Zaregistrován
25. 1. 2010
Dobrý deň.
Táto téma už možno bola preberaná, ale pre tých novších zberateľov trochu neznáma. Ako vy skúsenejší zberatelia odporúčate zakladať bankovky? Ja mám albumy Vario a neviem, či mám zakúpené bankovky zakladať holé, do albumových listov, alebo ich nechať v tých priehľadných obaloch, v ktorých😎 som ich kúpil a takto ich zakladať.
Viete mi poradiť?
Ďakujem Miciko
Zaregistrován
7. 10. 2008
bud davat rovnou do desek nebo zakladat v obalu a pak do desek. Oboji je OK. Ovsem u druhe varianty bych to tam urcite nedaval v tom, v cem jsem to koupil (neznate, co to presne je).
Ja treba pouzivam u drazsich bankovek kapsy od firmy LINDNER a pak to dam do pruhlednych foliovych desek IMPORTA, u levnejsich pak bud jen do desek IMPORTA nebo i do desek VARIO.
Zaregistrován
30. 3. 2008
taky používám výhradně Lindner, sice je o trochu dražší, ale co se kvality týče, tak nemá konkurenci.
V PVC kapsách bych bankovky v žádném případě neukládal. Vypadá to hrozně a jak už psal ronnie21 nikdy nevíš z čeho to je, to už bych radši bankovky dočasně vložil do filatelistického zásobníku
Zaregistrován
6. 11. 2008
Nebo obaly Leuchtturm, které jsou také kvalitní...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
25. 1. 2010
Používam Leuchturn. Keď majú taký sortiment, tak by to malo byť kvalita.
Zaregistrován
22. 7. 2007
ja pouzivam SAFE a jiz vyse zmineny Leuchturm
Zaregistrován
21. 2. 2010
mohu se zeptat, jaký obchod doporučujete pro sběratelské potřeby?
Zaregistrován
30. 3. 2008
Zdeněk by určitě doporučil kvalitní portál nfofila](http://eshop.infofila.cz/) 😉 😃
,ale spíš než na shopu bych hleděl na značku zboží. Když použijete např. zbozi.cz, tak vám to vyhledá bezpočet sběratelských obchodů. 😉
Zaregistrován
21. 2. 2010
děkuji za tip..
Zaregistrován
9. 3. 2010
Zdravím všetkých. Keďže som investoval nemalé peniaze do bankoviek, tak ich uloženie je pre mňa veľmi podstatná záležitosť. Určite nemiením šertriť pár korún/eur na kvalitnom archivovaní mojej zbierky. Osobne som si zakúpil kožený album a listy od firmy LEUCHTTURM. Teraz po prečítaní príspevkov neviem či je lepší LEUCHTTURM, alebo LINDNER. Každý tu píše čo používa, ale jediný kto tu rozhodol o tom, čo je najlepšie pre uloženie zbierky je ŠENFI. ŠENFI, keďže píšeš, že LINDNER je BEZKONKURENČNÝ tak by ma zaujimalo podľa čoho tak usudzuješ. Keďže z Tvojich príspevkov cítim, že si odborník, tak Ťa prosím o porovnanie mnou uvádzaných značiek (zloženie materiálu z ktorého sú vyrobené a odskúšanie a overenie v praxi). Za odpoveď ďakujem.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.