Moderátoři: smith, Koniáš

xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 11:00

No jo, je to hezký ... ale já raději namokro :-)

to jsme dva😃

xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 11:14

mariluc napsal/a:

to xantokon - Tady v širokém okolí asi nikdo nebrousí acháty, ani se tady pořádné nedají najít okr. Frýdek -Místek :-) takže není tady za kým se zajít mrknout jak na to :-)

teď mi to došlo máš tam mistra Machka a celý miner. klub 😉
http://mineralklubfm.wz.cz/

Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 12:23

to xantokon, to jezevec, to seznam, to mariluc, to všichni ostatní !

Vy tu budete tak dlouho blbnout s tím broušením, že já snad postavím novou brusku , protože když vidím na jakých mašinách děláte vy, no tak to ta moje dřevěná bedýnka s motorem je k pláči 😃 😃 😃

xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 12:28

to xantokon, to jezevec, to seznam, to mariluc, to všichni ostatní ! Vy tu budete tak dlouho blbnout s tím broušením, že já snad postavím novou brusku , protože když vidím na jakých mašinách děláte vy, no tak to ta moje dřevěná bedýnka s motorem je k pláči 😃 😃 😃

Víťo nejdůležitější je co na tom děláš a ne čím to děláš ne?😉 😃 😃

skodic

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2014

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 15:03

To Vita - Víto , kdybys viděl tu mojí zbastleninu , tak by ta tvá bedýnka vyhrála ! Svařenej /teda sesmrkanej / rám za dvě hodiny , motor s převodovkou z dopravníku ze šrotu za 300.- , cca 400ot/min , litěnný kotouč ze šrotu průměr 320mm ! Ale točí se to a brousí to a navrch nasazuji při leštění dřevotřísku s nalepenou kůží . Byl tu jeden řemeslník a když to viděl prohlásil , že mi to nikdy nezrezne - že prý to větrá ve všech svárech !! Jo a kameny mi taky občas lítaj po garáži a plastové lavory už došly a nahradil jsem to papírovou přepravkou ze sámošky - při opotřebení nebo naplnění bordelem neuklízím ale lehce a rychle vyměním za novou . Skodic

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

mariluc

Uživatel

Zaregistrován:
11. 6. 2014

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 18:10

to xantokon - Už jsem byl minulý měsíc byl na srazu mineral klubu FM, našel jsem nějaké kameny a potřeboval jsem pomoc s určením. Byl tam osobně i pan Machek. Věnuje se suchému broušení a mám slíbeno, že mi přiblíží jak se to dělá. Jsem opravdu začátečník, tak sbírám informace :-)

mariluc

Uživatel

Zaregistrován:
11. 6. 2014

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 18:11

Poradí mi někdo jak mají být ty drážky na litinovém kotouči? Mám hladký a nechal bych jsi je na tom udělat, všichni píšou, že je to lepší :-)

seznam

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2013

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 18:51

Zdravím všechny nadšence,které to chytlo. Taky jsem tak začínal a když vidím mašiny kolegů,tak jen závidím . Já brousím a leštím na balkoně, v létě vedro,v zimě je to o zdraví. Na tomhle dělám acháty už 25 let a stačí to. Otáčky jsem dříve přehazoval,teď už brousím i leštím na 500 ot. 1. Celkový pohled,vzadu pás 4mm gumy/když ulétne kámen/. 2.Nasazený malý hladký litinový kotouč na malé kousky. 3.Detail. 4. Nasazený velký litinový kotouč s drážkami. 5.Detail, brousím po celé ploše větší kusy, drážky jsou zápichy špičky nože/kameny se nelepí a neulítávají/. 6. Dřevotříska. 7. Detail, lepší než ze dřeva je z pazdeří. 8. Leštící kotouč, silný, tvrdý,tzv.hodinářský filc nalepený chemoprénem na unášecím plechu,/lze použít i jiný materiál/,viz poslední foto. A trpělivost. Ahoj.

Obrázky:

seznam

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2013

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 19:04

A ještě několik achátů,co jsem dnes doleštil.

1. Zachráněný,slepovaný achát z Doubravice, asi 9 cm.
    2.Pěkný odkrojek achátu,nalezeného kolegou v Zámezí, asi 6 cm.
    3.Docela překvapení - tohle byl spíše jaspis a po rozříznutí se objevil i achát a barevný. Železnice, asi 10 cm.
    Snad se vám budou líbit,dnes najít pěkný achát je zázrak. J.

Obrázky:

seznam

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2013

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 19:08

Odešel jen jeden obrázek,tak doplňuji zbytek. Ahoj. J.

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.