to seznam:
Bouchla mi brada o zem ! Nádhera !!!!
Ty první dva jsou fakt luxusní navrch JAR zastoupenou nemám !
Ten Irák je taky libovej !
Fakt moc pěkný !
Má to být také achát. Fire Agate - Mexico
https://www.facebook.com/pages/Healing-and-Crystal-Therapy/246774432072718
Obrázky:
..ano, hodně záleží, v jakých podmínkách se uchovávají a jaké kvality je broušený kámen. Nemají rádi extrémy- většinou prasknou, jsou-li v extrémních podmínkách, jako horko, kde rychle a prudce vyschnou a pak se namočí do vody. Osobně je mám uzavřené v plastové krabičce, kde nejsou moc velké výkyvy a věřím, že tam vydrží hóódně dlouho. Také by se údajně neměly uchovávat stále ve vodě, protože se z nich stanou převažující hydrofány, ale zda je toto pravda, nevím. Bohužel máš pravdu- na to, jak jsou to krásné kameny, díky této vlastnosti se je lidé bojí kupovat a to je škoda.
V jakém prostředí je máš uschované? (máš vypozorováno, co jim nejvíc vadí?)
Mám je už mnoho let v krabičkách, po vybroušení byly bez kazů,ale teď už mají prasklinky.Jedná se o australské,ale praskl i mexický a ještě se zakalil.Já se vždy jednou za čas chci pokochat a čeká mne překvapení v podobě prasklinky,která tam předtím zaručeně nebyla.Opály jsou moc citlivé a pro mne i dražší záležitost,než acháty.A také si je už nemůžeš najít sama na lokalitách,na rozdíl od achátů.
K tomu ohnivému achátu na posledním fotu musím říct - super kousek. Ten by se mi ve sbírce líbil.Já mám vzorek z Arizony a ten mi stačí.J.
Obrázky:
Mexican fire agate windowed piece stunning fire
Arizona Deer Creek Fire Agate
Tady jsou dva odkazy na Youtube na tyto ohnivé acháty.Jinak to je přírodní materiál,ze kterého se vybrušují velmi pěkné i šperkové kameny.
K těm mým opálům,tak ty mám v umělohmotných krabičkách na šperkové kameny,ve stálé teplotě.Naposledy měly vodu při broušení před mnoha lety,takže by měly být vyschlé a přesto stále pracují.J.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.