K opálům-Pokud jsou v plastové krabičce, pak je to zvláštní.....Tyhle kameny prasknou, pokud ztratí příliš vody. Je pravda, že v mé skříni, uschované v plastové krabičce, je relativně vlhko, takže je mám stále téměř čiré, nebo jen lehce zakalené, a jsou už pár let bez jakéhokoliv poškození. Nabízí se proto otázka, zda je nemáš na moc suchém místě, to jim nesvědčí, zrovna tak jako papír nebo savý materiál pod nimi, protože z nich vysaje vodu. Pokud nebyly dlouhá léta namočeny, mohlo by to svědčit právě pro to přílišné vyschnutí. Pokud už jsou takto moc vyschlé, do vody bych je nenamáčela, ale umístila třeba na vlhčí stanovičtě- i do plastové krabičky se relativní vlhkost dostane, pokud ji mohou přijímat, myslím si, že úplné vyschnutí nehrozí, ale jsou to jen mé zkušenosti a někdo může mít jiné. Je to bohužel negativum těchto nádherných drahokamů- choulostivost.
Acháty jsou to velmi zajímavé, až bude chvilka, určitě na ně mrknu.
Vita- tak jsem si několikrát na tebe vzpomněla, když jsem si prohlížela tento achátek. Kdysi jsis u jednoho postěžoval, že nemít prasklinky, mohl to být dokonalý kus...
S tímto cca 1,8cm dlouhým střípkem je to podobné. Opravdu lituji, že to není půlka, mohl to být krásný kousek.
Achátek z náplavů z Polabí, broušen do úhlu 😞 Jak že se jmenuje ten efekt u takovýchto achátů?
Obrázky:
to korunka:
jeden z nejkrásnějších achátů na tomto fóru,
kde se hrabou ty brazilské
napsal/a:
Jak že se jmenuje ten efekt u takovýchto achátů?
No jestli ti ta kresba jakoby plave (tím jak se opticky slévají ty jednotlivé vrstvy)
tak tomu se říká paralaxa efekt.
......... jeden malej ze Zlatnice
Obrázky:
kpt- děkuji, škoda že je to takový drobeček
Vita- také moc pěkný kousek 😉
Uz chybi jen pavoucek 😉
..
Obrázky:
😁
Vita- už si po několikáté prohlížím ten achát ze Zlatnice a stále mne napadá myšlenka, "Škoda, že není vyfocen více z blízka", takhle si ho člověk nemůže pořádně prohlédnout a zrovna je to velmi pěkný kousek. Psosím, větší foto pro pokochání oka.
Už se nějakou dobu také moc těším na nové přírůstky, které by mohly v dohledné době dorazit, tak jsem moc zvědavá. Pak také vyfotím.
Také jsem se dívala na ty fire acháty z Mexika. Jsou velmi zajímavé. Tak hurá sem další fotky, ať je na co se koukat 😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.