to xantokon - Díky za info. Já teprv budu začínat s broušením, brácha postavil brusku, sehnal kotouče no a chcem to zkusit s tím zeleným karbidem křemíku (prý je na to nejlepší) a pak to vyleštit na pur kotouči ceroxem. Tady v širokém okolí asi nikdo nebrousí acháty, ani se tady pořádné nedají najít okr. Frýdek -Místek :-) takže není tady za kým se zajít mrknout jak na to :-)
to mariluc : Já furt přemýšlím proč trváš na zeleným SiC ?
Já dělám normálně na černým a to broušení dělám ve třech fázích černá 150 pak 300 a pak 600 a potom už Ceroxem na polyuretanu do lesku. U dobře řízlejch a menších kusů dělám jen dva kroky 150 - 600 - Cerox lesk.
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/zajimavy-achat_post_-272941#post272941
s SiC tady v Čechách jede 90 % sběratelů. Je to "klasika". Nic proti - jen je potřeba dbát na čistotu...
Bruska vypadá dobře. Šikovný brácha....😉
koukal jsem na ten odkaz - musel jsem se usmát - ta bruska podle toho rezu dlouho nejela co Víťo?😉 😆 😆 😆
:D 😃 😃 si ani nepamatuju kdy naposled😃 😃 😃 😃 😃
Ale to první rezavý je novej nepoužívanej litiňák(takže leží a tiše rezatí) - ten kdysi naposledy používanej je ta druhá fotka ten zas až tolik rezatej není:D 😃 😃 😃 😃 😃
sundavat kotoč po každé třídě brusiva nemusíš - jen umýt. Vody pro odtok - také není moc. Pro první broušení můžeš využívat brusiva ve vaničce - tedy já jsem si tam občas šáhnul🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.