Moderátoři: smith, Koniáš

korunka

Uživatel
#371 - 8. 1. 2014, 19:29

..hurrááá..
...nádhera...

Jiří Véle

Uživatel
#372 - 9. 1. 2014, 21:49

Mě se taky líbí 🙂 A lokalita?? 😃 😃

Subteraneus

seznam

Uživatel
#373 - 9. 1. 2014, 22:12

Všechny pocházejí z Podkrkonoší, nálezy asi před 10 lety.

1. Rovně
  2. Doubravice - pole
  3. Železnice
  4. Železnice
  5. Doubravice - lom
    Velikost od 3 do 5 cm.

tomi

Uživatel
#374 - 10. 1. 2014, 08:15

na bazosi som nasiel nejake kusky a tento som vzal. pripomina to pohlad na more.
ked dorazi, odfotim nejak lepsie, Brazílsky achát z lokality Rio Grande do Sul

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

joeolahfamily@azet.sk

Lucanus

Uživatel
#375 - 12. 1. 2014, 22:17

Som uplny zaciatocnik. Mineralom sa venujem asi 2 tyzdne. Najviac ma zaujali prave achaty. Zatial som nestihol ziadne kupit a tak som sa rozhodol nejake najst v nedelakom ryolitovom lome. Viem, nedaju sa porovnat s Vasimi, ale som totalny zaciatocnik a nasiel som ich upne sam. Snad sa casom zadari a najdem, kupim alebo vymenim aj krajsie, zozeniem rezacku, brusku...

Obrázky:

Vita

Uživatel
#376 - 13. 1. 2014, 15:35

to Lucanus: Zdravím , no tak na to ,že jsi úplný začátečník(jak sám píšeš) to není vůbec špatný a já ti gratuluju - to vůbec nejsou špatný nálezy !
Ten první je fakt dobrej ! Neprodávat - neměnit - až budeš mít řezačku a brusku tak to dáš do lesku a ta struktura bude pěkná !
Takže ještě jednou gratulace k pěknému nálezu !

to seznam , to korunka : parádní acháty - parádní fotky !!!!

...já jsem budu muset už zase taky něco přihodit ...už jsem dlouho nepřispěl 🙄

korunka

Uživatel
#377 - 13. 1. 2014, 16:11

..souhlas.. také by mne zajímalo, jak by ty acháty vypadaly po vybroušení..

Souhlas i s tímto ...já jsem budu muset už zase taky něco přihodit ...už jsem dlouho nepřispěl 🙄 Založil jsi toto pěkné téma a nic... a teď, když už jsem tu achátovou nemoc chytla také, tak je škoda, že to tu vázne 😉 😃

Vita

Uživatel
#378 - 13. 1. 2014, 16:19

to korunka : "Založil jsi toto pěkné téma a nic" I kdepak tohle téma založil kolega "seznam" . Je to jen a jen jeho zásluha, že nastartoval tohle krásné téma !
No korunko já to mám teď takový dost časově náročný ale jestli se k tomu dostanu tak prásknu alespoň něco z ruky 😉
...resp. já fotím ale na acháty jsem teď moc času neměl viz. např. poslední snímek (teď z víkendu) http://www.mindat.org/photo-585274.html
Rozměr snímku je 2mm a to už trochu práce dá(resp. časově a technicky je taková fotka náročnější) takže jakmile se k tomu dostanu tak sem přidám zase nějaký acháty .

kpt

Uživatel
#379 - 13. 1. 2014, 19:03

TO: Lucanus

jsou to kameny vskutku hezké, některé časem nechej přileštit...

korunka

Uživatel
#380 - 13. 1. 2014, 19:16

Vita- ..opět krásné, až to v člověku probouzí fantazii (jako hlava ptáka)
..nojo, to je pravda, Seznam- tobě samozřejmě také díky 😃

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.