Moderátoři: smith, Koniáš

Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

Vytvořeno:
3. 6. 2014, 10:51

to Lucanus : IHNED mi napiš na email: vitarockhound@centrum.cz

jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

Vytvořeno:
3. 6. 2014, 11:45

No já teda nevím, ale myslím že i na zadní straně kamene svým způsobem záleží, asi bych na něj nic nepatlal... snad kdyby se jednalo o nějakej unikátní kousek, zkusil bych to zpevnit třeba tou sádrou, ale netmelil bych nic... prostě ne každej kámen se povede zpracovat tak, jak by si člověk přál a tak to asi má i být :-) Ty Brazilský geody jsou víc než cokoliv jiného spíš obchodní artikl, napůl výrobek, prostě zboží... tam už asi je fakt jedno jak ta zadní strana vypadá. Tam bych ispiraci rozhodně nehledal a s kamenama o který se tady jedná vůbec neporovnával.
Vito - a odkud je teda ten starej achát na konci předchozí stránky?
To Xantokon - ta Halže je fantastická!! ... ale asi nejsem první, kdo to řekl :-)

jezevec74@gmail.com

Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

Vytvořeno:
3. 6. 2014, 11:59

No já teda nevím, ale myslím že i na zadní straně kamene svým způsobem záleží, asi bych na něj nic nepatlal... snad kdyby se jednalo o nějakej unikátní kousek, zkusil bych to zpevnit třeba tou sádrou, ale netmelil bych nic... prostě ne každej kámen se povede zpracovat tak, jak by si člověk přál a tak to asi má i být :-) Ty Brazilský geody jsou víc než cokoliv jiného spíš obchodní artikl, napůl výrobek, prostě zboží... tam už asi je fakt jedno jak ta zadní strana vypadá. Tam bych ispiraci rozhodně nehledal a s kamenama o který se tady jedná vůbec neporovnával. Vito - a odkud je teda ten starej achát na konci předchozí stránky? To Xantokon - ta Halže je fantastická!! ... ale asi nejsem první, kdo to řekl :-)

Před mnoha lety budovali silnici někde na Rychnovsku a jak to měli do hloubky odkrytý tak ti tam prej byl cca dvoumetrovej kus tohohle materiálu(žílovina s takovouhle pastelovou kresbou) - a kromě toho nikde nic - takže jsem to sem dal jen jako zajímavost.

jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

Vytvořeno:
3. 6. 2014, 12:08

Na Rychnovsku?? To jsou věci ... tam nikde okolo přece není nic podobnýho, nebo jo? ... a z dvoumetrovýho kusu muselo být spousta materiálu, kde skončil? :-)

jezevec74@gmail.com

Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

Vytvořeno:
3. 6. 2014, 12:18

No právě - že nikde v okolí není nic podobnýho ! To byl prostě jeden flek , kterej byl odkrytej do hloubky. Nevím o žádným jiným výskytu někde v okolí Rychnovska. Kde skončil zbylej materiál nevím, já se dostal jen k tomuhle kousku a docela si ho vážím jako "lokalní" zajímavosti. Fakt je, že jsme pátrali jak to jenom šlo ale fakticky nikde není žádnej výchoz a ani na geologický mapě není nic co by nasvědčovalo tomu, že by se tam tohle mohlo vyskytovat a největší tragédie je, že člověk, kterej se k tomu právě tehdy dostal a kus si tenkrát vzal už dávno umřel , takže se ani není koho zeptat. Když porovnáš typ barev a typ kresby tak barevně tomu asi nejvíc odpovídaj "šonovský" acháty(Broumovsko viz. pastelový acháty) ale tam téměř nenajdeš modrou a navíc tam jsou pecky a né žílovina. Navrch Šonov od Rychnova je dobrejch 60km. Takže né jen lokální zajímavost ale taky achátová záhada 🙂 .

jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

Vytvořeno:
3. 6. 2014, 12:33

Ty Broumovský acháty mě napadly taky, jenže je to fakt dost daleko... Stejně daleko je to ale i do Moravské Třebové a někde tam se údajně "malé achátky dají sbírat na poli" - tak přesně mi to říkal jeden starší pán, co kameny léta sbíral. Nevím ale nic víc, ani jsem ty acháty neviděl... ale zkusím to ještě napravit... Jo a je tam taky lokalita s jaspisem (ta je známá) a ty acháty mají být celkem blízko ní.
Možná to může mít nějakou souvislost i s tím Rychnovskem...?

jezevec74@gmail.com

xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

Vytvořeno:
3. 6. 2014, 15:18

To Korunka: ahoj a díky. také jsem u tebe viděl pěkné věci tady ne fóru

xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

Vytvořeno:
3. 6. 2014, 15:26

to Lucanus: k tomu řezání - jak Ti psal Víťa - ano sádra je cesta. Pak k tomu zpevnění kamene - někdo psal nahoře o f. Akemi - tam to jde s popraskanými části - navíc je to leštitelné a nežloutne to narozdíl od vteřinového lepidla a různých lepidel na bázi pryskyřice. Pokud to budeš kupovat( je to dost drahé) tak ještě pozor na čirost lepidla.

xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

Vytvořeno:
3. 6. 2014, 15:30

To jezevec: ahoj a díky.

xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

Vytvořeno:
3. 6. 2014, 15:36

To Víťa: nebo já také stárnu a vypadám čím dál tím hůře ( i když už jsem vypadal dost blbě už co jsme se poznali)😃 😃
Jinak k tomu Šonovu Ty znáš někoho kdo to trochu více dělá. Já to tam moc neznám. Byl jsem tam jen parkrát - zajímavější mi to vždy připadalo hned za hranicemi. Ale viděl jsem odtamtud pěkné věci.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.