Moderátoři: smith, Koniáš

Vita

Uživatel
#341 - 3. 12. 2013, 19:03

3xApolena (bohužel rozpraskaná napadrť)
2x Petlery
Omlouvám se za kvalitu,
je to prásknutý z ruky kompaktíkem a narychlo takže kvalita fotky mizivá.

to korunka:
Tvůj kvalitativní posun ve focení je fakticky úžasnej !
Ten "Kozákov" je jako fotka naprosto perfektní - barvy, světlo - prostě vše jak má být !
Takže ......pouze dvě slova..... perfektní fotka !

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Vita

Uživatel
#342 - 3. 12. 2013, 19:12
kpt
Dobrý večer všem! Moc hezké acháty, moc hezké fotky... jen ta Morava je zde poněkud opomíjena 😉 . Přidám tedy taky jeden achátek. Pravda, není velký, není barevný, ale... pochází z lokality Hončova hůrka u Příbora (k.ú. Skotnice) a je to už téměř "historický nález" - světlo světa (tedy v leštěné podobě) spatřil před více než 25 lety. ...

to kpt: Já absolutně nechápu jak mi tohle mohlo uniknout - ale faktem je, že nejsem otrok počítače a nesedím u toho denně - tolik jako omluva, že jsem si tohohle achátu všimnul až teď když jsem projížděl celý téma od začátku !
To je naprosto úžasnej kousek s plastickou kresbou - no tenhle achát to je to o čem jsem tady (ale už nevím kde) psal a sice že není achát jako achát a tenhle je teda fakticky luxusní kus !!!! A navrch (jako bonus) skvěle nafocenej aby vynikla plastičnost celý tý kresby ! Kresba uzavřená , ostrá, kámen bez prasklin - no prostě tohle je vitrínovej kousek ! Acháty jsou moje srdcovka a asi tak jediný kameny , který mě ve skutečnosti zajímaj (ty ostatním fotím ale to je asi tak všechno) a takovejhle achát pokládám za šperk !

kpt

Uživatel
#343 - 3. 12. 2013, 22:06

to Vita:

Velký dík za uznání. Fotku jsem pořídil bez jakýchkoli speciálních příprav, z ruky, v přirozeném denním světle, mou konikou minolta dimage z20 (supermakro režim od 1 cm!). Bohužel, originál fotky už nemám.

Achát jsem vyměnil na burze v Ostravě, asi v roce 1987, od ostravského sběratele Honzy V., za malý krystalek akvamarínu. Byla to jen polovina pecky, špatně obroušená, špatně vyleštěná, a navíc ukazovala jen několik rovných proužků v chalcedonu (levá "černá" strana kamene) a zbytek - celý střed a pravá strana kamene, byl tvořen jen krystalickým křemenem-křišťálem. Přesto jsem jej rád vzal - protože byl z "Hončovky" - a nechal jsem jej opravit, znovu říznout a vyleštit.

To, co z původně nehezké a špatně zpracované půlpecky nakonec vyšlo, bylo velkým přehvapením jak pro brusiče, tak i pro mně, a zejména pak pro původního vlastníka Honzu V. Sběratel a brusič achátů Milan K. z Ostravy odřezal tenký plátek, tím náhodou odstranil veškerý nepěkný křemen-křišťál a pod ním se objevila achátová kresba, a navíc trefil i její střed!!

Tož tak.

S pozdravem všem.

seznam

Uživatel
#344 - 4. 12. 2013, 18:14

Zdravím, při hledání achátů na internetu jsem narazil na tuto zajímavost. To je docela pěkné,když to příroda zamíchá,co říkáte ???????

Obrázky:

grofik

Profilový obrázek
Uživatel
#345 - 4. 12. 2013, 18:59

Zaujímavé , je tam ešte zrejme ametyst, možno aj limonit ,atd..... 🙄

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

korunka

Uživatel
#346 - 4. 12. 2013, 19:56

Vita- též děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že už to vypadá lépe 😉

Ten kousek od kpt je opravdu krásný a několikrát jsem se k němu také musela vrátit, protože je opravdu fascinující a teď koukám, že má i zajímavý příběh.

seznam- ..tak to je skoro neuvěřitelné, je to vůbec možné? Pokud je to opravdu takto přírodní kus, tak to je opravdu pořádná hříčka...

kpt

Uživatel
#347 - 4. 12. 2013, 20:12

...a to nejlepší nakonec,

...můj starší syn, mi svého času povídal, že mi ten můj prehistorický paleopočítač prý defragmentuje, trochu přeinstaluje, odvirusuje, a ten mladší se hned hlásil, že mu s tím trocha pomůže a že mi všechno na externí disk pozálohuje, a skutečně, že jo - počítač byl čistý jak slovo boží, a moje fotky - momentky z přírody, motýli, brouci, květiny, kameny - všechno pryč - jen to, co jsem měl já sám na flešce a u kamarádů porozesílané, se zachránilo...

s pozdravem

gorila

Uživatel
#348 - 4. 12. 2013, 20:19

Pokud nepustili plný formátování disku, snad by se dalo něco i zachránit.

Bejkovec na ně.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

kpt

Uživatel
#349 - 4. 12. 2013, 20:26

...i na mně - já to dopustil a z toho se poučil ;-)

grofik

Profilový obrázek
Uživatel
#350 - 4. 12. 2013, 20:31

to kpt; naša generácia začínala u drevených počítadiel , školu končila pri kalkulačkách , kto mal viac funkčnú kalkulačku bol "hviezda" .

Opravy pc. sa musíme spoliehať na omladinu , tej to občas nevyjde. 😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.