Zaregistrován
12. 2. 2011
Zdravim ve spolek
Mam dva dotazy : nektere bankvky v mem albumu jsou zvlnene a tak bych chtel poradit, existuji nejake folie ktere tu bankovku uchovaji tak aby vyrovnaly tu bankovku ? a aby proste byli rovne ?
A druhy dotaz zni : chci si do alba udelat mezilisty treba ze statnim znakem apodne te dané zeme , muzete me nekdo doporucit kde tyto veci sehnat , kdysi se tu uz o tom mluvilo, ale to bylo na ruzna obdobi ceskych bankovek.
Chtel bych aby to bylo designove pekne.
Děkuji předem
Zaregistrován
6. 11. 2008
Nepamatuji, že by se mi v kvalitním albu Optima začala nějaká bankovka z ničeho nic "vlnit"(v nekvalitních albech jsem to již viděl). Jednou "zvlněnou" bankovku je téměř nemožné srovnat tak dobře, aby se narovnala a rovná již zůstala(maximálně dočasně) => zvlněné bankovky raději nekupovat !
Mezilisty si musíš udělat sám, co člověk to jiný vkus a nebo typy alba.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
1. 5. 2009
Niekoľko už hotových listov nájdeš tu: Sběratelské pomůcky
Môžeš si podľa toho vyrobiť listy pre ostatné štáty. Znaky a vlajky krajín nájdeš na wikipedii.
Napríklad: urma](http://en.wikipedia.org/wiki/Burma), tate seal](http://en.wikipedia.org/wiki/File:State_seal_of_Myanmar.svg)
Zaregistrován
21. 1. 2014
mike pokud máš zájem, napiš mi 0petrbalcar@gmail.com
Mám vytvořené své vlastní pro Československo, cizí bankovky platné na našem území a taktéž jednotlivá města pro nouzovky. Už jsem je někomu posílal, takže je klidně pošlu i tobě.
Pokud budeš chtít, napiš mi o které konkrétní země máš zájem a můžu vytvořit další ve stejném duchu.
Ve druhém příspěvku najdeš vzorek jak to vypadá https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/titulni-stranky-podle-epoch-do-alba_post_-181236#post181236
Zaregistrován
27. 2. 2010
mike, tady jsou další nápady. Je to skutečně záležitost vlastního vkusu a hraní si na počítači.
Zaregistrován
12. 2. 2011
Zdravim Vsechny
a Dekuji za nazor .
pro Dracka : ja uz ty bankovky koupil zvlnene , protoze na lepsi jsem nemel., takze jsem chtel mit zastupce , to je muj styl sbirani , kdyz chci co nejvice sesbirat urcitou zemi .
treba od Iranu mam hodne v unc , ale ty drazsi uz mam v horsich stavech a taky za jine penize !
pro Climber28 a Juraj : urcite kouknu a ozvu se !
pro Majkla : treba jini budou mit stajny vkus jako Já 😉
Zaregistrován
12. 2. 2011
Zdravim
takze nikdo nic ? nikdo neporadi ? ,
tak jeste jednou , mam zvlnenou bankovku v albumu a neciti se ze by se chtela srovnat ., muzete mi nekdo poradit jak ji pomoct ., kdyby to nebyla pro me drazsi bankovka a zaroven chybenka , tak to neresim.
Predem vsem dekuji za info
Zaregistrován
6. 11. 2008
a/ už jsem Ti odpověděl, tak se s tím smiř 🙄
b/ ostatní mají asi podobné zkušenosti...
tedy znovu zkopíruji:
Jednou "zvlněnou" bankovku je téměř nemožné srovnat tak dobře, aby se narovnala a rovná již zůstala(maximálně dočasně).
😐
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
17. 1. 2010
ak ti velmi vadi to zvlnenie,tak bankovku trochu navlhci z oboch stran napr. rozprasovacom na vodu,vloz ju do knihy z bezneho papiera a dobre ju na 1-2dni zataz (na tomto fore sa tejto technike hovori "zehlenie")
mozes si to predtym vyskusat na bankovke,ktora je bezna a nezalezi ti na nej
ja uprednostnujem bankovky neupravovane,ale napr. pri tlaci ofsetom uprava nie je absolutne vidiet
u novodobych ceskych bankoviek je to zlozitejsie,pri takejto uprave stratia uplne lesk na averze-co sa pri beznom prezerani ale aj tak nepostrehne ;-)
Zaregistrován
10. 10. 2010
bohužel tímto postupem se často ztratí hlubotisk... navíc bankovka pak na místech porosených vodou pradivně pod UV-lampou svítí
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.