Moderátoři: smith, Koniáš

xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 09:59

a bordelu v dílně

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 10:10

to Xantokon - Ahoj, no tak to je paráda ta dílna, ale už trošku jiná kategorie ... na to už potřebuješ i samostatnej barák a všechen čas i energii věnovat šutrům :-) Lákalo by mě to taky, ale takhle nemůžu, musím se spokojit spíše s hobby vybavením...
K těm ručním bruskám - tím se brousí kameny úplně od začátku, nebo to srovná třeba na litině a v ruce pak lesk? Myslím na to jak takhle v ruce udržet rovinu...?

jezevec74@gmail.com

jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 10:17

Bruska pěkná. Vidím tam , ale jeden problém. Pokud Ti "uletí" z ruky broušený kámen, tak ten plast nevím jestli přežije.

U té litiny bych se toho tolik nebál, je docela pomalá a když nedělám vyloženě blbosti, tak by mi ten kámen uletět neměl ... no a když už jo, a plast by pukl, tak ho prostě vyměním, je to jen blbej lavor za pár korun :-) Původně jsem na to měl nachytaný takový ty černý zednický lavory (to je trochu odolnější materiál), tak když budou problémy, použiju ty.
To horší to je s leštičkou, tam mám asi moc otáček (cca 900) a než se mi ten filc tak nějak usadil, pár šutrů už letělo... no a to je docela fofr, tam to budu muset řešit :-)

jezevec74@gmail.com

xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 10:20

to Xantokon - Ahoj, no tak to je paráda ta dílna, ale už trošku jiná kategorie ... na to už potřebuješ i samostatnej barák a všechen čas i energii věnovat šutrům :-) Lákalo by mě to taky, ale takhle nemůžu, musím se spokojit spíše s hobby vybavením... K těm ručním bruskám - tím se brousí kameny úplně od začátku, nebo to srovná třeba na litině a v ruce pak lesk? Myslím na to jak takhle v ruce udržet rovinu...?

barák mám a kameny mám naštěstí jako koníčka🙂
k bruskám- jasně, že od začátku. Začínáš tuším na 10 a končím na 50 000. Takže žádné leštivo a podobné nesmysly😉
jinak rovina je problém proto velké rameno i když by se asi bruska nechala k něčemu fixovat

jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 10:25

barák mám a kameny mám naštěstí jako koníčka🙂 k bruskám- jasně, že od začátku. Začínáš tuším na 10 a končím na 50 000. Takže žádné leštivo a podobné nesmysly😉 jinak rovina je problém proto velké rameno i když by se asi bruska nechala k něčemu fixovat

.... a malý kameny? ... upnout brusku a opačně?

jezevec74@gmail.com

xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 10:26

jezevec napsal/a:

To horší to je s leštičkou, tam mám asi moc otáček (cca 900) a než se mi ten filc tak nějak usadil, pár šutrů už letělo... no a to je docela fofr, tam to budu muset řešit :-)

myslel jsem leštění a napsal broušení, ale pravdu máš - kolikrát se to stane - a pak lavor za pár korun - tak to bych to asi neřešil taky....😉

jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 10:30

... v Brazílii ty brazilský acháty údajně Brazilci brousej nasucho, na nějaké folii a snad najednou, hned do lesku... ten lesk maji hezkej, jinak hrůza, ale asi to je velice efektivní způsob... ale dělat bych to tak asi nechtěl :-)

jezevec74@gmail.com

xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 10:33

jezevec napsal/a:

.... a malý kameny? ... upnout brusku a opačně?

asi by to tak šlo. Nezkoušel jsem to. Kotučky jsou obráceně OK. Ale s tou bruskou nevím - středem unašeče jde voda, ale ta by se nechala dát z boku - takže taky OK.

xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 10:35

... v Brazílii ty brazilský acháty údajně Brazilci brousej nasucho, na nějaké folii a snad najednou, hned do lesku... ten lesk maji hezkej, jinak hrůza, ale asi to je velice efektivní způsob... ale dělat bych to tak asi nechtěl :-)

a co Machek? ten pokud vím tak jede nasucho léta😃

jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

Vytvořeno:
13. 6. 2014, 10:58

No jo, je to hezký ... ale já raději namokro :-)

jezevec74@gmail.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.