Moderátoři: smith, Koniáš

MeteoritesWorld

Uživatel

Zaregistrován
13. 6. 2016

#21 - 10. 12. 2017, 05:35

To všechno pánové co chcete, je hotovo. JE TO NOVÝ ČESKÝ METEORIT, stáří : jedná se o velmi starý meteorit, můj odhad je 1000 až 2OOOO let, vyšetření bude probíhat v naší laboratoři a zápis bude proveden výlučně mou skupinou. Mohu nastínit, dle hustoty: 6.500 Kg/m³ se bude jednat o něco víc než o normální meteorit.

Sběratel meteoritů a soukromý planetární vědec. Publikuji a jsem členem, vědecké organizace - Mezinárodní organizace pro meteority a planetární vědy (International Society for Meteoritics and Planetary science). meteoritesworld@gmail.com

MeteoritesWorld

Uživatel

Zaregistrován
13. 6. 2016

#22 - 10. 12. 2017, 05:53

Chci pozdravit, svého slovenského kolegu GERGI, pro slovenské meteority jsi udělal maximum, vážím si tě.
Michal Tomeček MeteoritesWorld.com

Sběratel meteoritů a soukromý planetární vědec. Publikuji a jsem členem, vědecké organizace - Mezinárodní organizace pro meteority a planetární vědy (International Society for Meteoritics and Planetary science). meteoritesworld@gmail.com

Carloff

Uživatel

Zaregistrován
15. 4. 2017

#23 - 23. 1. 2018, 11:47

Pan MeteoritesWorld je asi všemohoucí. Řešil jsem jeden hodně podezřelý kámen s ASU AV ČR a k registraci meteoritu do databáze je potřeba např. chemický rozbor v akreditované laboratoři v zahraničí, protože české nejsou uznávané. Takže sorry jako, ale vyšetření v naší laboratoři a zápis výlučně mou skupinou je totální blábol...A teď do mně...

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#24 - 23. 1. 2018, 12:02

Páni , Páni bol tu dlhšiu dobu kľud , berte to na vedomie ...

Ďakujem za pochopenie !

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Carloff

Uživatel

Zaregistrován
15. 4. 2017

#25 - 23. 1. 2018, 20:06

Promiň Grófik, ale asi to tu zase drobet rozfoukám. Mám těch zajímavých kousků víc a třeba zrovna u téhle brambory bych rád znal názor ostatních, než tím začnu otravovat někoho kompetentního. Nebo mám založit další vlákno? Abych tady ale jen neplkal, tady je:
váha 985 gramů, silně magnetický, hustota 6,56 g/cm3

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

achondrit

Uživatel

Zaregistrován
2. 5. 2015

#26 - 8. 8. 2022, 00:34
Promiň Grófik, ale asi to tu zase drobet rozfoukám. Mám těch zajímavých kousků víc a třeba zrovna u téhle brambory bych rád znal názor ostatních, než tím začnu otravovat někoho kompetentního. Nebo mám založit další vlákno? Abych tady ale jen neplkal, tady je: váha 985 gramů, silně magnetický, hustota 6,56 g/cm3 Obrázky: ...

To se těžko z fota určuje, může to být nějaká konkrece, korodovaná zdeformovaná dělová koule, apod. chtělo by to asi říznout a vyleštit. Na železe by měly být vyleptané trojůhelníkovité obrazce. Jinak zmíněný Michal Tomeček (nemá žádné VŠ akademické tituly), alias MeteoritesWorld alias mitom07, žádnou soukromou laboratoř na výzkum meteoritů ani tým "planetárních vědců" v Brně odkud pochází, nemá. Na jeho stránkách s kvalitou žáka V.třídy základky vidím akorát fotky dvou amatérských hledačů kovů u Bohumilic - to má být ta jeho odborná "skupina"?, nelze v kontaktech dohledat sídlo jeho "firmy", nic dalšího konkrétního a nikdo neví, čím se skutečně živí. Jeho stránky o meteoritech jsou vykopírované texty i fotky z různých webů, zejména www.lpi.usra.edu, ale podrobnější citace zdrojů tam nenajdeme. Na třetím odkaze o impaktech a kráterech nemá pro změnu vůbec nic. Snažil jsem se od něho najít nějaké konkrétní odborné publikace na různých astronomických webech, ale bohužel jsem neuspěl... nezná ho ani naše největší meteoritická kapacita na trasování a dopadiště meteoritů s rodokmenem a to pan RNDr. Pavel Spurný, CSc. z AVČR. Nefiguruje ani v I.M.C.A. mezinárodní databázi sběratelů meteoritů, kde je registrováno všeho všudy asi 5 čechů, a kde se dušuje, že členem je - ale není. Sami si to ověřte kliknutím na link. Viz: https://imca.cc/index.php?option=com_cb_search&task=usersList&listid=6&Itemid= Připadá mi, že jde o zdejší imaginární pseudovědeckou postavičku. Prostě nás tahá za nos a Grofik mu to papá i s navijákem.

achondrit

Uživatel

Zaregistrován
2. 5. 2015

#27 - 8. 8. 2022, 00:58
Tak gratulujem, a ak to nie je tajomstvo - odkiaľ je? Budete ho nejako analyzovať? - aj s tým môžem pomôcť. Pracoval som v Štátnom geologickom ústave Dionýza Štúra v Bratislave, stále mám možnosť dať urobiť nárus a zmerať chemické zloženie na mikrosonde. Veľmi rád by som sa zúčastnil na identifikácii.

To už není žádné tajemství... nalezen někde u Jičína. Podrobnější informace zde: https://www.meteority.com/l/novy-cesky-meteorit-jicin/

Houbrm

Uživatel

Zaregistrován
20. 11. 2022

#28 - 20. 11. 2022, 21:01

Dobrý deň tiež som možno objavil meteorit mohli by ste mi doporučiť nejaké akreditované laboratórium na Slovensku ktoré by spravilo presnú analýzu meteoritu?

gergi

Uživatel

Zaregistrován
16. 1. 2013

#29 - 22. 11. 2022, 21:30

Dobrý deň, akreditované laboratórium, ktoré robí chemické analýzy meteoritov na Slovensku nemáme. Mám však kontakty v zahraničí a môžem pomôcť. Meteoritom sa venujem profesionálne.

J0pke

Uživatel

Zaregistrován
12. 4. 2023

#30 - 12. 4. 2023, 21:03

Dobrý den, možná jsem našel meteorit. Má kilo i něco, je slabě magneticky a je Když jsem našel meteorit můžu si ho nechat nebo je to třeba předat úřadům? A mohli byste mi prosím vás poradit nějakou akreditovanou osobu, (nejlépe člena IMCA) která by mi mohla udělat přesnou analýzu. Nejlepší by bylo kdy by to byl čech.
Děkuji🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.