3xApolena (bohužel rozpraskaná napadrť)
2x Petlery
Omlouvám se za kvalitu,
je to prásknutý z ruky kompaktíkem a narychlo takže kvalita fotky mizivá.
to korunka:
Tvůj kvalitativní posun ve focení je fakticky úžasnej !
Ten "Kozákov" je jako fotka naprosto perfektní - barvy, světlo - prostě vše jak má být !
Takže ......pouze dvě slova..... perfektní fotka !
Obrázky:
to kpt: Já absolutně nechápu jak mi tohle mohlo uniknout - ale faktem je, že nejsem otrok počítače a nesedím u toho denně - tolik jako omluva, že jsem si tohohle achátu všimnul až teď když jsem projížděl celý téma od začátku !
To je naprosto úžasnej kousek s plastickou kresbou - no tenhle achát to je to o čem jsem tady (ale už nevím kde) psal a sice že není achát jako achát a tenhle je teda fakticky luxusní kus !!!! A navrch (jako bonus) skvěle nafocenej aby vynikla plastičnost celý tý kresby ! Kresba uzavřená , ostrá, kámen bez prasklin - no prostě tohle je vitrínovej kousek ! Acháty jsou moje srdcovka a asi tak jediný kameny , který mě ve skutečnosti zajímaj (ty ostatním fotím ale to je asi tak všechno) a takovejhle achát pokládám za šperk !
to Vita:
Velký dík za uznání. Fotku jsem pořídil bez jakýchkoli speciálních příprav, z ruky, v přirozeném denním světle, mou konikou minolta dimage z20 (supermakro režim od 1 cm!). Bohužel, originál fotky už nemám.
Achát jsem vyměnil na burze v Ostravě, asi v roce 1987, od ostravského sběratele Honzy V., za malý krystalek akvamarínu. Byla to jen polovina pecky, špatně obroušená, špatně vyleštěná, a navíc ukazovala jen několik rovných proužků v chalcedonu (levá "černá" strana kamene) a zbytek - celý střed a pravá strana kamene, byl tvořen jen krystalickým křemenem-křišťálem. Přesto jsem jej rád vzal - protože byl z "Hončovky" - a nechal jsem jej opravit, znovu říznout a vyleštit.
To, co z původně nehezké a špatně zpracované půlpecky nakonec vyšlo, bylo velkým přehvapením jak pro brusiče, tak i pro mně, a zejména pak pro původního vlastníka Honzu V. Sběratel a brusič achátů Milan K. z Ostravy odřezal tenký plátek, tím náhodou odstranil veškerý nepěkný křemen-křišťál a pod ním se objevila achátová kresba, a navíc trefil i její střed!!
Tož tak.
S pozdravem všem.
Zdravím, při hledání achátů na internetu jsem narazil na tuto zajímavost. To je docela pěkné,když to příroda zamíchá,co říkáte ???????
Obrázky:
Zaujímavé , je tam ešte zrejme ametyst, možno aj limonit ,atd..... 🙄
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Vita- též děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že už to vypadá lépe 😉
Ten kousek od kpt je opravdu krásný a několikrát jsem se k němu také musela vrátit, protože je opravdu fascinující a teď koukám, že má i zajímavý příběh.
seznam- ..tak to je skoro neuvěřitelné, je to vůbec možné? Pokud je to opravdu takto přírodní kus, tak to je opravdu pořádná hříčka...
...a to nejlepší nakonec,
...můj starší syn, mi svého času povídal, že mi ten můj prehistorický paleopočítač prý defragmentuje, trochu přeinstaluje, odvirusuje, a ten mladší se hned hlásil, že mu s tím trocha pomůže a že mi všechno na externí disk pozálohuje, a skutečně, že jo - počítač byl čistý jak slovo boží, a moje fotky - momentky z přírody, motýli, brouci, květiny, kameny - všechno pryč - jen to, co jsem měl já sám na flešce a u kamarádů porozesílané, se zachránilo...
s pozdravem
Pokud nepustili plný formátování disku, snad by se dalo něco i zachránit.
Bejkovec na ně.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
...i na mně - já to dopustil a z toho se poučil ;-)
to kpt; naša generácia začínala u drevených počítadiel , školu končila pri kalkulačkách , kto mal viac funkčnú kalkulačku bol "hviezda" .
Opravy pc. sa musíme spoliehať na omladinu , tej to občas nevyjde. 😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.