Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

petrsvetr

Uživatel

Zaregistrován:
9. 10. 2008

Vytvořeno:
25. 2. 2009, 08:52

šenfi, salai: no tak u toho pretisku 20/1926 razitkem bych byl docela skeptickej, vyrobit dneska razitko je hracka a pouzit dobovej inkoust by taky nemusel byt problem, napr. babicka mela v psacim stole stary psaci
soupravy a lahvicka s inkoustem pamatovala spolehlive dobu predvalecnou ... netusim, jestli dnesni sofistikovane vedecke metody umoznuji odhalit jak asi dlouho (v letech ci desitkach let) je razitko otisteno primo na bankovce??
Na druhou stranu okolnosti hovori spise pro pravou zalezitost, kdyz to ten clovek nesbira a nechce
prodat, tak proc by to delal .... no, kazdopadne nez bych za tohle dal desitky tisic, tak bych asi nechal
bankovku radne proverit a ziskal k ni nejaka vyjadreni odborniku o pravosti.

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

Vytvořeno:
25. 2. 2009, 09:07

Jistě, každý ať si udělá svůj názor 😉
Já mu jen řekl, co jsem viděl a co mi sdělil pracovník banky. Nic víc, nic míň, třeba má pravdu on, co já vím. Ale já pravosti nevěřím 😉

MMER3

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2008

Vytvořeno:
25. 2. 2009, 15:53

tak na moZku si opravdu nesedíš 😆

Šenfi, nevím, proč opravuješ salaie, když sám máš v příspěvcích na desítky chyb. Třeba v tomto (ten patří k tvým lepším) máš malé písmeno na začátku věty, za což by i žák 1.třídy ZŠ dostal za 5. P.S.Ani já nejsem bezchybný, ale pokud už někdy udělám chybu v textu, tak to není proto, že bych to neuměl správně napsat, ale protože se překlepnu a nevšimnu si toho. A ještě něco, toto fórum by mělo být o zajímavostech na aukčních serverech a ne o 20,-Kčs z roku 1926, zatím je ale přibližně jeho třetina zasvěcena jen této bankovce a to je škoda. Na to by mělo být speciální fórum, toto by mělo sloužit k pobavení z vysoce nadsazených cen bankovek a nebo něčeho na ten způsob.😕

Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

MMER3

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2008

Vytvořeno:
25. 2. 2009, 16:12

P.S.Na žádost některý uživatelů jsem si zmenšil ikonu na 132x132, což by už nemělo způsobovat uváděné potíže.

Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

Vytvořeno:
25. 2. 2009, 17:17

Šenfi, nevím, proč opravuješ salaie, když sám máš v příspěvcích na desítky chyb. Třeba v tomto (ten patří k tvým lepším) máš malé písmeno na začátku věty, za což by i žák 1.třídy ZŠ dostal za 5. P.S.Ani já nejsem bezchybný, ale pokud už někdy udělám chybu v textu, tak to není proto, že bych to neuměl správně napsat, ale protože se překlepnu a nevšimnu si toho. A ještě něco, toto fórum by mělo být o zajímavostech na aukčních serverech a ne o 20,-Kčs z roku 1926, zatím je ale přibližně jeho třetina zasvěcena jen této bankovce a to je škoda. Na to by mělo být speciální fórum, toto by mělo sloužit k pobavení z vysoce nadsazených cen bankovek a nebo něčeho na ten způsob.😕

První část no comment 😉 😃
Mně tedy diskuse okolo číslovačů Haase/ TB NBČ přijde velmi zajímavá a užitečná, ale beru, že člověku, který sbírá jiná období se to líbit nemusí.

10/86 ---- stav za všechny peníze 😃

http://aukro.cz/item565941069_prodam_desetikorunu.html

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
25. 2. 2009, 17:28

Šenfi: Podporuji Tvůj názor, naopak já bych hodnotil diskuzi o 20Kč 1926 jako jedno z nejzajímavějších i nejpřínosnějších(a děkuji tímto acme2000 za jeho přínos do ní), co tu byly(a to již ČSR bankovky nesbírám) a naopak si myslím, že některé dotazy a diskuze od MMER3 v různých sekcích bych oželel, ale také jsem mnohdy taktně mlčel....
Ostatně je trochu ostuda našich sběratelů bankovek, že se podrobnosti o 20Kč1926 upřesňují teprve po tolika letech od její platnosti.

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

Vytvořeno:
25. 2. 2009, 17:46

Myslím,že v žádném případě není diskuse nad bankovkou 20 Kčs 1926 zbytečná.
Nám všem dává nové poznatky a hlavně nás upozorňuje na to,abychom si za těžké peníze /několik 10 tisíc korun/nekoupili vlastně dvoupísmenkovou sérii,která stojí cca 200,- Kč !!!
Bohužel je škoda,že tato diskuse nemůže proběhnout přímo z prodejcem nebo aspoń na AUKRU,protože obchod i nadále vzkvétá a obchodník si mne ruce.Když prodá každý měsíc jednu na AUKRU a nějakou možná i mimo ,tak si myslím,že si příjde na vcelku pěkné peníze,ale hlavně nezasvěcení sběratelé se těší ze vzácného kousku,ale....

salai

Uživatel

Zaregistrován:
21. 1. 2008

Vytvořeno:
25. 2. 2009, 20:05

jo jo trava víš co je sranda že je tam uživatel ktrýej ji draží cubera nebo tak já jsem mu taky napsal at si dá pozor ale zřejmně si myslí že ho chci snad přetlouct nebo odstrašit k smíchu je to risk a pro prodejce zisk jak kráva.
ješt+ k té dvacce s razítkem člověk o kterého pochází měl 4 ks ruzné serie a čísla lehce z oběhu a tak mě napadá zda nejde o nějaký návrh k tisku na jiné hodnoty spíš to bude lokální zkouška uředníku banky bankovky resp puv majitel je z hradecka to vše co zatim vím

acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

Vytvořeno:
25. 2. 2009, 20:46

MMER > nechci vyzdvihovat část diskuze, na které jsem se značně podílel, ale myslím si to co kolegové - tj. je to zajímavé téma, odkrývá část historie čs bankovek, která je prospěšná všem sběratelům a Aukra se taky týká - jak zmínil trava > tady jde o velké peníze. Jinak já už pár uživatelům (kteří by mohli být potenciálními kupci) už taky napsal - vesměs o této diskuzi vědí nebo neměli zájem (byla jim zas podezřelá bílá barva bankovky). Na Aukro je diskuze rovněž, ale taková blbá, mezi příspěvky o ničem se to ztratí.

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

Vytvořeno:
25. 2. 2009, 20:57

P.S.Na žádost některý uživatelů jsem si zmenšil ikonu na 132x132, což by už nemělo způsobovat uváděné potíže.

pocuj kamos ikonka ma byt MAX 65 x 65 👿

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.