Zaregistrován
9. 3. 2011
.. prosim vedel by niekto +- aku cenu by mohla mat tato knizka v odkaze ? :
Viem o nej len to, ze
pochadza z cistercianskej kniznice zlikvidovanej v 50 tich rokoch, je
v nej vela pisanych dobovych poznamok (pravdepodobne v latincine), je
v peknom zachovalom stave, asi kozena väzba, alebo drevena,funkcne zapinanie 2
kovove pracky ..,
vopred dakujem za akukolvek informaciu
Zaregistrován
26. 7. 2007
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
9. 3. 2011
hm, to by bolo pekne 😃 , ... ale nie je presne taka, rozdiel je v tych drevorezoch, su nadherne, ale ine a nie su signovane autorom, ... anglictine velmi nedam, ale ak som dobre pochopil, prave tieto robia tu knizku v odkaze: http://www.abebooks.com/Book-fixed-price-Perpetua-crux-sive/251800410/bd
taku vzacnu ... - tato bola vytlacena v Antwerpach, ta co tu uvadzam ja bola vytlacena v Mnichove
este sa mi podarilo zistit ze knizku daroval v r.1720 nejakemu Mariovi nejaky Eugenius a ze v r.1950 pri cistkach reholnikov sa ju pravdepodobne podarilo zachranit pred skazou salezianskemu duchovnemu Antonovi Mihalikovi, ktory bol nasledne odsudeny a uvezneny na 6 rokov. Neskor posobil v Šaštíne a zomrel v roku 1983... Nikde sa mi vsak nepodarilo vyhrabať niečo o rozdieloch tých drevorezov...
Zaregistrován
9. 3. 2011
este nejake foto...
Obrázky:
Zaregistrován
11. 3. 2011
Doporučuju nechat vydražit (Prošek, dr. Trmal) - cena se může pohybovat v řádech několika tisíců, záleží na "hladu" sběratelů :-)
Zaregistrován
9. 3. 2011
Dakujem za info,...
pre zaujimavost, nasiel som rozdiel medzi vydaniami Antwerpy - Munich, v Munichu boli pouzita technika mediryt - nesignovane, a nie drevorez:
Zaregistrován
11. 3. 2011
Zřejmě knihu knihu /vydalo, vydávalo/ několik tiskařů a každý používal jinou techniku. Stavově není na tom nejhůře, oplývá margináliemi, frontispisem, zachovalou vazbou /původní?/, ověřil bych paginaci, zda-li něco nechybí....
Zaregistrován
9. 3. 2011
Vazba je povodna, chyba jedna stranka, ta pred titulnou, je to vidiet na 2. fotke..., inak je uplna
tu som este ulozil dalsie fota:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.