Nikdy jsem ze zahraničí nic nekupoval, ale rád bych teď trochu začal, a zajímalo by mě, jak je to s doručováním zásilek jmenovitě z Británie. Když něco koupím přes eBay, musím pak já sám vyplňovat nějaké papíry, nebo to prostě prodejce pošle přes britskou poštu, ta to předá České poště a ta mi to doručí? To se mi zdá až moc jednoduché, s ohledem na dnešní byrokracii 🙄 Chápu, že bude asi hrát roli i cena zásilky, ale nevím jak velkou...
Carpe diem, sed memento mori!

Doručování zásilek ze zahraničí je naprosto jednoduché a je to pouze záležitost pošt. Pro Vás se bude jednat o stejný postup, jako když dostanete zásilku z vnitrostátní přepravy.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Takže když kupuji v rámci EU, není pro mě vážně žádné papírování a běhání po všech čertech? Přijde mi skoro jako zázrak, že úřady člověka kvůli něčemu nebuzerují 😁 Ta diskuze ohledně Kanady atd. mě docela vystrašila, tak jsem se radši zeptal 🙂 Každopádně díky za odpověď.

az tak je to jednoduche a nez nam EU udelala pravidla tak takhle jednoduche (az na vyjimky) to bylo i se zasilkama z ostatnich neunijnich zemi

Ještě by mě zajímalo něco ohledně poštovného - jaký je rozdíl (kromě ceny) mezi "Standard Intl Postage" a "Royal Mail International Signed-for"? Jde mi hlavně o to, že bych si dost nerad nechal poslat mince jako obyčejný dopis, který se může kdykoliv ztratit. Signed for bude podle mě asi něco jako cenný dopis, a Standart je doporučená zásilka, nebo obyčejné psaní?

první obyčejný dopis, druhý asi pouze doporučeně...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

30.8 2011 Jsem poslal dceři do anglie balíček o váze 200g 98 kč
Došel 2.9 2011
na oplátku mi poslala 6.9 2011 8 sad mincí 70-77 které mi koupila na ebay ( 75 lib)
Poštovné v UK 2.49 lib
Poštovné do ČR 14.71lib. vaha 1.5 kg
Došlo dnes sigdedfor recommande (doporučeně)
Royal Mint poštovné a balné 2.95 v UK
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.