Zaregistrován
20. 6. 2012
Drahý opál Slovensko - cca 20ks kabošon
Drahý opál Slovensko - cca 3ks suroviny pre výbrus, váha suroviny 1 až 3ct.
Drahý opál Slovensko - cca 5ks zberateľská vzorka, z toho 1ks obsahuje odhadom 30-40ct. drahého opálu
Drahý opál Austrália - cca 35ks kabošon, vrátane tmavého a čierneho drahého opálu
Drahý opál z ostatných nálezísk ako Mexiko, Honduras, atď. - cca 10ks
Priesvitný drevný opál, vzácne variety obyčajného opálu - cca 50ks kabošon a fazety
Je možnosť kúpiť túto opálovú zbierku. Odváži sa niekto odhadnúť, aká vysoká investícia by bola primeraná? Prístup k zbierke mám zabezpečený, preto rád odpoviem na ďalšie otázky.
Ďakujem.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 10. 2009
cena podla obrázkov- a podla skúseností- min.500e samozrejmä po osobnej prehliadke zbierky sa môže mierne upraviť +- 200e
Zaregistrován
23. 10. 2006
Pekná fotka čierného opálu, žial chýba tam karatová váha.
Pokiaľ je dobrá opalyzácia aj na ostatných opáloch cena môže byť dosť značná.
Cenu čo napísal ,pán kolega pri dobrej kvalite je potrebné vyplatiť bez mihnutia oka.😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
20. 6. 2012
Všetky čierne opály majú okolo 1ct. a veľmi peknú opalizáciu. Nájde sa medzi nimi tiež tmavý opál typu mozaikový harlekýn.
Čo sa týka kvality drahých opálov ako celku, ak by som ich mal hodiť do akéhosi pomyselného priemeru, bola by to stredná kategória.
Mimochodom, hodnota okolo 500 - 700€ iste nie je celkom reálna... Rád by som teda poznal objektívne stanovisko.
Ďakujem.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Cena sa delí na ´; velkoobchodnú a maloobchodnú.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
15. 10. 2009
Samozrejmä rozpredaj po kusoch by vyniesol možno trochu viacej,ale trvalo by to dlhší čas a po predaji zaujímavých kusoch by Ti zostali tie nepredajné,ja osobne by som Ti doporučil rozobrať zbierku na 2 skupinky- na brúsené a nebrúsené časti,skôr by sa našiel kupec, avšak z hladiska kompletnosti je to úkon krok späť
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.