to Vita, Skodic - já měl taky dřevěnou bedýnku, jenže na ní 200mm kotouč z podstavce nějaký lampičky, čínský ložiska a 2 cm hřídel ... ten kotouč už byl tak vybroušenej, že to dál nešlo, takže jsem nechal udělat odlitky z litiny (v kovošrotě jsem nic nesehnal, ač se snažil), jeden vážil 19 kg, takže to chtělo i pořádnou hřídel no a když už jsem to všechno měl takhle, tak mi bylo blbý to vrazit do dřevěný bedýnky... tak jsem svařil podstavec ... ono to vlastně vzniklo samo :-)
to Mariluc - dávám sem nákres, jak jsem to kreslil soustružníkovi...
Obrázky:
jezevec74@gmail.com
Tak toto som potreboval. Práve si chcem dať vysústružiť železnýn kotúč na brúsene a nevedel som, ako dať urobiť tie drážky. Mašinu už mám dávnejšie vyrobenú, pôvodne určenú na odstredivé odlievanie cínových figuriek. Mám tam frekvenčný menič a tak môžem meniť otáčky podľa potreby. Brusivo-čierny karbit kremíku som kúpil od Polpuru, kde mi povedali, že zelený sa používa len na veľmi precízne brúsene v optike a čierny je úplne postačujúci. Na leštenie mám od nich polyuretánový MH kotúč a Cerox. Takže za pár dní už snáď začnem brúsiť, potom pošlem foto.
To Lukanus - upozorňuji tě,že kotouč na broušení volným brusivem nemůže být železný ale nejlépe z tzv.šedé litiny,která je samomazná. Kotouč se vysoustruží a špičkou téhož nože se nadělají zápichy asi 1mm hluboké a stačí po 1 cm. Mají ten význam,že se v nich drží brusivo a zároveň se dostane vzduch pod kámen a ten se nepřilepí a nevytrhne z ruky. J.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.