🙄
Obrázky:
Špatně vyvážená "bílá barva" .
Tomu nepomůžou ořezy. To se prostě musí přefotit tak aby ta modrá byla přirozeně modrá .
Tohle se nejčastěji stane když fotíš kámen na slunci a necháš tam automatický vyvážení bílý !
Původní fotka by mohla jít částečně opravit přes soft. vyvážení bílý ale ani tak to nebude ono protože ty barvy na tý původní fotce jsou strašně rozhozený a troufnu si tvrdit, že barevně takhle ten achát nevypadá.
Dobrý den,koukám,že jsem tu rozpoutal diskuzi kvůli jedné fotce,kterou jsem přiložil jen jako ilustrační. Já neřešil jaké je pozadí,nebo jestli je vyvážená bílá.Tuto fotku jsem si kdysi uložil z internetu jako krásný achát,tudíž jsem ho nefotil, ani ho nevlastním. A že takové acháty existují to vím,protože podobné barevné kombinace jsem viděl na burzách v Mnichově / viz přiložené foto z r.2010/. To jsem fotil malým digitálem,bez blesku ,v osvětlené vitríně,v autorežimu. Tyto turecké acháty jsou přírodní,nebarvené a skutečně takto barevné,tzn.že i modré.Ostatně na takové kombinace barev se můžete podívat sami na http://turkish-mineral.com/ Akorát bych řekl,že zde jsou fotky počítačově upraveny.Ale to je jen můj názor. To je vše na vysvětlení. J.
Obrázky:
No popravdě jsem myslel, že autorem téhle fotky je grófik když ji sem takhle vložil bez citace protože jsem nějak nezaregistroval , že by tady už někdy byla - takže beru zpět !
Proto jsem moc nechápal tu další konverzaci ohledně ořezů, který u takhle příšerný fotky nic neřeší.
Je pravdou že některý fotky na internetu jsou pokud jde o barevnost naprosto šílený - na tý modrý je to vidět úplně nejlíp .
Takže vše vysvětleno.
Pokud jde o tuhle novou fotku z Mnichova - jo - byť je to přes sklo jsou to parádní acháty s barvama odpovídajícíma realitě .
Pôvodne fotografia bola pri tomto príspevku , aééééé som to nejak celé domršil. 😉
Acháty nie je moja srdcovka , ale občas sa rád podívam na pekné kúsky. 😲
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
seznam napsal/a:
To jsem fotil malým digitálem,bez blesku ,v osvětlené vitríně,v autorežimu. Tyto turecké acháty jsou přírodní,nebarvené a skutečně takto barevné,tzn.že i modré.
Obrázky:
No to ale tahle tvoje fotka se s tou hrůzou výše nedá vůbec srovnávat to je nebe a dudy že ? 😉
Nejlíp se hnutí barvama pozná právě na těch prstech (resp. barvě kůže), který držej ten achát !
A ano u toho odkazu s tureckejma achátma (kde jsou mimochodem mnohem lepší fotografie) je trochu hnutej barevnej kontrast ale furt to je takříkajíc v normě - né že bílej křemen je modrej !
Úplně stačí si tu původní fotku stáhnout do jakýhokoliv photoshopu a vrátit "nachovejm prstíkům" pomocí funkce vyvážení bílý barvy jejich "přirozenou podobu" a hned uvidíš jaká je reálná barevnost tohohle achátu 🙂
..přiznám se, že jsem si původně myslela, že jsi reagoval až po návštěvě nějakého restauračního zařízení, tak jsem už dál raději ani nereagovala 😃 😃 😃
..jinak acháty výše- ty jsou krásné, především jak píše Vita, na fotce mají přirozené barvy. Podobné variace jsem viděla i u některých Kozákovských achátů/jaspisů.
14.12. se chci podívat na mineralogickou burzu v Písku, tak jsem moc zvědavá, co tam bude za acháty...
to korunka:
no já jsem právě taky nechápal o co jde - gór jak chlapi řešili jaký pozadí 😃 😃 😃
pravda - restaurační zařízení mě nenapadlo 😃 😃 😃
..a tady je ten Kozákovský- už tu někde jeho fotku mám, ale na této si jednak myslím, že vypadá lépe a hlavně- pro porovnání barevnosti s těmi výše... (jsou to fakt fantastické barvy a variace)
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.