Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

Falaux

Uživatel

Zaregistrován:
6. 1. 2020

Vytvořeno:
2. 6. 2021, 12:04

Já také neodolal tak jsem zakoupil dvě za 1100 za kus😃 ale asi jsem měl počkat😃 Ted někdy v lednu bude vycházet druhá pamětní bankovka, tak by to mohlo trochu zamávat cenami🙂 Zvýšený zájem atd

mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

Vytvořeno:
2. 6. 2021, 19:09

Hm, je vidět, že jste odborník na svém místě!😉
Nakupte jich alespoň 100 kusů, to bude vejvar!😁

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Vincenzo

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2021

Vytvořeno:
2. 6. 2021, 19:44

Hm, je vidět, že jste odborník na svém místě!😉 Nakupte jich alespoň 100 kusů, to bude vejvar!😁

Falaux: Registrován 6. 1. 2020, 12:30
mischel13: Registrován 2. 11. 2008, 22:46

Odborník na svém místě nejste dle svého povýšeného projevu vůči ostatním na zdejším fóru ani vy. Bohužel.

mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

Vytvořeno:
2. 6. 2021, 22:10

Falaux: Registrován 6. 1. 2020, 12:30 mischel13: Registrován 2. 11. 2008, 22:46 Odborník na svém místě nejste dle svého povýšeného projevu vůči ostatním na zdejším fóru ani vy. Bohužel.

Vincenzo: Registrován 20. 3. 2021, 11:06

Toto fórum vzniklo pro sběratele a ne pro překupníky, jak jsou neschopní investovat.
Nevím, proč do toho mícháte ostatní z tohoto fóra, ti mne většinou znají osobně, což vy nemůžete vědět, protože vám ještě neoschla registrace, bohužel.
Tady se řešívaly jiné věci s bankovkami, než nějaké novodobé blbosti s minimální hodnotou! Ale to je dnešní novodobé sběratelství a bude hůř!

Falaux

Uživatel

Zaregistrován:
6. 1. 2020

Vytvořeno:
2. 6. 2021, 23:09

Vincenzo: Registrován 20. 3. 2021, 11:06 Toto fórum vzniklo pro sběratele a ne pro překupníky, jak jsou neschopní investovat. Nevím, proč do toho mícháte ostatní z tohoto fóra, ti mne většinou znají osobně, což vy nemůžete vědět, protože vám ještě neoschla registrace, bohužel. Tady se řešívaly jiné věci s bankovkami, než nějaké novodobé blbosti s minimální hodnotou! Ale to je dnešní novodobé sběratelství a bude hůř!

Hlavně klid, pokud máte patent na rozum tak gratuluji. Proč nelze komunikovat v pohodě a s respektem, přeci o co jde? Jestli máte pocit že jste NADsběratel tak vás nikdo nenutí číst mé bláboly a už vůbec ne reagovat! Děkuji za každý normální koment a rád se přiučím od zkušenějšího, ale chápu že je to pod vaši úroveň😃 At žijí normální lidé🙂

majkl

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2010

Vytvořeno:
3. 6. 2021, 09:02

Pokud je na tomto fóru člověk delší dobu, lze jasně vypozorovat velkou změnu v tom, co a jak se tady řeší. Bývaly doby, kdy se tu řešily převážně odborné záležitosti a sdílely nové poznatky. Zhruba od doby velkého rozšíření a snadné dostupnosti chytrých telefonů a sociálních sítí se těžiště příspěvků přesouvá k otázce cen a jejich predikce, výhodnosti nebo nevýhodností koupě, novodobým "kravinám" apod. a pravidelně se oživují již dávno objasněné otázky a témata. K tomu se v mnohem větší míře než dříve objevují triviální dotazy (typicky: Z bankomatu mi vyjela tato tisícovka, má nějakou cenu? nebo Jakou má tento chybotisk (vezmi lupu a najdi flíček) cenu?). Značně se také snížila jazyková úroveň příspěvků, a to ve všech ohledech - zejména ale v tom, že mnohé příspěvky nemají hlavu ani patu a člověk si musí domýšlet, co vlastně dotyčný chtěl říct.

Co jsem napsal, se samozřejmě dá říct i zhruba tak, jak to napsal mischel, ale chtěl jsem se vyhnout patentu na rozum a tomu, že bych mohl být NADsběratel. 😉

Mimochodem, než jsem se na fórum registroval a odvážil se přispívat, jsem ho zhruba rok a půl studoval jako anonymní návštěvník.

K otázce přetisků na 100 Kč. Z hlediska nákladu naprosto nedává smysl takovou věc mít ve větším počtu kusů. Samozřejmě, dnes je doba, kdy lidé mají spoustu peněz, bojí se, že o ně přijdou a v zásadě je nemají do čeho uložit. V kombinaci s malými znalostmi a nedostatečnou zkušeností to znamená, že ceny jsou (resp. byly) takové, že nad nimi kroutíme hlavou. Mně osobně je to úplně jedno: co jsem mohl, jsem dobře prodal, nakoupil jsem skutečně hodnotné věci a nad cenami 100 Kč s přetiskem se už jenom bavím.

mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

Vytvořeno:
3. 6. 2021, 09:50

Hlavně klid, pokud máte patent na rozum tak gratuluji. Proč nelze komunikovat v pohodě a s respektem, přeci o co jde? Jestli máte pocit že jste NADsběratel tak vás nikdo nenutí číst mé bláboly a už vůbec ne reagovat! Děkuji za každý normální koment a rád se přiučím od zkušenějšího, ale chápu že je to pod vaši úroveň😃 At žijí normální lidé🙂

Většina normálních lidí(sběratelů), bohužel z tohoto blogu dávno vzala kramle a vůbec se jim nedivím.
Dobře to popsal Majkl, toto není o sběratelství, ale jen ukázka pro nás sběratele, jak se vyplňuje tzv. nováčkovská dan v reálu!😁
Nejde o NADsběratele, ale o vlastní blbost a ještě o ní veřejně komunikovat! Přiučit se musíte nejdříve sám, potom vás budou sběratelé brát, jako trochu rovného!
Musíte tomu věnovat stovky a možná tisíce hodin studia a samozřejmě i praxe je důležitá. To se nenaučíte za přečtení si pár příspěvků od NADsběratelů, ale trochu pokory by to chtělo. Vím, to se dneska nenosí, ale potom jste tady většině normálních lidí jen pro smích!
Patent na rozum nemám, ale jsem sběratel s mnohaletou praxí, který nofafilii už i něco dal, ale to vás normální lidi nezajímá, vám jde jen o zisky, které se naštěstí nedostavují, spíš naopak!🙄

Falaux

Uživatel

Zaregistrován:
6. 1. 2020

Vytvořeno:
3. 6. 2021, 10:38

Většina normálních lidí(sběratelů), bohužel z tohoto blogu dávno vzala kramle a vůbec se jim nedivím. Dobře to popsal Majkl, toto není o sběratelství, ale jen ukázka pro nás sběratele, jak se vyplňuje tzv. nováčkovská dan v reálu!😁 Nejde o NADsběratele, ale o vlastní blbost a ještě o ní veřejně komunikovat! Přiučit se musíte nejdříve sám, potom vás budou sběratelé brát, jako trochu rovného! Musíte tomu věnovat stovky a možná tisíce hodin studia a samozřejmě i praxe je důležitá. To se nenaučíte za přečtení si pár příspěvků od NADsběratelů, ale trochu pokory by to chtělo. Vím, to se dneska nenosí, ale potom jste tady většině normálních lidí jen pro smích! Patent na rozum nemám, ale jsem sběratel s mnohaletou praxí, který nofafilii už i něco dal, ale to vás normální lidi nezajímá, vám jde jen o zisky, které se naštěstí nedostavují, spíš naopak!🙄

Vše je jen o komunikaci, opravdu to nejde, formulovat jinak? Je důležité někoho co nejvíce ponížit a zdůraznit že vy jste ten sběratel co má právo tu být a já jen hloupý nováček? Nezačínal jste ? A studuji a snažím se o tom dozvědět víc a jsem rád za každý příspěvek, který mi v tom pomůže. Pokoru mám a vážím si každého kdo svému koníčku věnoval stovky hodin . Jen mi vadí forma vyjadřování: "já jsem někdo a vy jste blbci".

Frantig

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2013

Vytvořeno:
3. 6. 2021, 10:48

Mír všem, hlavně, ať to tu není jako v tlachárně numismatiků, kde si rozdávají bany a vyhrožují si trestními oznámeními...

Falaux

Uživatel

Zaregistrován:
6. 1. 2020

Vytvořeno:
3. 6. 2021, 11:01

Ne to vůbec. Jen podle mého názoru, by bylo daleko lepší napsat : Ty jsi trouba, kdyby jsi si koupil pár ČSSR bankovek, udělal by jsi lépe. Bylo by to pro mě a pro každého kdo se o to zajímá, s přidanou hodnotou, protože každého názoru zkušeného sběratele si vážím. Ne se jen dozvědět že každý kdo to koupil je blb a nemá tady co dělat, a je dobře že prodělá, každý se pak bude bát zeptat, protože místo rady dostane hate a výsměch🙂 Jen můj názor

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.