to mariluc: jaký je rozdíl ve spotřebě mezi černýma zeleným ti teda neřeknu, protože já dělal jen s černým ale pravda je, že jsem nějaký extra kvanta kamenů nebo nějaký ohromný plochy teda nedělal .
Jednou ze zoufalství když mi došel Cerox jsem zkoušel leštit zinkovou bělobou a titanovou bělobou - kupodivu kámen do lesku dostaneš a mnoho peněz ušetříš ale fakt je, že je to v podstatě jako barva a jde to strašně blbě z toho šutru potom dolů - to nemluvím o času , kterej je teda mnohonásobně vyšší na lesk než když použiješ CEROX.
Na leštění používám(teda používal protože jsem fakticky nebrousil ani nepamatuju) úplně obyčejnej polyuretanovej kotouč a na to CEROX.
Pak jsem taky leštil na dřevotřískovým kotouči a jako leštivo oxid hliníku.
Ale ten dřevotřískovej kotouč jde i s tím CEROXEM a má proti tomu polyuretanu jednu drobnou výhodu a sice tu, že ti to leštidlo docela "vsákne" do tý dřevotřísky a čím dýl leštíš tím máš nižší spotřebu leštiva. Ale pocitově se mi prostě nejlíp dělá s tím Polyuretanem ale pár šutrů jsem zkazil než jsem se to naučil protože ze začátku(zvyk z dřevotřísky) jsem na to dost tlačil a šutříky praskaly teplem protože ten polyuretan má tím, že je měkčí větší tření než ta dřevotříska.
Tloušťka tý dřevotřísky je v mým případě plus mínus kolem 3 cm (nesedím u toho takže přesně ti to teďka neřeknu)
Jo dělat to pemzou a pak ještě ceroxem mi přijde zbytečný.
Polpur dělá polyuretanový leštící kotouče a s ním jsem fakticky spokojenej a máš to bez práce shánění atd. - já od tý doby co jsem začal s polyuretanem tak jsem tam dřevotřísku nedal.
Tu dřevotřísku si musíš nechat udělat někde v truhlárně, to nemůžeš dělat "na koleně", protože když to nebude přesný tak ti to bude házet.
Pravda ale je, že polyuretanem nedostanu polskej achát do lesku ani kdybych se rozkrájel resp. dostaneš ten samotnej achát ale ten porfyr okolo bude matný ale ta dřevotříska jak je tvrdší např. v kombinaci s oxidem hliníku to vyleští komplet do zrcadlovýho lesku včetně toho porfyru okolo.
...a je jich tam 96(detailů) - víc jich bohužel v týhle galerii nebude😉
http://www.mindat.org/g/296
Ahojte všichni, koukám se to tu dnes pěkně rozjelo :-) Mezitím co tady probíhala debata ohledně broušení, já zapojoval kabely vypínače a motory a tím jsem definitivně dokončil výrobu své nové brusky, včetně otestování... zítra sem dám taky fotku. Točí se to a brousí to... paráda, dva kotouče, můžu se vesele pustit do těch krabic, co jsem si zatím nařezal ... i když myslím že mě to veselí brzo přejde ... :-)
jezevec74@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.