Tá koruna absolútne súhlasí s korunami z mincovne Sighişoara, ja ju mám evidovanú ako typ 4. Na quartingoch z iných mincovní som ju doteraz nezaznamenal.
Tocomabyt: tvoja koruna je menej dobre zachovalá, aj keď je pravda, že v hrubých kontúrach je vykreslená úplne. Chýbajú však perly na čelenke, preto vyzerá tak mohutne, ono čelenka (obruč) na týchto korunách býva mohutnejšia, širšia ako na ostatných korunách, hlavne jej zadná časť. Tá koruna mi príde úplne kóšer, nič na nej nie je. Inak zaujímavé mincičky...
Tiež sa mi zdá, že sa jedná o značku C S, ak je to tak, tak by som to radil do Košíc. V literatúre (čo sa týka quartingov - Pohl, Hunka, Muntean, Zozuláková) som túto značku nevidel, ale naozaj mám dojem, že som ju videl buď na fotke, alebo som mal tú mincu v ruke? Ak ju niekto má odtiaľto, hoďte sem foto, naozaj si nespomeniem. V tomto období nebol ani v Košiciach žiadny kom. gróf ktorého meno by sa začínalo na S, možno ho len nepoznáme, alebo by išlo o mestkú razbu? Každopádne Pohl značku C S (ako Košice) popisuje na denári s arpádovským štítom 118-5, inak som ju nevidel ani na dukátoch, ani na iných Žigmundových minciach. Zaujímavé, ale vyzerá to naozaj na C S a budú to Košice.
To C je naozaj divné, ale som ho neriešil a S mi tam celkom pripadalo a bral som to, že greggy má mincu v ruke tak to vidí ako S. Fotka nie je dobrá, chcelo by to lepšiu (možno o dosť lepšiu), nič to ale nemení na tom, že mám naozaj dojem, že túto kombináciu som už videl, preto stále platí moja výzva pre ostatných.
No, můžu říct, že na to koukám jak vláda na důchodovou reformu, ale to písmeno ani pod lupou neurčím. Nejvíc se podobá Sku (ten hořejšek splývá s křížem, ale pod jiným úhlem by to mohlo bejt i to L malé U (obě nožky jsou stejně dlouhé), přerušené O.
Vím, že moje fotky nejsou zrovna nej, ale ono ani naživo to není o moc lepší. Budu ho brát do KH, takže tam se na něj můžete mrknout.
Možná by to vysvětlilo drobné očištění, ale to nebudu riskovat. Takhle je (až na pár zbytků jiných mincí) krásně jednolitá patina. Takže ji nechci kazit.
Jinak pokud se nepletu, tak ji mám z Ačka. Takže tam jsi ji asi mohl zaregistrovat.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.