Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

Profilový obrázek
acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

#2661 8. 10. 2009, 23:01

...teda to vypadá jako by snad byl sběratel, kterého nám můžou ve světě závidět (viz článek http://www.penize.cz/42242-bankovky-ktere-uchvatily-i-arabske-sejky ), nějak neoblíbený🙂

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#2662 9. 10. 2009, 11:22

Reportérka chce zajímavý článek a jako laik si nechá nakecat kdeco...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
petrsvetr

Uživatel

Zaregistrován:
9. 10. 2008

#2663 9. 10. 2009, 11:56
Padělek! Pan prezident Škňouřil, který se takto snaží propagovat svoje nové "volné" společenství zapomněl dodat, že asi před pěti lety tyhle specimeny provedl on sám! Takže kecy o tom, jaký výskyt předpokládá, jsou docela úlet 🙄 . Tenhle podvod ke škodě sběratele a případného kupce je navíc velmi snadno prokazatelný. Za prvé ČNB si archivuje čísla bankovek, která uvolnila pro sběratele, za druhé Moravec ve svém pojednání píše, že na bankovky tyhle kolky nebyly NIKDY nalepeny (navíc se jedná o 60-léta, takže případné použití na emisi 1953 je velmi nepravděpodobné)! Tady padělateli nestačilo, že nalepil kolky na čisté bankovky, ale ještě někde vyžebral jejich perforaci. Dobře se pamatuji, že se tomuto pokusu o výrobu "rarity" před lety mnozí smáli. Zjevně je uložil "k ledu" a nyní se snaží dobře zpěněžit! Heslo dne: Škňouřil je na ránu!

no, ja tedy nevim, ale tohle mi na pana ing. Sknourila nesedi, znam ho uz nejakou dobu a nechce se mi verit, ze by nabizel jako oficialni bankovky ty, ktere by sam perforoval ...🙄🙄

Profilový obrázek
acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

#2664 9. 10. 2009, 12:27
no, ja tedy nevim, ale tohle mi na pana ing. Sknourila nesedi, znam ho uz nejakou dobu a nechce se mi verit, ze by nabizel jako oficialni bankovky ty, ktere by sam perforoval ...🙄🙄

1) ENAPrague, worldcoins1 a worldnotes jsou na Aukru všechno účty společnosti ENA, takže prodejce je nezpochybnitelný.

2) Gordot potvrdil, že jde o padělek (jednak prostě tato kombinace s perforací nebyla oficiálně provedena, jednak na základě znalosti Gordota vím, že by nestřelil od boku)

3) Věřím, že pan Škňouřil znalosti notafilie má, takže pokud se mu dostane do ruky něco podobného, určitě ví, kde si pravost ověřit a neprodával by to bez znalosti původu).

Profilový obrázek
acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

#2665 9. 10. 2009, 12:30

prostě už si musíme zvyknout na to, že když je na něčem razítko, nálepka, děrování, že to rozhodně není automaticky pravé. Nedávno se na Aukru prodala za 300 Kč razítka z II. sv. války (asi 10 různých druhů), která se nyní objevují natištěná na potrhaných reichsmarkách a prezentují se jako rarity ... co k tomu říct.

Profilový obrázek
jhkr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 2. 2009

#2666 9. 10. 2009, 12:30

petrsvetr napsal/a:

zapomněl jste dodat "... nejdříve olepil kolky , potom sám perforoval "

Profilový obrázek
petrsvetr

Uživatel

Zaregistrován:
9. 10. 2008

#2667 9. 10. 2009, 13:12
1) ENAPrague, worldcoins1 a worldnotes jsou na Aukru všechno účty společnosti ENA, takže prodejce je nezpochybnitelný. 2) Gordot potvrdil, že jde o padělek (jednak prostě tato kombinace s perforací nebyla oficiálně provedena, jednak na základě znalosti Gordota vím, že by nestřelil od boku) 3) Věřím, že pan Škňouřil znalosti notafilie má, takže pokud se mu dostane do ruky něco podobného, určitě ví, kde si pravost ověřit a neprodával by to bez znalosti původu).

No, já nevím, zas tak dobře "pana prezidenta" neznám, abych ho tady nějak vehementně hájil ... nicnémě u aukce píše, že v roce 2013 se objeví materiály, které vše objasní. To skoro vypadá, jako by se měla otevřít nějaká pandořina skřínka v ČNB, kde budou tyhle specimeny řádně evidovány 😮 ??

Profilový obrázek
acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

#2668 9. 10. 2009, 13:51

i prd velebnosti... když napíše, že vzory jsou z roku 1970, tak budete čekat do roku 2020? :-))

Profilový obrázek
jhkr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 2. 2009

#2669 9. 10. 2009, 14:50
No, já nevím, zas tak dobře "pana prezidenta" neznám, abych ho tady nějak vehementně hájil ... nicnémě u aukce píše, že v roce 2013 se objeví materiály, které vše objasní. To skoro vypadá, jako by se měla otevřít nějaká pandořina skřínka v ČNB, kde budou tyhle specimeny řádně evidovány 😮 ??

takovejhle popis aukce má v tomto případě cenu 2.499,- Kč, ale když si to koupíte tak máte za dvaapůl litru adrenalin na tři roky - to zas není tolik😆

řekl bych, že to smrdí žalobou na podvod

Profilový obrázek
petrsvetr

Uživatel

Zaregistrován:
9. 10. 2008

#2670 9. 10. 2009, 15:02

fakt nevim, co si o tom myslet - pokud to vydal ing. Sknouril (respektive jeho sdruzeni - t.j. pred nekolika lety se jednalo jeste o ceskou pobocku INBS), tak by to tam mel jasne napsat a ne to halit do mlzneho oparu tim, ze se v roce 2013 dockame rozreseni ... leda ze by veci vydane prostrednictvim IBNS pokladal jaksi za zcela oficialni a v souladu se vsemi predpisy, coz je pak ale ponekud zcestne ...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.