Mincovne si určil správne.
Quarting, C V, Košice, Urban Polner, 1434, cena 3,-€.
Ducat, K F (F je divné, skôr ako f, ale nevidel som ešte túto značku. Trochu to pripomína, akoby rezač najskôr mienil rezať R a potom si to rozmyslel🙂), Kremnica, Johannes Folbrecht, 1427-1430, cena 5,-€.
Obe ceny vzhľadom na zachovanie mincí a ich výskyt, za ducat by som možno dal osobne o niečo viac, značka sa zdá byť pekná, ale reálna hodnota bude asi naozaj taká ako som napísal.
Priznám sa, že som túto značku ešte nevidel (hanba), ale zas je pravda že som po nej vôbec nepátral a vychádzal som len z náčrtu v literatúre. Ten čo prezentuje sigur že išiel za 15, keby mal značku kompletnú a bolo by peklne vyrazené aj K, tak možno by sa o tej cene dalo uvažovať, takto by som nedal viac ako 10. Ten Saracenov je oveľa lepší a cena taká akurátna.😉
Mám otázku k dukátom, kde sv.Ladislav má medzi nohami číslicu 5,6,7 alebo 13, ak si dobre pamätám. Viete niekto niečo bližšie k významu?
V 6.aukcii M&CH sa predal kremnický so značkou M-K/7 a je tam uvedená poznámka "Dukáty používané na splácanie kráľovských dlhov obchodníkom." Čo vy na to? Nemohlo to byť myslené akože na vyplatenie založených spišských miest?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.