Moderátoři: numpszi, smith

tomi

Uživatel

Zaregistrován
1. 6. 2010

#81 - 14. 2. 2012, 12:17

SU TAKE TROSKU ZVLNENE, ASI OD BANKOMATU,VIAC E-MAIL

joeolahfamily@azet.sk

tomi

Uživatel

Zaregistrován
1. 6. 2010

#82 - 14. 2. 2012, 12:18

a ta seria V , kto ich tlaci, resp pre ktory stat ?

joeolahfamily@azet.sk

tomi

Uživatel

Zaregistrován
1. 6. 2010

#83 - 14. 2. 2012, 12:18

jaaj, na prvej strane, Spanielsko.

joeolahfamily@azet.sk

NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován
22. 3. 2009

#84 - 14. 2. 2012, 12:33

Uz mi to dobre lezie na nervy, kazdy tu hovori nieco o dame a atd o drazeni a pritom ani jeden z Vas okrem Micika tam nebol. Ci sa mylim? Je trapne nieco nepodlozene tvrdit, vypisovat tu, ze tam nieco nebolo a potom bolo. Jedna vec je proste fakt - este nikde sa nedrazil komplet SR bankoviek, anulatov, roznych specimenov, take krasne chybotlace. Ak by ste tam boli, tak by ste videli, ze SR bankovky drazilo vela roznych zberatelov, ci obchodnikov. Najdrahsie bankovky drazili pani zberatelia. Kto tam bol, tak by videl o koho ide. Kto tam nebol, nech tu zbytocne netara do vetra stale o nejakej dame. Ta nezmyselne drazila len CS obycajne specimeny.

trava

Uživatel

Zaregistrován
24. 2. 2009

#85 - 14. 2. 2012, 12:52

"Sory", snad se zas tolik nestalo. Vždyť jsem se opravil, že jsem si nevšim, že tam byl komplet. Bohuižel jsem se osobně nezůčastnil, nevyšlo mi to. Letos snad dorazím. A o paní , která držela ruku, dokud něco nedostala, se šíří " fámy". Bohužel se to takhle ke mě dostalo. Tak jestli se to někoho dotklo, tak se ještě jednou omlouvám. Nabízený soubor SR bankovek byl opravdu bohatý, i když pro nás, kteří máme / mluvím za sebe /, názor na slovenské specimeny velmi vyhrazené, se právě proto v tom množství neperforované bankovky ztratily. O nic nejde.

trava

Uživatel

Zaregistrován
24. 2. 2009

#86 - 14. 2. 2012, 12:54
Miciko ty fetuješ bankovky ?😃

To je jedna z metod, jak se dá poznat, zda byly bankovky nějak upravované. Finty jsou čím dál dokonalejší, tak i kontrola musí být pečlivější.

trava

Uživatel

Zaregistrován
24. 2. 2009

#87 - 14. 2. 2012, 13:06

A ještě jednu poznámku si dovolím. Byla tady diskuse, že ceny SR bankovek lze stanovit právě podle této aukce, kde bylo nabízeno "neuvěřitelných" 166 variant bankvek SR. Opravdu komplet, to bez debat. Specimeny zhrnul dráček, stavy numpszi, a já bych si dovolil konstatovat, že že více než 1/3 se neprodala, takže ani ceny se podle toho stanovit nedají. A to bylo předmětem diskuse.

Miciko

Uživatel

Zaregistrován
25. 1. 2010

#88 - 14. 2. 2012, 13:06

Tak sa pridám aj ja. Správy o dáme zo zdvihnutou rukou som dal Zděňkovi aj ja. Ale tak isto som podotkol, že brala iba časť ČSR bankoviek!
Na obdobie SR tam už ak si dobre pamätám ani nebola. Ponuka bola nazaj pestrá, ak by si niekto tu z prítomných dal tú prácu, a prezrel čísla ponúkaných bankoviek z minulých aukcií, (kim, aurea, aukro) tak by zistil, že niektoré sú práve ony. Takže ich zasa až toľko v obehu nieje. Netvrdím, že nebolo vyrobených. Aby ma tu niekto zasa neukameňoval.

A NumizmatSR, nerozčuluj sa, nestojí to zato. Na tomto fóre ťa najprv určitý ľudia ukameňujú a až potom vedia možno pochváliť. Dať to do kopy určite nebola ľahká práca, ani pre pána, ktorý tam ten komplet specimenov dal a ani pre Vás.

A čo sa týka predaja SR bankoviek. Tie najlepšie 2 kusy išli do Čiech. Pánov si pamätám aj z Aurei. Kľudne ma oprav, ak sa mýlim.

trava

Uživatel

Zaregistrován
24. 2. 2009

#89 - 14. 2. 2012, 13:21

To je bez diskuze, že dát to dohromady je velmi náročné. Nejprve ohodnotit stavy, ocenit a pak následně roeslat. Osobně jsem členem ČNS Havířov, kde jsme pořádali 2 x ročně aukce a velmi úspěšně. Jenže by to takový " záhul ", že jsme od toho upustili a děláme už jen 1 aukci ročně. Než jsme uzavřeli předchozí / limity, případné reklamace a td/. Tak už jsme uzavírali novou. Bylo toho opravdu. Všechni, kteří toto zvládají
mají můj obdiv, jen jsem reagoval na názor Fidžiho, že tento aukční katalog je nejlepším vodítkem a přidal jsem k tomu můj názor.

Takže jen tak dál s pořádáním aukcí, jestli máte sílu a chuť jsme za to všichni rádi, rádi se zůčastníme, mnohdy i osobně, ale nic není " BIBLE "m, jak už tu někdo napsal. Kdybych Vám tady poslal nabídku třeba od p. Kohouta z let nedávno minulých? kde nabídka přesáhla katalog Bajera , tak bychom se taky nad tím pozastavili, řekli svůj názor a šlo by se dál. A takovou nabídku od té doby neměl nikdo !!!

NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován
22. 3. 2009

#90 - 14. 2. 2012, 13:35

Ok, chlapi, v pohode, ked si to takto rozoberieme z kazdej strany je to lepsie. Mna len nahnevali reci o tej dame, lebo to zacalo byt zaobalovane tak, ako keby brala vsetko za nerealne ceny.
Miciko-na Tvoj mail Ti odpisem neskor, som na dovolenke, len v restike tu maju wifi.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.