Moderátoři: smith, Koniáš

jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

Vytvořeno:
11. 6. 2014, 22:41

Ještě k tomu mému odkazu na brusivo (už na minulé stránce) - já tam bral taky černý karbid, ale tehdy měli v nabídce snad všechny druhy ... škoda, moc jsem teda nepomohl. Ale taky myslím že černý karbid úplně stačí, spotřeba bych řekl se odvíjí spíš od toho kolik brusiva odletí z kotouče (taky to první hrubé recykluju), čili akorát otáčky a drážky v kotouči podle mě taky smysl mají... Já mám teď drážky po 7 mm a vypadá to velmi slibně, brusivo chroustá docela dlouho, stačí přidávat mnohem néně často než jsem byl zvyklý.

jezevec74@gmail.com

jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

Vytvořeno:
11. 6. 2014, 22:56

to Xantokon - ten balvan z Krušných hor na minulé stránce je aktuální nález? Ať je, nebo není, vypadá moc hezky!! ... jen si neumím představit to řezání a broušení :-) Ale na té fotce mě zaujalo ještě něco, to kladívko - přesně takový a stejně zajetý i s podobným toporem mám taky... ale je to hodně dávno, co jsem ho na to toporo nasazoval :-)

jezevec74@gmail.com

xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

Vytvořeno:
12. 6. 2014, 08:25

to Xantokon - ten balvan z Krušných hor na minulé stránce je aktuální nález? Ať je, nebo není, vypadá moc hezky!! ... jen si neumím představit to řezání a broušení :-) Ale na té fotce mě zaujalo ještě něco, to kladívko - přesně takový a stejně zajetý i s podobným toporem mám taky... ale je to hodně dávno, co jsem ho na to toporo nasazoval :-)

Díky. Jo na balvany jsem vysazený a také zařízený. 🙂 Jen ta jejich váha...🙂 Fotka je stará 8 let, ale nálezy jsou aktuální nějak stále.
Kladívko je jednoho kolegy ze Slovenska, který to tam dal jako měřítko. Já osobně takové "blbosti" nepoužívám. Mám raději pořádnou palici😉

mariluc

Uživatel

Zaregistrován:
11. 6. 2014

Vytvořeno:
12. 6. 2014, 16:39

to vita - jsem stolař, takže dřevotřísku vzládnu :-) no a co se týká toho kotouče, muže být tady ten - http://www.polpur.cz/polpur/eshop/7-1-MINERALOGIE/0/5/39-Nastroj-CZ nalepený na duralovém talíři?

mariluc

Uživatel

Zaregistrován:
11. 6. 2014

Vytvořeno:
12. 6. 2014, 16:40

to jezevec - i přesto díky za tip na brusivo.

mariluc

Uživatel

Zaregistrován:
11. 6. 2014

Vytvořeno:
12. 6. 2014, 18:37

to xantokon - máš ten velký kámen vybroušený?

Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

Vytvořeno:
12. 6. 2014, 18:51

to vita - jsem stolař, takže dřevotřísku vzládnu :-) no a co se týká toho kotouče, muže být tady ten - http://www.polpur.cz/polpur/eshop/7-1-MINERALOGIE/0/5/39-Nastroj-CZ nalepený na duralovém talíři?

Mám přibližně tohle http://www.polpur.cz/polpur/eshop/1-1-UZITNE-SKLO/0/5/1-Nastroj-MH
a pod tím polyuretanem mám malej tenkej litinovej kruh aby se to neprohýbalo a oba komponenty mám dotažený přes středovou upínací matku na osu hřídele .

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

mariluc

Uživatel

Zaregistrován:
11. 6. 2014

Vytvořeno:
12. 6. 2014, 18:55

to vita - takže do toho tenkého jít je blbost? chtěl jsem ho nalepit celoplošně chemoprénem na duralový talíř

jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

Vytvořeno:
12. 6. 2014, 19:44

Ahojte, jen jsem nakoukl a hned zase půjdu... ale co se týče toho polyuretanu nebo toho tenkýho od polpuru, tak prý se na tom tenkým leští mnohem líp než na původním tlustým... nevím, ale taky ho mám koupený a čeká na nalepení. Zatím mám filc na tlusté překližce a taky to funguje :-) Ten tenkej plátek budu lepit na kotouč z textitu (taková ta sklo-hadrová hnědá deska).
Dřevotřísku ale taky asi řešit budu, podle toho co psal Víťa. Mám totiž taky pár Polskejch achátů a podobnej materiál... ale místo dřevotřísky bych použil GSB desku, je to strukturou totéž, jen voděodolný, takový zelený... mariluc to asi bude znát, coby stolař.

jezevec74@gmail.com

Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

Vytvořeno:
12. 6. 2014, 20:00

to mariluc : já jinej než tlustej polyuretan(30cm průměr, 3cm tloušťka) nemám takže ti nemůžu říct co je lepší. Ani jsem na ničem jiným nikdy nedělal(teda kromě dřevotřísky) ale v principu jde o typ toho leštícího povrchu a tam by to mělo být přibližně stejný.
Zkus to a uvidíš - ten tenkej zase tak drahej není ale otázka je kolik šutrů to při tý slabý tloušťce vydrží.

to jezevec: no u polskejch achátů v porfyru(Nowy Kosciol) ti polyuretanem dostanu do lesku "achátovinu" ale ten porfyr okolo ani omylem. Tak jsem to tenkrát zkusil na dřevotřísce a oxidem hliníku a tím to šlo v pohodě.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.