Moderátoři: smith
Zaregistrován
18. 2. 2011
tak jsem se dočetl, že průhledné izolepy se dělají z polyethylenů nebo polyesterů, což by teda na mince vadit nemuselo... doufám 🙂
Carpe diem, sed memento mori!
Zaregistrován
8. 12. 2009
Kucera: jakou máte zkušenost s celofánem? Někde jsem četl, že stříbro v tom může zčernat.
Zaregistrován
18. 2. 2011
to už bude horší 😃 našel jsem jenom lepidla reagující na tlak (tzn i to v izolepě), ale možností je fůra
Zaregistrován
6. 7. 2009
Podobne jako na me fotce dodava mince do aukci i vetsina ceskych aukcnich firem. Nez jsem je definitivne zpracoval a ulozil, tak jsem mel i Ag mince (ruzne ryzosti) z aukci takto v celofanovych saccich i nekolik let a bez problemu
Zaregistrován
6. 7. 2009
Jeste mala poznamka. V drivejsich dobach existovala pouze nekvalitni alba ze spatneho plastu. Kdo v nich chtel mit mince ulozene bez poskozeni (zejmena z Cu, Al a Zn) tak je nejdrive zabalil do jedne vrstvy z celofanu a teprve pote vlozil do alba - zachovaly si tak i po mnohaletem ulozeni puvodni razebni lesk.
Zaregistrován
29. 8. 2007
to sú práve tie staré PVC obaly, v ktorých mince po čase chytali nepríjemnú zelenú koróziu, ako som uviedol v prvom poste v linku
Zaregistrován
18. 2. 2011
měl bych ještě dotaz - jak skladujete takovéhle čtvrtky? normálně narovnané za sebou na styl "kartotéky"?
Zaregistrován
6. 7. 2009
Ano jako v kartotece, nastojato za sebou ve specielne upravene krabici
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.