drahých známek atest a známka nenese razítko znalce, pak je třeba si uvědomit , že atest velmi zdražuje nákup známky a nesmí se zapomenout na to , že atest nesmíš potratit jinak je to v pytli. Záruky na pravost od prodávajícího u neověřené známky? To je nepředstavitelné. Jak chceš u dvou stejných čistých známek dokázat , kterou Ti prodávající prodal a zaručil se za pravost.

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#8 - 14. 7. 2015, 15:31

osobne kovove znacky zatracujem, tie sa uz tiez falsuju, som zastancom certifikatu od znalca, tak ako to funguje v Nemecku, Rakusku atd atd... Slavny falzifikat 50 na 50 ma pomaly 10 kovovych znaciek na zadnej strane, to si daju znalci aby si zvysili ego, ze mali tuto raritu a pravom ju overili. Nie je uz zaruka, ze je tam znacka Mrnaka?

Stan

Uživatel

Zaregistrován
27. 11. 2014

#9 - 14. 7. 2015, 15:51

Pokud je značka Mrňáka pravá , tak určitě.

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován
7. 6. 2011

#10 - 14. 7. 2015, 16:59

babygulko-50/50 neexistuje s lepem,takze ty razitka jsou v podstate " burt "...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.