Moderátoři: smith, Koniáš

turtleoverhead

Uživatel
#331 - 1. 12. 2013, 13:29

🙄

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Vita

Uživatel
#332 - 1. 12. 2013, 14:57

Špatně vyvážená "bílá barva" .
Tomu nepomůžou ořezy. To se prostě musí přefotit tak aby ta modrá byla přirozeně modrá .
Tohle se nejčastěji stane když fotíš kámen na slunci a necháš tam automatický vyvážení bílý !
Původní fotka by mohla jít částečně opravit přes soft. vyvážení bílý ale ani tak to nebude ono protože ty barvy na tý původní fotce jsou strašně rozhozený a troufnu si tvrdit, že barevně takhle ten achát nevypadá.

seznam

Uživatel
#333 - 2. 12. 2013, 12:06

Dobrý den,koukám,že jsem tu rozpoutal diskuzi kvůli jedné fotce,kterou jsem přiložil jen jako ilustrační. Já neřešil jaké je pozadí,nebo jestli je vyvážená bílá.Tuto fotku jsem si kdysi uložil z internetu jako krásný achát,tudíž jsem ho nefotil, ani ho nevlastním. A že takové acháty existují to vím,protože podobné barevné kombinace jsem viděl na burzách v Mnichově / viz přiložené foto z r.2010/. To jsem fotil malým digitálem,bez blesku ,v osvětlené vitríně,v autorežimu. Tyto turecké acháty jsou přírodní,nebarvené a skutečně takto barevné,tzn.že i modré.Ostatně na takové kombinace barev se můžete podívat sami na http://turkish-mineral.com/ Akorát bych řekl,že zde jsou fotky počítačově upraveny.Ale to je jen můj názor. To je vše na vysvětlení. J.

Obrázky:

Vita

Uživatel
#334 - 2. 12. 2013, 15:33

No popravdě jsem myslel, že autorem téhle fotky je grófik když ji sem takhle vložil bez citace protože jsem nějak nezaregistroval , že by tady už někdy byla - takže beru zpět !
Proto jsem moc nechápal tu další konverzaci ohledně ořezů, který u takhle příšerný fotky nic neřeší.
Je pravdou že některý fotky na internetu jsou pokud jde o barevnost naprosto šílený - na tý modrý je to vidět úplně nejlíp .

Takže vše vysvětleno.

Pokud jde o tuhle novou fotku z Mnichova - jo - byť je to přes sklo jsou to parádní acháty s barvama odpovídajícíma realitě .

grofik

Profilový obrázek
Uživatel
#335 - 2. 12. 2013, 15:52
Já jsem si to také říkal,proto jsem to oživil novými ukázkami. Jinak k otázce na zeolity v achátech z Rovní - to opravdu netuším,já to tak dopodrobna n ezkoumám,mně stačí výsledek v kresbě. Já to hodnotím spíše LÍBÍ - NELÍBÍ. Jako tento z Turecka,ten je prostě nádherný. J.

Pôvodne fotografia bola pri tomto príspevku , aééééé som to nejak celé domršil. 😉

Acháty nie je moja srdcovka , ale občas sa rád podívam na pekné kúsky. 😲

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Vita

Uživatel
#336 - 2. 12. 2013, 16:26

seznam napsal/a:

To jsem fotil malým digitálem,bez blesku ,v osvětlené vitríně,v autorežimu. Tyto turecké acháty jsou přírodní,nebarvené a skutečně takto barevné,tzn.že i modré.
Obrázky:

>

No to ale tahle tvoje fotka se s tou hrůzou výše nedá vůbec srovnávat to je nebe a dudy že ? 😉

Nejlíp se hnutí barvama pozná právě na těch prstech (resp. barvě kůže), který držej ten achát !
A ano u toho odkazu s tureckejma achátma (kde jsou mimochodem mnohem lepší fotografie) je trochu hnutej barevnej kontrast ale furt to je takříkajíc v normě - né že bílej křemen je modrej !
Úplně stačí si tu původní fotku stáhnout do jakýhokoliv photoshopu a vrátit "nachovejm prstíkům" pomocí funkce vyvážení bílý barvy jejich "přirozenou podobu" a hned uvidíš jaká je reálná barevnost tohohle achátu 🙂

korunka

Uživatel
#337 - 2. 12. 2013, 16:38
Pôvodne fotografia bola pri tomto príspevku , aééééé som to nejak celé domršil. 😉 Acháty nie je moja srdcovka , ale občas sa rád podívam na pekné kúsky. 😲

..přiznám se, že jsem si původně myslela, že jsi reagoval až po návštěvě nějakého restauračního zařízení, tak jsem už dál raději ani nereagovala 😃 😃 😃

..jinak acháty výše- ty jsou krásné, především jak píše Vita, na fotce mají přirozené barvy. Podobné variace jsem viděla i u některých Kozákovských achátů/jaspisů.
14.12. se chci podívat na mineralogickou burzu v Písku, tak jsem moc zvědavá, co tam bude za acháty...

Vita

Uživatel
#338 - 2. 12. 2013, 16:48

to korunka:
no já jsem právě taky nechápal o co jde - gór jak chlapi řešili jaký pozadí 😃 😃 😃
pravda - restaurační zařízení mě nenapadlo 😃 😃 😃

korunka

Uživatel
#339 - 2. 12. 2013, 17:00

..a tady je ten Kozákovský- už tu někde jeho fotku mám, ale na této si jednak myslím, že vypadá lépe a hlavně- pro porovnání barevnosti s těmi výše... (jsou to fakt fantastické barvy a variace)

Obrázky:

korunka

Uživatel
#340 - 2. 12. 2013, 17:03
to korunka: no já jsem právě taky nechápal o co jde - gór jak chlapi řešili jaký pozadí 😃 😃 😃 pravda - restaurační zařízení mě nenapadlo 😃 😃 😃

...kdo ví, jestli v nějakém tom restauračním zařízení nebyli také 😆 😆

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.