Moderátoři: smith, Koniáš

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
10. 9. 2013, 21:50

..koukám, že se mi nahrála jiná fotka, než jsem původně zamýšlela.. omlouvám se, tak ještě jednou...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

Vytvořeno:
10. 9. 2013, 21:54

napsal/a:
Kéž bych to uměla, ..

Jukni na téma o fotografování - je tam v těch odkazech k focení minerálů opravdu maximum.
A pochopitelně předpokládám, že to téma o focení začne za čas žít svým vlastním životem zrovna tak jako tady to téma o achátech, které založil kolega "seznam". Dneska se zaregistroval zde na fóru kolega - fotograf par excellence a věř , že se tam za čas začnou dít "strašný věci"😃 a věřím, že to hodně uživatelům zde na fóru může pomoct jak propojit sběratelskýho koníčka s dalším "koněm" a to FOTOGRAFÍÍ ! Ono je lautr jedno jestli se fotí šutry, mince, nebo známky atd. - ty postupy jsou víceméně stejný nebo minimálně hodně podobný . Můžeme se bavit o tom jestli se nám líbí nebo nelíbí ten nebo onen minerál, achát atd. ale špatná fotka okecat nejde ! Takže věřím, že tam vypukne časem takový malý fotografický peklo 😈 . Já se s ním domluvím a budem to tam dávat postupně a pomalu aby byl čas na případný dotazy a hlavně na vlastní fotografický experimenty .

Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

Vytvořeno:
11. 9. 2013, 07:37

..koukám, že se mi nahrála jiná fotka, než jsem původně zamýšlela.. omlouvám se, tak ještě jednou... Obrázky: ...

to korunka:
Tak tenhle posun ve focení bych ohodnotil pochvalou před nastoupenou jednotkou 😃 !!! Fakt dobrý !!! Takže jen houšť a větší kapky !
U tohohle kousku platí to co jsem psal k tý prvý "Libuni" - na detaily ideální kus !

to ostatní uživatelé:
Je potřeba kdyby někdo zkoušel nějaký experimenty v souvislosti s focením achátů (nebo minerálů obecně)aby to pokud možno dal do témátu o focení minerálů aby nám tady v tom slibně se rozvíjejícím tématu o achátech nevznikl chaos .

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
11. 9. 2013, 18:02

to korunka: Tak tenhle posun ve focení bych ohodnotil pochvalou před nastoupenou jednotkou 😃 !!! Fakt dobrý !!! Takže jen houšť a větší kapky ! U tohohle kousku platí to co jsem psal k tý prvý "Libuni" - na detaily ideální kus ! to ostatní uživatelé: ...

Jejda, tak to moc děkuji 😃 . Přiznám se, že když se kouknu na své první fotky achátů v tomto tématu, strašně se stydím a jsem moc ráda, že už to není taková ostuda 😃

elle

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2006

Vytvořeno:
11. 9. 2013, 19:58

Nadherny kameny a krasny fotky :-) Kdybych kdysi nezacal sbirat znamky (jeste navic takovy temny obdobi nasich dejin) tak zacnu urcite sbirat tyhle krasny kameny ;.-)

elle34 (zavináč) upcmail.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
11. 9. 2013, 20:48

to elle; výhoda zbierania minerálov je , pokiaľ rád chodíš do prírody nemusíš kupovať .

Ja už som dosť lenivý.😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

Vytvořeno:
11. 9. 2013, 21:04

napsal/a:
výhoda zbierania minerálov je , pokiaľ rád chodíš do prírody nemusíš kupovať

No tak to jistě ale faktem je, že sběratel minerálů když chce nějakej "zázrak" tak se tomu nákupu prostě nevyhne protože jinak i kdyby si nožky ušoupal tak takovej nějakej mineralogickej "špek" horko těžko najde například proto, že je lokalita už zaniklá(viz. červená Horní Halže) , zakázaná(chráněná území) atd. a co si budem povídat jiná situace na lokalitách byla před třiceti lety a jiná je teď. Takže někdy ta burza apod. jsou jediný místa kde se dá sehnat něco co se chozením nebo kopáním prostě dneska už nedá najít a tak stejně nezbývá nic jiného než nákup .

nerva81

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2007

Vytvořeno:
11. 9. 2013, 23:10

Tak jsem podle doporučení a návodu vyzkoušel vyfotit achát co mi přišel pod ruku a tady je výsledek:
Rozměr achátu 25x40 mm
Lokalita: snad Doubravice.

Coolpix P90
F 4,0
čas 1,3s

Obrázky:

Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/

elle

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2006

Vytvořeno:
11. 9. 2013, 23:47

Tak jsem podle doporučení a návodu vyzkoušel vyfotit achát co mi přišel pod ruku a tady je výsledek: Rozměr achátu 25x40 mm Lokalita: snad Doubravice. Coolpix P90 ...

Krasa.. tento obrazec mi silne pripomina zenske luno (pro mene chapave jedince: zenske pohlavi)... jednim slovem opravdu krasnej (sexy) kamen... Zavist.

elle34 (zavináč) upcmail.cz

Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

Vytvořeno:
12. 9. 2013, 07:26

Tady je taky Doubravice - detail 8mm na formátu 50x50cm 😉

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.