Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

Vytvořeno:
9. 2. 2009, 17:30

Neviem, či to tu už nebolo raz. Minulý rok som zachytil tak isto túto bankovku, že sa ponúka. Dokonca aj cena bola podobna, a aj vyobrazenie (červený podklad).

Pokud myslíš tu z cca prosince, jak byla po dvou dneh odstraněna, tak to mám takový dojem, že tu prodával někdo jiný.

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

Vytvořeno:
9. 2. 2009, 17:32

Ani toto nie je zlé: http://www.aukro.cz/item545274039_ru_bankovky_skvela_sbirka_spousta_unc_bankovek.html 😉

Se nám s tim nějak roztrh pytel. 😉

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

Vytvořeno:
9. 2. 2009, 17:37

Pokud myslíš tu z cca prosince, jak byla po dvou dneh odstraněna, tak to mám takový dojem, že tu prodával někdo jiný.

Tak beru zpět 😳 , je to stejnej prodejce

salai

Uživatel

Zaregistrován:
21. 1. 2008

Vytvořeno:
9. 2. 2009, 18:32

šenfi ta 500 je pěkná ale představ si tu provizy aukru

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

Vytvořeno:
9. 2. 2009, 18:47

Pěkná je, což o to, ale za tu cenu jí koupí jenom blázen.
A provize 3 220,- to se mu mnohonásobně vrátí z tý čtvrtiny melounu. 🙄
S takovými drobnými si určitě hlavu neláme 😆

gordot

Uživatel

Zaregistrován:
9. 2. 2009

Vytvořeno:
9. 2. 2009, 19:51

Je to jednoznačný podvod!!! Nikdy jsem neviděl státovku takovéto barvy, zcela jistě jde o barevnou kopii - podívejte se na levý dolní roh - takhle ostrý papír u platidla z oběhu 😃 , stejně jako uměle zlomený pravý růžek ! Jinak pokud by byla pravá - tvrzení, že je nežehlená a nepraná - stačí se podívat na prosvítající a částečně se ztrácející přehyby ....
Je ale pravda, že tržní cena tahle této státovky v poslední době vyletěla do závaratných výšek, ještě před několika lety jsem za dvě v kvalitě 1 a 2 (perf. i neperf.) platil 30 a 50 t.😃

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

Vytvořeno:
9. 2. 2009, 20:22

Já bych ani neřekl, že jde 100 % o falzum. Samozřejmě barvy jsou značně "vyblitý" a iris takřka není vidět, na druhou stranu kvalita fotek je dost špatná, nemluvě o malém rozlišení, zejména prodává-li zrovna tuto bankovku.

Jinak argumentovat ostrým růžkem (mimochodem je zlomený) falzum bych si já osobně nedovolil, to už bych spíš argumentoval irisem, kterého jste si zase vy nevšiml.
Ovšem i v aukčních katalozích někdy ten iris není vidět, hlavně díky špatným fotografiím.
Ale už jsem pánovi napsal o detailnější foto, tak uvidíme je li to fotkou nebo ne 😉

acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

Vytvořeno:
9. 2. 2009, 21:02

gordot > zbytečně ostrá slova. proč by to nemohl být originál? Počítám, že by si to jednak kupující ověřil při osobním převzetí a také se koukněte na sortiment, který pán v minulosti prodával - proof mince, bankovky v desetitisícových cifrách - pochybuji, že by si někdo takový kazil reputaci padělkem. Foto jsem si taky nechal zaslat, přijde mi, že je to jen blbě vykontrastovaný obrázek.

gordot

Uživatel

Zaregistrován:
9. 2. 2009

Vytvořeno:
9. 2. 2009, 22:43

Každopádně bych byl velmi opatrný, protože mnou jmenované znaky (barva, růžky, zjevné stopy praní apod.) jsou velmi podezřelé. Když bych chtěl prodat bankovku za čtvrt mega, neudělám k ní obrázky na pár centimentů a ještě v mizerném rozlišení.To máte stejné jako s výše uvedeným odkazem na Muchovu pětistovku - bratru za 92 doláčů. To je totiž sběratelská kopie z ČB z níž někdo vyretušoval označení Faksimile (nebo - že by chybotisk :-)) ) a přehyby lze také vysvětlit špatným uložením...... Shodou okolností je jedna podobná, ale správně označená nabízena v obchodě firmy Elektris na www.bankovky.cz v kategorii ČSR.
Jak řekl klasik lidská tvořivost (někdo by dnes řekl drzost) nezná mezí 😎

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.