Zkusim to jeste u kamarada vyfotit zrcadlovkou,mince vypada ve skutecnosti lepe nez na fotkach,poprosim jeste o realne oceneni teto mince..kdyz jsem si shanel info nasel jsem jeji cenu na evropskych aukcich i pres 20 tisic kc,a stav myslim na ty leta je u vetsiny dost podobny,neni nikde napraskla ani ustipnuta..ale jak jsem psal nejsem sberatel minci,spis valek..tak zatim vsem moc diky

jan322 napsal/a:
Ještě je tady možnost, že jde o ražbu ze 14. století (kdo ví či?), protože provedení orlice mi přijde více "gotické". Naproti tomu šrafování hřívy je podobné jako na kladských ražbách.
Uspokojivou odpověď jsem Ti asi nedal, že?🙄
Naopak, díky, aspoň vím podle čeho se to dá posuzovat. U mincí bez opisu a s hojně používanými motivy bude vždycky problém. Pro jistou dataci by pomohl jen větší nález.

já bych viděl ještě jednu možnost určení:
mince, kterou v Polsku nyní připisují Václavu II., jako jeho polskou ražbu
fabrika i některé detaily orlice (povedení letek - jejich zakončení) i lva mi přijdou obdobné
varianty orlice - hledící vlevo i vpravo
škoda, že u diskutované mince není patrná právě hlava orlice, jejíž provedení je zřejmě dost typické
(obrázky - jeden je ze staršího příspěvku zde na fóru a druhý z archivu polského aukčního domu)
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.